Trendy of gevaarlijk? De obsessie van wimperextensions

blog foto wimpers

Goodbye mascara, hello lash extensions. De obsessie van wimperextensions, is dit trendy of gevaarlijk? Mooie wimpers zijn echte eyecatchers! Je voelt je vrouwelijker en je hebt geen gedoe meer met mascara iedere dag. Hoewel wimperextensions prachtige resultaten kunnen geven, zijn er toch ook risico’s die vaak over het hoofd worden gezien.


 
Allergie

Eén van de risico’s bij wimperextensions is de mogelijkheid van allergische reacties op de gebruikte lijm. Wimperlijmen bevatten vaak chemicaliën die bij sommige mensen irritatie kunnen veroorzaken. Het is daarom heel belangrijk om eerst een patchtest uit te voeren om te controleren op mogelijke allergieën voordat je een volledige set wimperextensions laat aanbrengen.

 

Infecties

Vuil, bacteriën en stof kunnen zich ophopen tussen de wimperextensions en de natuurlijke wimpers, wat kan leiden tot irritatie en infecties. Het is daarom enorm belangrijk dat de wimperextensions op een hygiënische manier geplaatst worden en dat er ook goed over de nazorg wordt geïnformeerd. Het laatste dat je natuurlijk wil is rondlopen met een ooginfectie!

 

Beschadiging van natuurlijke wimpers

Het is van cruciaal belang dat de wimpers professioneel worden aangebracht. Het onjuist aanbrengen of verwijderen van wimperextensions kan leiden tot schade aan de natuurlijke wimpers. Als de wimperextensions te zwaar zijn of op meerdere natuurlijke wimpers worden geplakt, kan dit spanning en breuk veroorzaken. Na langere tijd kan het je natuurlijke wimpers verzwakken, waardoor ze schaars en kwetsbaar worden. Te zware of onjuist geplaatste extensions kunnen leiden tot breuk, dunner worden van de wimpers en zelfs permanente schade!

 

Better safe than sorry

Het is dus duidelijk dat niet zomaar iedereen wimperextensions kan plaatsen. Het is megabelangrijk dat je weet wat je moet doen. Wil jij leren hoe je wimperextensions veilig kunt zetten, bij jezelf of anderen? Volg dan één van de topopleidingen bij Jolange Opleidingen. Zo volg je bij ons de opleiding Wimperextens One by One: deze wimperextensions staan garant voor een natuurlijke wimperverlenging en zijn haast niet van echte wimpers te onderscheiden. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor de opleiding Wimperextens Everlash, een techniek waarbij er meerdere wimpers in een plukje worden aangebracht. Een echte must voor klanten die een feestje of bruiloft hebben!
Ga je liever voor écht veel volume? Kies dan voor de opleiding Wimperextensions Russian Volume 2D tot 7D of Wimperextensions Russian Mega Volume 8D tot 20D. Hier leer je innovatieve technieken waarmee je mega volumineuze wimpers kan creëren!

Deel dit bericht: