PRP

Opleiding PRP met certificaat

PRP staat voor Platelet Rich Plasma (Plaatjes Rijk Plasma) en wordt ook wel het “Golden Serum” genoemd. Dit gouden serum zorg voor huidvernieuwing met huidverjonging/huidverstrakking als effect. In de medische wereld worden PRP-transfusies ook toegepast. Al in 1987 werd PRP gebruikt als behandeling voor Alopecia Areata (kaalheid). Inmiddels is de effectiviteit hiervan ook bewezen middels (medisch)wetenschappelijk onderzoek. De PRP-methode is uniek, omdat deze gebruikmaakt van het eigen bloed, hier komt de bijnaam “Vampire Facelift” vandaan. PRP bevat zeer hoge concentratie bioactieve eiwitten, groeifactoren en bloedplaatjes. PRP heeft namelijk een 3 tot 8 keer hogere concentratie plaatjes dan bloed. Deze bloedplaatjes en groeifactoren hebben een essentiële rol in de huid, waar ze de huid aanzetten tot herstel. PRP kan ook het herstel na bijvoorbeeld een facelift aanzienlijk versnellen.

Het gehalte bloedplaatjes en groeifactoren neemt af naarmate de huid ouder wordt. Middels een PRP-behandeling worden deze plaatjes weer in de huid geïnjecteerd. Hier zorgt dit Platelet Rich Plasma voor o.a. huidverjonging met een strakkere, stevigere en gehydrateerde huid als resultaat. Naast de naam Vampire Facelift kan men de PRP-behandeling ook wel een facelift zonder chirurgische ingreep noemen.

Wat leer je?

Een PRP behandeling kent zeer minimale risico’s en bijwerkingen omdat met lichaamseigen materiaal gewerkt wordt. Dit plaatjes rijke plasma wordt middels een centrifuge uit lichaamseigen bloed gehaald. Vervolgens wordt dit tijdens de opleiding met een mesogun weer in de huid geïnjecteerd. Door het werken met een mesogun zorg je ervoor dat de PRP altijd in de juiste huidlaag terecht komt met de juiste dossering. Tijdens deze opleiding PRP leer je alles omtrent de verschillende huidtypes en huidaandoeningen zoals littekens van striae en het verminderen van acne littekentjes. Haarbehandeling en natuurlijk de anti-aging treatments komen ook aan bod. Welke bloedbuizen je moet gebruiken, hoe jij de PRP centrifuge instelt, werken met mesogun hoe en waar jij de PRP injecteert kun jij toepassen na deze opleiding. Waar anderen stoppen gaat Jolange verder. Zo leer je tijdens deze opleiding je eigen fillers maken aan de hand van het lichaamseigen bloedplasma.

Learn from the best

Gelijk maar even een waarschuwing: om je in het PRP van het lichaam en gezicht te specialiseren moet je echt naar een professionele opleider gaan, zoals Jolange. Wij bieden de kwaliteit en knowhow die jij nodig hebt. Online tutorials en instructiefilmpjes via YouTube of TikTok zijn een No Go. Vreselijke fouten liggen op de loer, zoals huidbeschadiging en traumahuid waardoor klanten nooit meer bij je terugkomen. Niet nodig! Kost jou alleen maar meer geld. Onze klassen zijn klein, waardoor er volop tijd en aandacht is voor jou. Voorafgaand aan de opleiding kun jij jouw digitale lesboek al downloaden, zodat je de theorie thuis kunt voorbereiden. Zo kunnen we in de lessen direct aan de slag met de praktijk. Dat is veel beter dan saaien lessen over de theorie!

Waarom kiezen voor Jolange Opleidingen:

Een goede opleidingskeuze is belangrijk! Bekijk daarom hieronder onze voordelen. Choose wisely!

Jolange Opleidingen:

Professionele docenten
Niet op elkaar oefenen, meer praktijkuren (95% praktijkuren)
Eerlijke recensies, aangesloten bij Feedback Company
Niet geslaagd? Extra praktijkles
Geen inschrijfkosten
Les in kleine klassen

Dit wil je niet…

❌ Docenten zonder certificering
❌ Gemiddeld 50% minder praktijkuren door oefenen op elkaar
❌ Recensies in eigen beheer
❌ Niet geslaagd? Geen certificaat
❌ Onnodige inschrijfkosten
❌ Grote klassen, weinig persoonlijke aandacht