Mythes over de mannenhuid

mannenhuid-blog-foto

Real men take care of their skin too. Een frisse start voor de gemiddelde man bestaat uit scheren, douchen en haarverzorging; huidverzorging is er niet of nauwelijks. Maar tijden veranderen en steeds meer mannen gaan huidverzorging zien als een belangrijk onderdeel van hun routine. Toch wordt in veel beautysalons de focus alleen op de vrouwenhuid gelegd, waarom is dat eigenlijk? Wij nemen de 4 belangrijkste mythes over de mannenhuid met je door.


 
#1: Mannen hebben geen huidverzorging nodig

False. Laten we maar direct starten met de grootste mythe die er is: mannen hebben geen speciale huidverzorging nodig. Dit is echt niet waar! Mannen hebben net als vrouwen huidverzorging nodig om hun huid gezond en stralend te houden. Dagelijkse blootstelling aan schadelijke elementen zoals zonlicht, vervuiling en stress kan de huid beschadigen en vroegtijdige veroudering veroorzaken. Het gebruik van een milde reiniger en een hydraterende crème speciaal ontworpen voor de mannenhuid kan helpen om de huid gehydrateerd en beschermd te houden.

 

#2: Mannen hebben een dikkere huid dan vrouwen

True. Hoewel het waar is dat mannen over het algemeen een (24%) dikkere huid hebben dan vrouwen, betekent dit niet dat hun huid daardoor geen of minder verzorging nodig heeft. Het is  belangrijk dat mannen een huidverzorgingsroutine volgen die specifiek is afgestemd op hun huidtype en behoeften. De dikkere huid neemt producten wel minder goed op, let er dus op dat de producten werken met een aflevermechanisme waardoor de ingrediënten dieper in de huid worden opgenomen.

#3 Huidverzorging voor mannen is niet stoer

False. Gelukkig is deze overtuiging steeds minder relevant bij de moderne mannen en dat is maar goed ook. Mannen moeten zich vooral niet laten tegenhouden door stereotypes en moeten zich comfortabel voelen bij het gebruik van huidverzorgingsproducten die hun huid helpen te verbeteren en te beschermen.

 

#4 Mannen hebben een vette huid en hebben dus geen crèmes nodig

False. Het klopt dat de mannenhuid meer olieachtig is dan die van een vrouw. Dit komt door hormonale verschillen tussen mannen en vrouwen, met name het verschil in testosteronniveaus. Testosteron stimuleert de talgproductie, wat resulteert in een vettere huid. Maar dat betekent niet dat mannen geen hydraterende crème nodig hebben, ook een vette huid kan immers een vochttekort hebben.

Maak het verschil voor mannen

De mannenhuid heeft dus net zoveel aandacht en zorg nodig als die van vrouwen. Door mythes en misvattingen te doorbreken en te erkennen dat huidverzorging essentieel is voor mannen, kun jij als beautysalon hét verschil maken door je te specialiseren in de mannenhuid. Dankzij de Opleiding Mannenhuid van Jolange Opleidingen kun jij straks ook voor mannen een passend huidbehandelplan opstellen en de juiste behandelingen op verantwoorde wijze aanbieden bij deze mannen. Thank us later!

Deel dit bericht: