OPLEIDING VISAGIST & HAIRSTYLING MET ERKEND VAKDIPLOMA

Bij deze visagie en hairstyling opleiding leer je de toepassingen van make-up op een professionele manier. Je leert naast het aanbrengen van camouflage en foundation, ook kijken naar alle aspecten van het gezicht, om op de juiste manier correcties aan te brengen. Onderwerpen zoals theater en film make-up of de foundation voor de donkere of verouderde huid komen ook aan de orde.  

Je ontwikkelt naast de praktische vaardigheden ook basiskennis op het gebied van ondernemerschap, zodat je helemaal voorbereid bent om jouw eigen zaak te openen of door te stromen met oneindig veel beroepsmogelijkheden in de wereld van hair & beauty of wellness.

Make-up aanbrengen bij jezelf of bij anderen; daar wil jij elke dag mee bezig zijn! Van dag & avond, bruids, gala of trendy make-up, alle make-up technieken en diverse trendy haar opsteektechnieken worden behandeld in de opleiding Visagie & Hairstyling. 

Inhoud visagie opleiding Visagist met hairstyling

Zeer praktijkgericht

 • Huidanalyse
 • Oppervlakte reiniging
 • Dieptereiniging o.a. lysing
 • Verzorging van de huid
 • Wenkbrauwen shapen en epileren
 • Concealers en foundation
 • Camouflage, highlighten en strobing
 • Wallen en kringen camoufleren
 • Make-up o.a. lichte, gekleurde, jonge, rijpere en mannen huid
 • Brildragende make-up
 • Dag en avond make-up
 • Bruid, mannequin, gala, glamour, fantasie, ballet, foto, film, zwart-wit, twenties, fifties en sixties make-up
 • Smokey eyes
 • Wimpers krullen
 • Wimperextensions en kunstwimpers
 • Opsteekkapsels
 • Styling van de kleding
 • Make-up opdrachten
 • Kleurenleer
 • Behandelplan opstellen
 • Indicaties en contra-indicaties

 Lichte theorie

 • Anatomie, fysiologie en dermatologie
 • Product en materiaalkennis o.a. Primia Cosmetics
 • Hygiëne, Arbo en Milieu
 • Communiceren en adviseren

Gratis examen. Niet geslaagd? Gratis herkansen
Incl. digitale foto’s.

Kleine groepen vanaf 4 t/m 16 cursisten!

Niet op elkaar oefen meer lesuren!
Aanwezig schriftelijke opleiding en of instructiefilm.

Bij Jolange opleidingen heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een dag- of avondopleiding!
Je kan kiezen voor een vrije instroom. Dan bepaal je zelf jouw startdatum. Je kan ook kiezen voor een vaste startdatum. Jouw wachten wordt dan beloond met een leuke korting!

 

Dagopleiding

Avondopleiding

Duur van de opleiding:

10 weken - 1x per week

18 weken - 1x per week

Lestijden:

9.30 t/m 15.45 uur

19.00 t/m 22.00 uur

Thuisstudie theorie:

Circa 4 uur per week

Circa 2 uur per week

Thuisstudie praktijk:

Circa 7 uur per week

Circa 3,5 uur per week

Startdatum:
Mogelijkheid om het gehele jaar door in te stromen op:


Maandag, dinsdag of donderdag


Maandag of donderdag

Vaste Startdata:

20 augustus 2019,
17 oktober 2019

26 september 2019,
21 november 2019

Kosten vrije instroom:

€ 1200,-

€ 1200,-
Betalingsregeling mogelijk

Kosten vaste startdata:

€ 1050,-

€ 1050,-
Betalingsregeling mogelijk

Niveau praktijk:

Vergelijkbaar met mbo-3

Bestemd voor:

Vanaf 16 jaar - Geen vooropleiding nodig

OMSCHRIJVING VAN DE OPLEIDING VISAGIE / HAIRSTYLING MET ERKEND DIPLOMA

 Tijdens de visagie lessen wordt een portfolio gemaakt, waarmee de cursist zich na de  visagie opleiding  kan presenteren aan eventuele opdrachtgevers. Natuurlijk wordt er les gegeven door vakbekwame docenten.

De opleiding Visagie bij Jolange-opleidingen in Rotterdam is beslist een topper binnen de visagieopleidingen in ons land en wordt afgesloten met een landelijk erkend diploma (TCI)

Ook bij het vinden van visagie opdrachten laat Jolange opleidingen je niet vallen. Zowel tijdens als na je opleiding proberen wij leuke opdrachten binnen te halen voor degenen die één van de opleidingen visagie & hairstyling  bij ons volgen of hebben gevolgd.

Het gaat dan vooral om zogenaamde ‘tfp’ (time for photo) of tfcd’ (time for cd) opdrachten. Dit houd in dat je in ruil voor jouw werkzaamheden als visagiste/MUA gebruik mag maken van de foto’s voor bijvoorbeeld je portfolio. Een geweldige manier om ervaring als visagiste op te doen!

Onze visagisteschool Jolange-opleidingen heeft  connecties met scholen die opleidingen bieden op het gebied van film, fotografie, toneel e.d. die regelmatig op zoek zijn naar MUA’s of visagisten. Maar ook met fotografen en showgroepen om maar iets te noemen.

Verder bieden wij diegene die, van een uitdaging houden de gelegenheid om mee te doen met wedstrijden voor  make-up artiesten. Kortom, de begeleiding van Jolange-opleidingen stopt niet bij het lesgeven alleen.

kappersopleiding.png

Beroepsmogelijkheden

Het diploma visagie biedt o.a. de volgende mogelijkheden:

 • Samenwerkingsverband aangaan met haarspecialiste
 • Samenwerken met een fotograaf
 • Visagist bij een cosmeticamerk
 • Verzorgen van visagie bij theater- of filmproducties

 

Voor wie is de opleiding visagie

Vanaf 16 jaar. Een vooropleiding is voor de opleiding visagie/stylist niet vereist. Zowel mannen als vrouwen kunnen de opleiding volgen. Ook veel gediplomeerde schoonheidsspecialisten volgen de opleiding. Zij zien dit als een perfecte aanvulling op hun vak.

 

Modellen

Tijdens deze visagie & hairstyling cursus werk je met echte modellen. Heb je geen model dan heeft Jolange-opleidingen een modellenlijst beschikbaar.

 

Portfolio
Tijdens de opleiding make-up & hairstyling krijg je allerlei opdrachten die je verzamelt in je portfolio. Het portfolio geeft uiteindelijk een prachtig beeld van je verworven competenties die je kunt gebruiken bij sollicitatiegesprekken.

 

Aanwezig: Schriftelijke opleiding en of instructiefilm.Lesdagen

Je kan bij Jolange-opleidingen zelf een voorkeursdatum en voorkeursdag aangeven.

Deze make-up opleidingen starten maandelijks.

1 x per week les

 • Dagopleiding visagie & hairstyling iedere maandag, dinsdag of donderdag
 • Avondopleiding visagie & hairstyling iedere maandag of donderdag

 

Gratis examen

Binnen opleidingsschool Jolange is het afleggen van een  examen geheel gratis. Niet geslaagd? 
Geen  enkel probleem, je kan zonder extra kosten herkansen!

 

Gratis examen diploma

Binnen opleidingsschool Jolange is het afleggen van een  examen geheel gratis. Niet geslaagd? 
Geen  enkel probleem, je kan zonder extra kosten herkansen! Uitzonderingen hierop zijn het examen bij TCI.


Oefening baart kunst – Investeer in jouw toekomst

Bij Jolange-opleidingen geniet je van een professionele opleiding/cursus waarin jij wordt opgeleid tot een echte professional die zijn vak verstaat! Uit onze jarenlange ervaring weten wij dat dit alleen kan door een intensief lesprogramma te volgen welke gegeven wordt door een vakkundig docente. Maar alleen deze lessen volgen is niet voldoende. Om ervoor te zorgen dat jij straks echt volledig alles weet wat bij de opleiding hoort is het essentieel dat je ook thuis oefent. Zo kan je altijd om feedback vragen aan jouw docente. Dit is een essentieel onderdeel van iedere opleiding/cursus.

Om de kosten van het startpakket zo laag mogelijk te houden met behoud van kwaliteit, hebben wij met groothandel Derma Codes voor hair, beauty en wellness een samenwerking, waardoor wij jouw startpakket voor de voordeligste prijs kunnen aanbieden. Als je een startpakket afneemt bij groothandel Derma Codes krijg je bij diverse opleidingen enkele starttools gratis. Gebruik van diverse beauty apparatuur wordt voor een redelijk bedrag per dag verhuurd aan onze Jolange-cursist.  Dit kunnen wij doen doordat wij  speciale afspraken hebben met onze leverancier, waar jij van profiteert.

Bij Jolange-opleidingen ben je zeker van kwalitatief en persoonlijk onderwijs, dat garanderen wij jou!

Importeur & Groothandel Derma Codes in Rotterdam

 

Extra en vervolgopleidingentyeyte.jpg

Door het volgen van extra opleidingen vergroot je de kans op een baan aanzienlijk. Een visagie opleiding is ook perfect om jezelf om te scholen tot schoonheidsspecialist. Naast het leren van jouw gevolgde opleiding kun je bij ons terecht voor veel meer opleidingen op het gebied van haarmode en beauty. Na het volgen van een onze opleidingen heb je tevens een goede basis om voor jezelf te beginnen. Ben je al als zelfstandige begonnen? Verhoog dan je omzet door meerdere vaardigheden te leren. Ook hiervoor ben je bij ons op het juiste adres.

Deze visagie & hairstyling opleiding is een perfecte aanvulling op o.a.

OMSCHRIJVING VAN DE OPLEIDING VISAGIE / HAIRSTYLING MET ERKEND DIPLOMA

Tijdens de visagie lessen wordt een portfolio gemaakt, waarmee de cursist zich na de Visagie opleiding kan presenteren aan eventuele opdrachtgevers. Natuurlijk wordt er les gegeven door vakbekwame docenten. Ook bij het vinden van visagie opdrachten laat Jolange opleidingen je niet vallen.

Zowel tijdens als na je opleiding proberen wij leuke opdrachten binnen te halen voor degenen die één van de opleidingen visagie & hairstyling bij ons volgen of hebben gevolgd. Het gaat dan vooral om zogenaamde ‘tfp’ (time for photo) of tfcd’ (time for cd) opdrachten. Dit houd in dat je in ruil voor jouw werkzaamheden als visagiste/MUA gebruik mag maken van de foto’s voor bijvoorbeeld je portfolio. Een geweldige manier om ervaring als visagiste op te doen!

Onze visagisteschool Jolange Opleidingen heeft connecties met scholen die opleidingen bieden op het gebied van film, fotografie, toneel e.d. die regelmatig op zoek zijn naar MUA’s of visagisten. Maar ook met fotografen en showgroepen om maar iets te noemen. Verder bieden wij diegene die, van een uitdaging houden de gelegenheid om mee te doen met wedstrijden voor make-up artiesten. Kortom, de begeleiding van Jolange Opleidingen stopt niet bij het les krijgen alleen.

De opleiding Visagie bij Jolange Opleidingen in Rotterdam is beslist een topper binnen de visagieopleidingen in Nederland en wordt afgesloten met een landelijk erkend diploma (TCI).

erkend

Ook enthousiast geworden?

Ga dan naar de inschrijfpagina en geef jouw voorkeursdata op en schrijf je direct in!

Ik wil me nu inschrijven >
Brochure
Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies.