De bizarre geschiedenis van haarverwijdering: Van scheermessen tot laserbehandelingen.

Hair-free and loving it! Ontharen is niet alleen tegenwoordig de trend, maar al sinds de oudheid. Van scheren tot epileren: eeuwenlang streven we naar een gladde huid. Vooral vrouwen zijn always busy met het verwijderen van lichaamshaar. Maar hoe is dit eigenlijk allemaal begonnen?


 
Ontharen begon al waaay back

Tegenwoordig hebben mensen toegang tot een breed scala aan methoden voor haarverwijdering, zoals scheren, waxen, epileren, laserontharing en elektrische ontharing. Maar wist je dat het verwijderen van lichaamshaar eeuwen geleden al begonnen is? Way back, in het oude Egypte werd van zowel mannen als vrouwen verwacht dat ze hun lichaamshaar verwijderden, inclusief hoofdhaar. Dit werd gedaan om hygiënische redenen en om een ideaal van schoonheid te bereiken. Wow!

blog ontharen

Halfkaal was hot  

In de Middeleeuwen was beauty echt totally different dan wat we tegenwoordig als mooi beschouwen. Zo vonden Middeleeuwers het prachtig als je een hoog voorhoofd had. Daarom epileerden vrouwen hun wenkbrauwen én haarlijn. Say what!? Ja, half kaal zijn was toen een statussymbool. Al kunnen we dat ons nu echt niet voorstellen.

blog hoog voorhoofd
Hairless legs

Daarna duurde het nog honderden jaren voordat vrouwen ook hun benen gingen ontharen. In 1914 stond de allereerste reclame voor een ontharingspoeder in het vrouwentijdschrift Harper’s Bazaar. En toen in 1915 scheermesjesmerk Gilette met een scheermes voor vrouwen op de markt kwam was de trend niet meer te houden. De mode industrie begon haarloosheid als een schoonheidsstandaard te omarmen, en iedereen ging ontharen als een normaal onderdeel van persoonlijke verzorging zien. Smooth it is!

eerste scheermes blog
Ontharen met Diode Laser

Vandaag de dag zien we veel verschillende ontharingsmethoden, van de traditionele scheermesjes tot de nieuwste laserbehandelingen. Zo is de Diode laser één van de krachtigste lasers om ongewenste haren forever te verwijderen. Om op de juiste manier met dit apparaat te kunnen werken moet je goed weten wat je doet. Het is daarom erg belangrijk dat je de Diode Laser opleiding volgt bij Jolange Opleidingen, voordat je ontharingsbehandelingen met deze krachtige Laser uitvoert.

hairless blog
IPL laser expert

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor het veelzijdige IPL apparaat. Wil je meer leren over de vele behandelingen die je hiermee kunt inzetten? Dan is de opleiding IPL bij Jolange Opleidingen dé uitkomst voor jou! Wil jij jouw klanten volledig haarloos krijgen waarbij de behandelingen vergoed worden door de zorgverzekeraar? Dat zou top zijn! Na het afronden van de opleiding Lasers & IPL Expert ontvang je een erkend diploma welke je kunt laten registreren bij brancheorganisatie ANBOS.

 

Leer ontharen als een pro!

Wil je een echte haar-verwijder-expert worden? Volg één van de opleidingen Ontharen bij Jolange Opleidingen en kies de opleiding die bij jou en jouw salon past. Wij gaan door waar andere beautyscholen stoppen. Niet alleen theorie, maar zeer praktijk gericht! See you soon?

Deel dit bericht: