Mannenhuid

Mannenhuid | Certificaat

Huid is toch huid? How about no. Jolange Opleidingen wijdt daarom een volledige opleiding aan de mannenhuid, omdat deze heel anders in elkaar dit dan de vrouwenhuid. Hoe zit een mannenhuid in elkaar? Waarom reageert deze totaal anders op een behandeling dan een vrouwenhuid? Waar moet je allemaal aan denken tijdens bijvoorbeeld ontharing van de mannenhuid? Op dit soort vragen geven we antwoord en brengen wij jou de benodigde kennis en skills bij. We hebben deze zeer praktijkgerichte opleiding zodanig samengesteld, dat deze geschikt is voor schoonheidsspecialistes, barbiers  en mensen die gewoonweg meer willen leren over de mannenhuid.

Wat leer je?

Deze praktijkgerichte opleiding draait om het (begrijpen en verantwoord kunnen verzorgen van) de mannenhuid. Je leert een huidanalyse te maken, welke gezichtsbehandelingen mogelijk zijn, hoe je deze zonder risico’s kunt uitvoeren en welke huidverzorgingsproducten geschikt zijn.

Als voorbeeld: de mannenhuid heeft een andere pH-waarde dan bij vrouwen het geval is. Hierdoor zijn zij meestal gevoeliger voor diverse bestanddelen in huidverzorgingsproducten. Ook heeft de mannenhuid een hogere vetproductie, waardoor uitdroging van de huid vaker voorkomt. Kennis van de mannenhuid is dus heel belangrijk als je deze gaat behandelen. Met behulp van modellen gaan we aan de slag met (diepe) reinigingingen, peelings, stomen en/of warme doeken en klassieke massages met warme oliën voor gezicht, nek, hals en schouders. Meer weten over alles wat je tijdens deze opleiding leert ‘kennen’ en ‘kunnen’? Bekijk dan het lesprogramma hieronder.

Waarom kiezen voor Jolange Opleidingen:

✔ Opleiding incl. digitaal lesboek t.w.v. €18,10
✔ Niet geslaagd? Gratis herkansing
✔ Niet op elkaar oefenen, meer lesuren
✔ Incl. certificaat
✔ Aansluiten bij ANBOS
✔ Kleine groepen met vakbekwame docenten
✔ Professionele opleider CRKBO geregistreerd