Specialistische Technieken

Pedicure module | Specialistische Technieken |  niv. 4

Ontdek de fascinerende wereld van Specialistische Technieken bij Jolange Opleidingen, een cruciaal onderdeel van de Medisch Pedicure opleiding. Leer hoe je doeltreffend omgaat met risicovolle voetproblematiek door gebruik te maken van gespecialiseerde technieken en innovatieve materialen. Duik dieper in de kunst van nagelreparaties, nagelregulaties, anti-drukmiddelen en orthesen, en vergroot je expertise op het gebied van voetverzorging.

Waarom zou je deze opleiding moeten volgen? It’s simple: het stelt je in staat om met vertrouwen en vaardigheid complexe voetproblemen aan te pakken. Je krijgt niet alleen inzicht in de theoretische kennis achter specialistische technieken, maar je wordt ook hands-on getraind in de praktische toepassing ervan. Het verwerven van deze specifieke vaardigheden opent deuren naar een bredere carrière in de medische pedicure, waar je in staat zult zijn om op hoog niveau diensten aan te bieden aan cliënten met diverse voetgerelateerde uitdagingen.

Schrijf je in voor de Specialistische Technieken opleiding bij Jolange Opleidingen en investeer in je professionele ontwikkeling. Word een expert in het behandelen van risicovolle voetproblematiek en onderscheid jezelf in de branche. Jouw toekomst in de medische pedicure begint hier.

Wat leer je?

Tijdens de opleiding Specialistische Technieken leer je om de voet drukvrij te leggen en te werken met antidruktechnieken. Daarnaast leren we jou hoe je ortheses (corrigerende hulpstukjes) maakt. Je gaat aan de slag met nagelbeugels van verschillende materialen, nagelprothesen en nagelreparaties. In feite leer je alle technieken die je nodig hebt als Medisch Pedicure. Om het branchediploma Medische Pedicure te halen, dien je ook de modules Risicovoet en Ondernemersvaardigheden Niveau 4 binnen drie jaar af te ronden. Meer weten over alles wat je tijdens deze opleiding leert ‘kennen’ en ‘kunnen’? Bekijk dan het lesprogramma hieronder.

Modules

Tijdens de opleiding Specialistische Technieken behandelen we één verplichte module voor het branchediploma Medisch Pedicure Niveau 4. Je kunt er ook voor kiezen om de onderdelen apart te volgen, op je eigen tempo. 

De drie modules nader toegelicht:

• Risicovoet: onderverdeeld in Diabetische Voet, Reumatische Voet en Overige Risicovoet
• Specialistische Technieken: onderverdeeld in Nagelbeugeltechnieken, Nagelreparatie, Antidruktechnieken en Orthesiologie
• Ondernemersvaardigheden Niveau 4

Waarom kiezen voor Jolange Opleidingen?

Een goede opleidingskeuze is belangrijk! Bekijk daarom hieronder onze voordelen. Choose wisely!

Jolange Opleidingen:

Niet op elkaar oefenen, 95% praktijkuren
Studeren op eigen tempo in losse modules 
Erkenning branchediploma, aansluiten bij ProVoet
Niet geslaagd? Gratis herexamen
Kleine groepen met vakbekwame docenten

Dit wil je niet…

❌ Minder praktijkuren, oefenen op elkaar
❌ Geen mogelijkheid tot volgen losse modules
❌ Geen ProVoet erkende opleider
❌ Niet geslaagd? Geen diploma
❌ Geen persoonlijke begeleiding