Orthesiologie

Pedicure opleiding | Orthesiologie | Deelcertificaat

Heb je ooit eerder geweten dat een afwijkende teenstand van mensen zoveel impact kon hebben? Mensen verlossen van de ongemakken die hiermee gepaard gaan is een mooie specialisatie. Door op maat gemaakte siliconen ortheses (corrigerende hulpstukjes) ontlast je de drukplekken tussen de tenen. Daarnaast reguleer je de teenstand. Hierdoor verlicht je veel pijn bij jouw klanten en hoef je ze niet meer zo vaak door te sturen naar bijvoorbeeld een podoloog of een Medisch Pedicure.

Wat leer je?

Het op professionele en verantwoorde wijze de pijnpunten van de voet ontlasten: het is niet zomaar iets. Wij leren het jou! We zorgen dat je gelijk aan de slag kunt met het maken van siliconen ortheses voor de voeten van jouw klanten. Daarnaast gaan we dieper in op het maken van een statische blauwdruk en het beoordelen daarvan. Ook ga je aan de slag met anamneses maken en schoeninspecties uitvoeren. Na deze opleiding kun je de beweeglijkheid en stand van de voeten en tenen aanzienlijk verbeteren. Het controleren en aanpassen van ortheses staat eveneens op het programma van deze veelzijdige, versnelde en praktische opleiding. Meer weten over alles wat je tijdens deze opleiding leert ‘kennen’ en ‘kunnen’? Bekijk dan het lesprogramma hieronder.

Modules

Tijdens de opleiding Orthesiologie behandelen we één onderdeel van de verplichte module Specialistische Technieken voor het branchediploma Medisch Pedicure Niveau 4. Je kunt er ook voor kiezen om de onderdelen apart te volgen.

De drie deelcertificaten nader toegelicht:

• Risicovoet: onderverdeeld in Diabetische Voet, Reumatische Voet en Overige Risicovoet
• Specialistische Technieken: onderverdeeld in Nagelbeugeltechnieken, Nagelreparatie, Antidruktechnieken en Orthesiologie
• Ondernemersvaardigheden Niveau 4

Waarom kiezen voor Jolange Opleidingen:

✔ KRP punten in aanvraag bij domein voetzorg
✔ Niet op elkaar oefenen, meer lesuren. 95% praktijkuren!
✔ Erkend deelcertificaat (erkend door ProVoet)
✔ Aansluiten bij ProVoet
✔ Kleine groepen met vakbekwame docenten
✔ Erkend opleider CRKBO en ProCert geregistreerd