De barbershop: het ultieme uitje voor mannen

De afgelopen jaren heeft het aantal barbershops in Nederland een flinke opmars gemaakt. Mannen kunnen nu steeds vaker een trendy knip- of trimbeurt krijgen. Maar wat maakt een bezoek aan de barbershop nou zo speciaal? Lees gauw verder en leer meer over het barbiersvak…


Mancave

Een barbershop wordt vaak gezien als een echte ‘mancave’. Er komen weinig tot geen vrouwen over de vloer en er hangt een stoere mannen sfeer in de lucht. Het is een plek waar écht alleen mannen terecht kunnen voor een fris nieuw kapsel of een getrimde baart. De shops hebben een mannelijk uiterlijk door het vele hout en leer en de werknemers zijn vaak niet vies van een tattoo. Een kopje koffie, een biertje of whisky staat uiteraard al klaar bij binnenkomst!

Heren kapsels

 
Barbier

Vroeger was het voor de man een gedoe om zowel een trendy kapsel als een getrimde baart te krijgen. Voor een nieuwe look konden zij terecht bij de kapper, maar de snor of baard was een klus voor in de badkamer. Totdat de allround Barbier wat bekender werd in Nederland. Een barbier is een specialist in het knippen, scheren en verzorgen van baarden en snorren. Daarnaast knippen zij ook nog eens de meest geweldige herenkapsels. Een algehele behandeling in de barbershop kan ook nog eens ontspannend werken. Zo werken sommige barbiers met warme handdoeken met aromatische oliën op het gezicht. Dit maakt niet alleen de huid gladder voor het scheren, maar de klant verlaat de barbershop helemaal zen.

heren scheren

 
Kappersopleiding

De groei van de barbershops is ook te danken aan de nieuwe kappersopleidingen. Geen poespas meer voor mannen in de kappersopleiding met vlechten, krulspelden en opsteken. Voor mannen is er nu ook de opleiding Old School Barbier. Tijdens deze opleiding ligt de focus op de technieken van een traditionele barbier, maar je leert ook technieken van een allround herenkapper. Bij Jolange Opleidingen leer je de nieuwste trends binnen het barbiersvak, dus schrijf je snel in!

 
Deel dit bericht: