De duistere kant van cosmetische chirurgie

Cosmetische chirurgie BLOG

Everyone deserves to feel beautiful! En als daar een operatie (of twee) bij komt kijken, dan kijken de meeste mensen daar niet gek meer van op. Ook in Hollywood loopt bijna geen actrice meer rond die helemaal niets heeft ‘laten doen’. Toch is er ook een duistere kant aan cosmetische chirurgie; mensen raken verslaafd aan de operaties, zijn op zoek naar een onbestaande perfectie of operaties die mislukt zijn. In deze blog nemen we ook een kijkje in de duistere kant van plastic fantastic.


 
Perfection is not real

Mensen die plastische chirurgie overwegen zijn vaak erg ontevreden met een deel van hun lichaam. Het kan zijn dat ze hun neus zo lelijk vinden dat dat het enige is dat ze nog zien in de spiegel. In zulke gevallen kan plastische chirurgie natuurlijk een goede optie zijn. Maar helaas worden we ook vaak geconfronteerd met perfectie om ons heen, wat maakt dat we het gevoel krijgen zelf ook perfect te moeten zijn. De mensen die we op tv, in films en in tijdschriften zien, waren altijd al mooier dan de ‘gewone’ mensen die we op straat tegenkomen. Vroeger zaten ze vooral stevig in de make-up, maar tegenwoordig gaat het er extremer aan toe. Ze zijn gephotoshopt, gebotoxt of hebben een cosmetische operatie ondergaan en de ‘gewone’ mensen willen er ook zo uitzien. Helaas maakt deze  constante druk om aan ‘perfecte’ schoonheidsnormen te voldoen dat je je vaak juist ongelukkiger voelt over je eigen uiterlijk.

 

Make-overs in Turkije

Het is steeds populairder om een zogenaamde mommy make-over te laten doen in Turkije: een borst- en buikwandcorrectie in één. Juist omdat dit allemaal in één keer wordt gedaan is het een hele heftige operatie, die ook zeker niet altijd goed gaat. Een aantal jaar geleden eindigden deze make-overs voor vier Nederlandse vrouwen in een drama, waarbij één vrouw het niet heeft overleefd.
Het mag duidelijk zijn: plastische chirurgie is niet zonder risico’s. Van infecties en bloedingen tot ongewenste reacties op anesthesie, denk goed na voordat je in je laat snijden!

 

Strakker zonder lipo?

Op zoek naar een manier om af te slanken, zonder dat er een mes aan te pas hoeft te komen? Cryolipolyse, ook wel cryotherapie of CoolSculpting genoemd, is een afslankbehandeling waarbij je plaatselijk lichaamsvet bevriest. Het is als het ware een niet-chirurgisch alternatief voor liposuctie en daarom de perfecte behandeling voor mensen die niet onder het mes willen, maar wel plaatselijk minder vet willen. Je leert er alles over tijdens onze opleiding Cryolipolyse.

Deel dit bericht: