Impact van stress op je huid – Hoe je ermee om kunt gaan?

Blog- Impact stres op je huid

Stress is killing! Toch heeft iedereen wel eens te maken met stress. Door een drukke baan of studie, een druk gezinsleven, sociale verplichtingen…The list goes on and on. Soms wordt het allemaal even te veel en dat geeft stress. Dat is niet alleen funest voor jouw mentale gezondheid, ook je huid heeft het zwaar te verduren als je veel stress hebt. Wat is nu precies de impact van stress op je huid en wat kun je er tegen doen?


 
Fast aging

Langdurige stress kan de productie van cortisol (het stresshormoon) verhogen, wat op langere termijn kan bijdragen aan versnelde veroudering van de huid. Dit kan leiden tot rimpels, fijne lijntjes en een doffe teint.

 

Pimple it up

Dat je meer last hebt van puistjes tijdens stressvolle dagen is geen toeval. Stress activeert het immuunsysteem, wat kan leiden tot ontstekingen in het lichaam. Uit onderzoek blijkt dat stress de huid ook vatbaarder maakt voor bacteriën, waardoor acne kan verergeren.

 

Droog, droger, droogst

Je huid houdt in tijden van stress minder goed vocht vast en dat ga je zien. De huid wordt droog en trekkerig en uiteindelijk kan de stress omgezet worden in eczeem. Vooral mensen met een genetische aanleg voor eczeem zijn gevoeliger voor de invloed van stress op hun huid.

 

Relax and take it easy

Er is goed nieuws; de oplossing voor dit soort klachten kan heel easy zijn: gewoon meer ontspannen! Nou ja, gewoon… Het is nog best een uitdaging om stress te verminderen. Activiteiten als yoga of meditatie of een wandeling maken kunnen je helpen te ontspannen. De ultieme tip om te ontspannen? Geniet van een massage! Massage is een effectieve manier om zowel fysieke als mentale ontspanning te bevorderen. Het heeft tal van voordelen voor je welzijn en kan stress verminderen op verschillende niveaus. Sounds good right?

 

Leer masseren als een pro!

Jolange Opleidingen heeft verschillende massage opleidingen. Zo leer je tijdens een eendaagse opleiding alles om de perfecte Hotstone massage te geven. Een gecombineerde vorm van intuïtieve massage, thermotherapie en aromatherapie.
Ben je geïnteresseerd in de Japanse massagetechniek Shiatsu? Ook deze opleiding bieden wij aan! Je leert van ervaren Shiatsu therapeuten alles over het in balans brengen van diverse energieën in het lichaam en het wegnemen van blokkades.
Een andere manier om af te komen van een gespannen, moe of opgebrand gevoel is een Kruidenstempel massage. De helende effecten van de warme kruidenstempels dringen tot diep in het onderliggende weefsel door, zelfs tot in de organen. En je raadt het al: ook deze opleiding kun je volgen bij Jolange Opleidingen.
Schrijf je snel in en help jezelf en anderen van stress af te komen!

Deel dit bericht: