Een opleiding gratis of met €1000,- korting volgen? Zo werkt het!

blog stap budget

Het Simulering ArbeidsmarktPositie budget. Of zoals het bij iedereen bekend is: het STAP-budget. Met dit budget kan jij profiteren van €1000,- euro subsidie voor een opleiding, lesmaterialen en studieboeken. Hierdoor kan een opleiding voor jou helemaal gratis zijn. Hier wil jij absoluut gebruik van maken! Maar hoe vraag je dit aan en hoe gaat dit in zijn werk? Lees snel verder, zodat jij alles weet over het STAP-budget…


 
Wat is het STAP-budget

Met het STAP-budget wil de overheid jou helpen, zodat jij een opleiding kunt doen die jouw carrière een boost gaat geven! Iedereen kan maximaal €1000,- subsidie aanvragen. Het UWV betaalt dit bedrag dan rechtstreeks aan de opleider. Is je opleiding duurder dan €1000,- dan moet jij of je werkgever het deel dat overblijft zelf bijbetalen. Maar let op! De overheid stelt het bedrag van 160 miljoen niet in één keer open voor iedereen. Dit verdelen ze over het hele jaar. Hierdoor komt er elke twee maanden een deel van het bedrag vrij. Een daar moet jij klaar voor zitten! En nu horen wij je denken…. “What do you mean?” Wij gaan je verder uitleggen hoe je jouw €1000,- kunt claimen!

 
Hoe werkt het STAP-budget

Wil jij het STAP-budget aanvragen? Volg dan de volgende stappen:

1. Zorg ervoor dat je een DigiD hebt.
2. Kijk of de door jou gekozen opleiding meedoet aan het STAP-budget.
3. Schrijf je in voor de opleiding.
4. Je ontvangt een aanmeldbewijs.
5. Heb je je STAP-aanmeldingsbewijs binnen? Dan kun je het STAP-budget aanvragen. Ga naar stapuwv.nl en log in met je DigiD. Let op: je kunt alleen een aanvraag indienen op de vooraf bepaalde data.
6. Het UWV laat binnen enkele dagen weten of jouw aanvraag is goedgekeurd.

 
Aanvraagperiode

In 2022 zijn er vijf momenten waarop je een STAP-budget kunt aanvragen. De komende data zijn op 1 september t/m 31 oktober en op 1 november t/m 31 december. Het is heel erg druk op de eerste dag dat het aanvragen mogelijk is. Ook is het vooraf bepaalde budget snel op. Zorg er dus voor dat je op tijd achter de computer zit om je aanvraag in te dienen. De vorige keer was het budget al binnen 2,5 uur op! Als het budget op is kun je in die periode geen aanvraag meer indienen. “So be quick!”

 
Welke opleidingen kan ik volgen met het STAP-budget

Bij Jolange Opleidingen kun je kiezen uit verschillende opleidingen die je kunt volgen met het STAP-budget. Dit staat aangegeven op de opleidingspagina bij ‘inschrijven’.

Wil je nog meer weten over het STAP-budget? Dat kan! Jolange heeft voor jou een stappenplan gemaakt. Deze kun je terugvinden op deze pagina: STAP-budget

Wacht niet te lang en volg nu een opleiding met het STAP-budget. Krijg €1000,- korting of volgen een opleiding zelfs helemaal gratis. “Learning just got even more fun!”

Deel dit bericht: