Wat zijn de Permanente make-up trends van 2021

Blog Permanente make-up trend 2021

Een nieuw jaar betekent nieuwe trends. Dat komt goed uit want daar worden wij erg blij van! Jolange Opleidingen is dé beautyschool van Nederland waar wij altijd on top of our game zijn als het gaat om beautytrends. Waar 2020 nog in het teken stond van de flawless looks zeggen wij in 2021 “hello natural beauty!”


Een aantal jaar achter elkaar is het “wake up met make-up-effect” binnen de Permanente make-up erg populair geweest. Strakke gestroomlijnde wenkbrauwen, opgemaakte ogen en lippen met donkere contouren is de wens geweest van velen. In 2021 zien we dat er weer meer aandacht komt voor de natuurlijke varianten van PMU.

“Behind every great beauty are a great set of brows”

Wat zien we gebeuren bij de wenkbrauwen? 2020 stond in het teken van schaduw-effecten op de wenkbrauwen. Ombrébrows en Powderbrows waren trending. De hairstroke-techniek waarbij de wenkbrauw werd opgevuld met hyper realistische haartjes was afgelopen jaar een ondergeschoven kindje. In 2021 komt de hairstroke-techniek weer helemaal terug en neemt de Breezybrow de overhand. De Breezybrow is de meest natuurlijke PMU-techniek wat de oogopslag jong, fris en super natuurlijk maakt. Ook de Powderbrows gaan we terug zien. We gaan vooral vloeiende wenkbrauwen zien zonder scherpe hoeken en zonder strakke lijnen.

“Remember that you’re never fully dressed without eyeliner”

Permanente Eyeliner is een musthave op het gebied van permanente make-up. De strakke eyeliner met wing gaat in 2021 plaats maken voor een Smudged eyeliner met een Smokey eye-effect die alleen op de wing van het ooglid plaatsvind. De look wordt afgemaakt met een champagne-tint die een shimmer op het ooglid achterlaat. Shine bright like a diamond!

“It’s all bout pink lips and crystal skies”

Eindelijk heeft Nederland de PMU lippen trend helemaal opgepikt. Waar eerst het pigmenteren van de lippen vrijwel alleen werd aangebracht om asymmetrische vormen te corrigeren is het nu in beautyland hotter dan hot! Waar in 2020 vooral de gezonde rode blush op de lippen de grote vraag was zal in 2021 de roze Frozen lips-techniek de absolute wannahave worden.

“ Fall in love with taking care of yourself. Mind. Body. Spirit.”

Door het moeilijke jaar zijn wij extra bewust van onze gezondheid. Rust, ontspanning en herstel worden dé trend in 2021. Dit zie je terug in de kleuren. Een gezonde tint met 50 shades of pink en Champagne-shimmer zien we terug in het kleurenpalet. Clean beauty staat centraal in 2021. Dat betekent biologische, duurzame en vegan PMU materialen en pigmenten. Wil jij de allernieuwste trends op het gebied van PMU leren? Jolange Opleidingen is koploper op het gebied van de nieuwste trends en biedt weer een breed scala aan PMU Masterclasses zodat ook jij in 2021 ook weer back in the game bent! Bring it on 2021! Wij hebben er zin in. Jij ook?

Deel dit bericht: