Zo verdwijnen jouw rimpels als sneeuw voor de zon!

Weg rimpels blog

Rimpels: een bekend probleem waar we zo snel mogelijk van af willen. Maar wat zijn rimpels en hoe ontstaan ze? In deze blog vertellen we alles over rimpels en hoe je ze flink kunt verminderen of zelfs verwijderen! Lees gauw verder…


 
Wat zijn rimpels en waarom krijg ik ze?

Rimpels horen bij het huidverouderingsproces. Hoe ouder je wordt, hoe slapper de huid. Dit komt doordat er minder onderhuids bindweefsel en elastine wordt aangemaakt. Ook verlies je door de jaren heen de extra vulling van de huid. Er zijn ook factoren van buitenaf die het proces van rimpelvorming kunnen versnellen; zoals het nuttigen van alcohol, weinig beweging, roken en slaapgebrek. 

 

Hoe kan ik rimpels voorkomen?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om dagelijks goed voor je huid te zorgen. We houden allemaal wel van een kleurtje, maar de zonnebank moet je voortaan toch vermijden. Het is elke dag belangrijk om een beschermingsfactor te gebruiken, zelfs als de zon niet schijnt. Breng elke dag een dagcrème aan op je gezicht met een factor van minimaal SPF 30.

Daarnaast is het ook belangrijk dat je goed zorgt voor je lichaam. Zorg voor voldoende slaap en beweging. Drink voldoende water en eet gevarieerd zodat je genoeg vitamines binnen krijgt. In het weekend naar de kroeg is geen probleem, maar probeer het gebruik van alcohol eens te beperken.

 

Hoe kan ik rimpels verwijderen?

Het is belangrijk om te weten dat er verschillende soorten rimpels zijn; zoals fijne lijntjes, middelfijne rimpels en diepe rimpels. Voor elke soort rimpel is er wel een geschikte behandeling:

1. Chemische peeling (TCA): Een TCA- peeling laat de bovenste huidlaag in een razendsnel tempo afschilferen, waardoor een nieuwe en gladde huidlaag ontstaat. Daarnaast zorgt het ook nog eens voor een betere productie van collageen en elastine in de huid. De chemische peeling is zeer geschikt voor mensen die last hebben van fijne lijntjes

2. Microdermabrasie: Bij een microdermabrasie behandeling gebruik je alumiumoxide kristallen die de huidconditie verbeteren en een anti-aging effect hebben. Met de kristallen wordt de laag met dode huidcellen verwijderen en wordt de aanmaak van collageen gestimuleerd. Heb je last van middelfijne rimpels? Dan is deze behandeling perfect voor jou.

3. Meso Gun Therapie: Met de meso gun kun je rimpels aanzienlijk verminderen. Met het gebruik van de juiste fillers kun je rimpels in het gezicht, hals en decolleté soms zelfs compleet verwijderen! Voor mensen met een rokershuid of diepe rimpels is dit de ideale behandeling.

Deel dit bericht: