Waarom is het belangrijk om naar een pedicure te gaan?

Pedicure blog

Een pedicure of voetverzorger houdt zich bezig met de verzorging van voeten, tenen en teennagels. Misschien klinkt dit als een overbodige luxe, maar wist je dat het heel belangrijk is om regelmatig naar een pedicure te gaan? Ook als je geen klachten hebt. Mensen lopen gemiddeld 8.000 tot 10.000 stappen per dag. In een heel mensenleven betekent dit dat je vier keer de wereld rond loopt. Onze voeten hebben dus heel wat te verduren en verdienen het om verzorgd te worden!


Ontspanning en cosmetische voetbehandelingen

Pedicurebehandelingen kunnen ter ontspanning zijn, een cosmetisch doeleinde hebben of medisch noodzakelijk zijn. De pedicure verhelpt bijvoorbeeld kwaaltjes aan de voeten zoals likdoorns, schimmelnagels en ingegroeide teennagels. Ook als je geen last van voetklachten hebt, kun je gerust een pedicure bezoeken. Misschien blijkt er tijdens de controle dat je jouw teennagels te kort afknipt of overmatig eelt op je voeten hebt. Ook kan een pedicure je helpen te ontspannen met bijvoorbeeld een voetreflexzonemassage of het lakken van de teennagels.

Medische voetbehandelingen

Medische pedicurebehandelingen zijn vaak noodzakelijk. Diabetespatiënten hebben bijvoorbeeld sneller last van voetklachten. De medisch pedicure kan de pijn, die is ontstaan door de diabetes, verlichten. Vaak kunnen klanten dit soort behandelingen ook (deels) vergoed krijgen door de zorgverzekeraar. De pedicure moet dan wel in het bezit zijn van het diploma Medisch Pedicure.

Word pedicure!

Pedicure is een vrij beroep. Dit betekent dat iedereen zichzelf een pedicure mag noemen. Maar om de behandelingen uit te voeren én een klantenkring op te bouwen, heb je natuurlijk wel specialistische kennis nodig. Ook kun je je alleen bij brancheorganisatie ProVoet aansluiten als je een erkend diploma hebt gehaald, zoals Pedicure Niveau 3. Als je bent aangesloten bij ProVoet kunnen (potentiële) klanten jou als pedicure beter vinden en meteen zien dat je over de juiste kennis en papieren beschikt.

Het beroep van pedicure is een heel dankbaar beroep, waarbij je voor een ander zorgt. Klanten komen met pijn de praktijk in en gaan weer ontspannen de deur uit. En wat is er nou mooier dan iemand met voetklachten van zijn pijn afhelpen? Kijk gerust eens bij onze pedicure opleidingen of er iets voor jou tussen zit!

Deel dit bericht: