Zo kom je de zomer door met een eigen hair, beauty of wellness salon!

Beautysalon Jolange Opleidingen

De zon schijnt, de zomervakantie staat voor de deur en iedereen geniet volop van het mooie weer. Als zelfstandige merk je dat het in de zomermaanden een stuk rustiger kan zijn. Maar geen nood; wij geven je een aantal tips om de zomer door te komen én je klanten te behouden!


Speel in op zomertrends

Veel klanten gaan tijdens de zomermaanden op vakantie. Toch kan je jouw omzet net voor de zomer nog een boost geven door in te spelen op zomertrends. Stel bijvoorbeeld een behandeling samen om de huid van jouw klanten helemaal summer ready te maken met een reiniging en scrub. Ben je nagelstylist? Zorg dan dat je nagellak kleuren in huis hebt die helemaal hot zijn! Deze zomer mogen gel- en nagellakken met metallic finish zeker niet ontbreken in jouw nagelsalon. Als kapper kun je jouw bezoekers natuurlijk een keratine behandeling adviseren. Deze behandeling is perfect om het haar gezond en glanzend te houden. Zelfs in een warmer klimaat!

Houd rekening met de vakanties van je klanten

Bij een goede zomerplanning is het belangrijk dat je informeert naar de vakantieplannen van jouw klanten. Ga je zelf ook op vakantie? Dan laat je dat natuurlijk ook op tijd weten aan jouw vaste klanten. Zo voorkom je teleurstellingen en kun je vervolgbehandelingen alvast vooruit plannen. Let bij sommige vervolgafspraken wel op dat er een maximaal aantal weken tussen mag zitten!

Make them remember you!

De beste manier om jouw klanten na de vakantie terug te laten keren, is door ze iets extra’s te geven. Zo voelen ze zich gewaardeerd en onthouden ze jou en het bedrijf. Geef je klanten bijvoorbeeld een reisflesje met shampoo na een knipbeurt. Of biedt ze een extra service aan in jouw schoonheidssalon, zoals een gelaatsmassage. Laat vooral merken hoe blij je met jouw klanten bent. Zo vergroot je de kans dat ze na hun vakantie gewoon weer voor de deur staan!

Bouw aan je onderneming en skills!

Een rustigere periode kun je natuurlijk ook gebruiken om het roer is even helemaal om te gooien. Houd een grote schoonmaak, zorg dat je website in orde is of leer extra skills. Tijdens de zomermaanden kun je bij Jolange Opleidingen gewoon terecht voor een korte of lange opleiding. Ook kun je bij ons de opleiding ondernemersvaardigheden niveau 3 volgen om zo je management skills te verbeteren. Kijk dus snel in ons opleidingsoverzicht welke opleiding bij jou past!

Deel dit bericht: