Acne op de rug – Zo kom je van acne af

bacne-blog-foto

Let’s talk acne. Laten we het hebben over dat vervelende probleem: acne op je rug, oftewel acne. Het is natuurlijk superirritant en het kan echt je zelfvertrouwen een deuk geven. Gelukkig zijn er manieren om ermee om te gaan en wij geven tips die je kunnen helpen om van die acne af te komen!


 
Waar komt die acne eigenlijk vandaan?

Het gaat om dezelfde boosdoeners als bij gezichtsacne: te veel talg, dode huidcellen en bacteriën die een feestje bouwen op je huid. Wanneer talgklieren te veel talg produceren, kunnen poriën verstopt raken, wat bijdraagt aan het ontstaan van acne. Daarnaast kunnen ophopingen van dode huidcellen ook poriën verstoppen en acne veroorzaken. Bacteriële infecties kunnen poriën infecteren en ontstekingen veroorzaken. En laten we die hormonen niet vergeten, die kunnen ook behoorlijk wat chaos veroorzaken.

 

Wat kun je zelf doen?
  • Gebruik zachte reinigingsmiddelen: Kies een milde reiniger die niet te veel uitdroogt, maar wel die overtollige olie en dode huidcellen verwijdert.
  • Scrub af en toe: Eens per week een scrub met salicylzuur kan wonderen doen om die poriën schoon te houden. Let op: scrub niet te vaak en zeker niet te hard, want dat kan de boel alleen maar erger maken.
  • Gebruik producten die acne bestrijden: Denk aan benzoylperoxide of tea tree olie om die annoying bacteriën aan te pakken.
  • Gebruik een lichte moisturizer: Zorg dat je een niet-vette moisturizer gebruikt om je huid gehydrateerd te houden.
  • Draag ademende kleding: Vermijd strakke kleding die wrijving kan veroorzaken. Kies liever voor lichte, ademende stoffen.
  • Douche na het sporten: Als je hebt gezweet, is het belangrijk om snel onder de douche te springen om zweet en vuil weg te spoelen en je poriën schoon te houden.
  • Raak je rug niet te veel aan: Probeer de puistjes niet te veel aan te raken, ook al is dat soms heel verleidelijk. Wondjes zullen de acne echt geen goed doen!

 

If nothing works, get help from a pro

Wanneer je alles al hebt geprobeerd om je acne te verhelpen en niets lijkt te helpen, dan is het tijd om naar een professionele schoonheidsspecialist te stappen. Er zijn veel salons waar ze een specialisme in acne-behandelingen hebben. Hier kunnen ze je het beste helpen met speciale peelings en gelaatsmaskers die specifiek geschikt zijn voor verschillende vormen van acne. Ook bieden ze vaak huidverbeterende massages die littekens kunnen verminderen. En wist je dat je in veel gevallen zo’n acnebehandeling deels of zelf geheel vergoed kunt krijgen van je zorgverzekeraar? How good is that?! Dus maak die stap en krijg je zelfvertrouwen weer terug!

 

Opleiding Medische Acne

Wil je alles leren over het effectief behandelen van acne en acne? Dan is onze specialistische opleiding Medische Acne perfect voor jou! Tijdens deze cursus bij Jolange Opleidingen dompelen we je onder in de wereld van acne en huidverbetering. Onze topdocenten delen al hun kennis en praktische tips, zodat jij leert hoe je verschillende soorten acne goed kunt aanpakken. Of het nu gaat om puistjes van de puberteit, mee-eters of serieuzere vormen van acne, na deze cursus ben jij een pro in het kiezen van de juiste behandelingen!

Deel dit bericht: