Permanente Make-up tijdens zwangerschap – Wat zijn de risico’s?

pmu zwangerschap-blog-foto

Beter safe, than sorry. Als je zwanger bent, is het begrijpelijk dat je er op je best uit wil zien. Misschien heb jij niet die bekende ‘zwangerschapsglow’ en wil je er wel dagelijks fris en verzorgd uitzien. Normaal gezien is PMU dan een goede uitkomst, maar hoe zit dat eigenlijk als je zwanger bent? Hieronder lees je over de risico’s en waarom je beter geen PMU-behandeling kunt ondergaan wanneer je zwanger bent.


 
Toxic stuff

De pigmenten die worden gebruikt bij permanente make-up bevatten chemische stoffen, en de effecten op de groeiende baby zijn nog niet bekend. Hoewel de meeste pigmenten als veilig worden beschouwd voor algemeen gebruik, is het beter om tijdens de zwangerschap de blootstelling aan potentieel schadelijke stoffen te minimaliseren.

 

Infectie ligt op de loer

Tijdens de zwangerschap kan je immuunsysteem verzwakt zijn, waardoor je ook vatbaarder wordt voor infecties. Het inbrengen van pigmenten in de huid kan leiden tot infecties als de procedure niet hygiënisch wordt uitgevoerd, wat schadelijk kan zijn voor zowel de moeder als de baby. Wanneer je een infectie hebt dien je vaak antibiotica te starten om de infectie te stoppen of remmen. Uiteraard is dit iets wat niet genomen kan worden tijdens een zwangerschap. Vandaar dat het niet verstandig is om permanente make up te plaatsen tijdens je zwangerschap.

It’s hormone time  

Iedereen die zwanger is, of is geweest, weet dat zwangerschap gepaard gaat met grote hormonale veranderingen die van invloed kunnen zijn op de huid. Deze veranderingen kunnen de manier beïnvloeden waarop pigmenten worden opgenomen en vastgehouden, wat kan resulteren in onvoorspelbare resultaten.

 

Verdoving  

Sommige permanente make-up procedures hebben een lokale verdoving nodig. Hoewel deze lokale verdoving over het algemeen als veilig wordt beschouwd tijdens de zwangerschap, kan het bij sommige vrouwen reacties veroorzaken. Er er altijd een risico op allergische reacties op de verdovingsmiddelen.

Ontzwangeren & borstvoeding

Vaak hoor je mensen zeggen: 9 maanden op, 9 maanden af, voor een zwangerschap. En dit klopt! Het ontzwangeren duurt vaak ook nog 9 maanden (of meer). Pas na deze tijd zijn de hormonale veranderingen weer stabiel zijn en ben je niet gevoeliger voor bepaalde stoffen.
Ook tijdens het geven van borstvoeding kun je beter niet kiezen voor permanente make-up. Aangezien je baby melk uit jouw lichaam krijgt, krijgt hij of zij ook alle stoffen binnen die jij binnenkrijgt. De langere termijneffecten hiervan zijn nog niet voldoende bekend, dus ons advies is: ook tijdens borstvoeding, niet doen!  

Wait while you enjoy

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat jij of je baby ziek worden, omdat je graag mooie wenkbrauwen wil, dus het beste is echt om te wachten tot na je zwangerschap en eventuele borstvoeding. Je bent zwanger! Geniet ervan en denk vooral aan hoe je jouw kindje zo gezond mogelijk wil laten opgroeien, ook in je buik! Heb je toch nog twijfels of vragen over dit onderwerp, dan kun je altijd advies vragen bij een medisch professional, zoals een dermatoloog of verloskundige.

PMU Masters bij Jolange
En is het eindelijk zover dat je wel je PMU mag laten doen, ga dan vooral naar een professional! Bij Jolange Opleidingen worden echte PMU experts opgeleid om het mooist mogelijke resultaat te bereiken. Met maar liefs
t 22 opleidingen binnen de PMU branche kun je alle kanten op, zoals de specialisatie in Medsiche PMU, PMU Brow Artist of PMU Masterclass Lip Blushing. Bij Jolange is alles mogelijk: see you soon?

Deel dit bericht: