Het geheim achter perfecte wenkbrauwen: Microblading vs. Microshading

blog microblading & microshading

Je wenkbrauwen zijn een belangrijk onderdeel van jouw look en deze moeten natuurlijk helemaal on fleek zijn. Microblading en microshading zijn beide technieken die worden gebruikt voor het verbeteren van de vorm en volheid van jouw ´wenkies´. Toch zijn er wel verschillen in de manier van uitvoeren en het resultaat.


 
Microblading – natural brows

De microblading techniek wordt handmatig uitgevoerd. Met een speciaal PMU-mesje snij je het pigment in de huid. Dit wordt ook wel Manual Permanent Make-up genoemd (MPM). De mogelijkheden van Microblading zijn endless. Je kunt een geheel nieuwe wenkbrauwvorm creëren of de bestaande wenkbrauwen voller maken. Microblading wordt vaak gezien als dé techniek voor het creëren van natuurlijk ogende wenkbrauwen.

 
Microshading – glamorous brows

Deze techniek maakt gebruik van een elektrische pen met kleine naaldjes om kleine puntjes of schaduwen in de wenkbrauwen aan te brengen. Het resultaat lijkt op een zachte, gepoederde wenkbrauwmake-up. Microshading is geschikt voor mensen met een wat grovere huidstructuur, en is over het algemeen minder pijnlijk dan microblading.

microshading
 
Blading & Shading

Een combinatie behandeling van microshading en microblading is tegenwoordig heel populair. Deze behandeling heet de ‘Micro Blading & Shading‘ en is geschikt voor ieder huidtype. De individuele haarlijntjes van het microblading zorgen voor een realistisch uiterlijk, terwijl microshading de gaten opvult en een wat zachtere afwerking geeft. Vooral voor mensen die nauwelijks tot geen wenkbrauwen hebben is deze combinatie behandeling zeer geschikt en geeft de meest natural look.

 
Learn it from the best!

Een echte Micro Blading & Shading expert worden? Dat kan alleen bij Jolange Opleidingen! Tijdens onze opleiding MPM Microblading Artist leer je de allernieuwste technieken om de perfecte wenkbrauwen met een driedimensionaal effect te creëren met microblading. Een geslaagde Blading is natuurlijk niet compleet zonder de Shading. Dit leren wij jou tijdens de MPM Masterclass Microblading Perfection. Nieuwe technieken, inzichten en tips & tricks leer je tijdens deze masterclass. Deze unieke skills kun je bijna nergens anders op de juiste wijze leren dan bij Jolange Opleidingen. See you soon?

Deel dit bericht: