Veelgestelde vragen
Heb je een vraag? Kijk dan eerst bij onze veelgestelde vragen. Hieronder vind je per categorie de meest gestelde vragen.
Staat jouw vraag er toch niet bij? Stel je vraag dan via het contactformulier hieronder. Je krijgt zo snel mogelijk een antwoord van ons terug.
Wij zijn ook telefonisch bereikbaar op werkdagen tussen 9;00 en 17:00 uur!
Heeft u vragen over lesmaterialen of beauty apparatuur? Ga dan naar: www.dermacodes.nl
-
Vragen m.b.t. Covid-19
-
1. Wat zijn de basisregels m.b.t. de Corona maatregelen
Voor de basisregels willen wij je graag verwijzen naar de officiële website van de Rijksoverheid. Hier kun je alle regels terug vinden en ben jij goed voorbereid voor de start van jouw opleiding:
-
2. Wat zijn de regels m.b.t. modellen?
De modellen moeten precies op de aangegeven tijd aanwezig zijn. Dit betekent dat modellen max. 2 minuten van te voren het pand mogen betreden.
De modellenwachtruimte is momenteel gesloten i.v.m. de RIVM regels. Dit betekent dat wanneer modellen, eerder dan 2 minuten voor aanvang van de les aanwezig zijn, ze buiten moeten wachten tot dat de les begint.
-
Vragen over diploma’s, certificaten en erkenning
-
1. Is Jolange Opleidingen een erkend leerbedrijf/stagebedrijf in Nederland? Hoe werkt dat in België?
Jolange Opleidingen is een erkend leerbedrijf voor kappers, schoonheidsspecialisten en pedicures en staat geregistreerd bij de SBB (Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven). Hierdoor zijn wij ook een erkend stagebedrijf.
Registratiecode:
Beauty, hair en wellness: 16QY3029AR0005101
Administratie: 16QY3029AR0005102Hoe werkt dit in België?
Jolange Opleidingen is een erkende dienstverlener voor de kmo-portefeuille (België).
De kmo-portefeuille is een (subsidie) ondersteunende maatregel vanuit Vlaanderen met als doel om Belgische ondernemers een financiële tegemoetkoming te geven bij het betalen van o.a. opleidingen die hun ondernemerskwaliteiten bevorderen. Jolange Opleidingen (62415891) is een erkende dienstverlener voor de kmo-portefeuille en staat geregistreerd bij het Vlaams Gewest voor Opleiding met registratienummer DV.O220377. -
2. Wat is het verschil tussen een diploma en certificaat?
Opleidingen met certificaat
• Privé of minimaal 3 cursisten
• Starten op elk gewenst moment
• Lestempo op eigen niveau
• Praktijkgericht
• Korte theorie
• Direct starten met je eigen bedrijf na het behalen van je certificaat
• De mogelijkheid tot het afsluiten van een verzekering
• De mogelijkheid tot het volgen van een stage bij een salonOpleidingen met diploma
• Grotere groepen (minimaal 6 personen)
• Startdata meerdere malen per jaar
• Lestempo volgens lesrooster
• Uitgebreide theorie en/of praktijk
• Direct aan de slag bij een werkgever of binnen je eigen salon na het behalen van het diploma
• Mogelijkheid tot het afsluiten van een verzekering
• Mogelijkheid je aan te sluiten bij diverse beroepsinstanties
• Mogelijkheid tot acceptatie door de zorgverzekeraars rondom vergoeding(en) van behandelingen voor je cliënten
• De mogelijkheid tot het aannemen van stagiaires voor kapper, (medisch) pedicure en schoonheidsspecialisten binnen jouw salon (aansluiten bij de SBB als erkend leerbedrijf) -
3. Behaal ik altijd een diploma of certificaat na afronding van mijn opleiding?
Enkel na afronding van een opleiding ontvang je een certificaat of diploma. Bij de informatie over de opleiding staat aangegeven of je een certificaat of diploma ontvangt.
-
4. Is het diploma dat ik behaal bij Jolange Opleidingen erkend in Nederland?
Jolange Opleidingen staat geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Het verschil zit hem in de onderstaande uitleg over het branche- en vakdiploma.
Uitleg branchediploma:
Erkend door de brancheverenigingen.
Uitleg vakdiploma:
Heeft geen officiële erkenning omdat geen vereniging of brancheorganisatie deze taak op zich neemt.
Om in het kwaliteitsregister te worden vermeld, ben je verplicht om het branchediploma te halen. Om het branchediploma te behalen dien je een examen af te leggen bij het examineringsbureau TCI of KWC-uv. Dit geldt alleen voor schoonheidsspecialisten en (medisch) pedicures.
Nederlandse cursisten kunnen zich als zelfstandige met een branchediploma aansluiten bij ANBOS (schoonheidsspecialist) of ProVoet (pedicure). Hierdoor kunnen behandelingen (gedeeltelijk) vergoed worden door de zorgverzekering.
-
5. Is het diploma dat ik behaal bij Jolange Opleidingen erkend in België?
Alle diploma’s die je in Nederland behaalt zijn automatisch ook erkend in België. Voor kappers, schoonheidsspecialisten en pedicures geldt dat, wanneer zij als zelfstandige aan het werk willen, zij een vestigingsattest moeten halen via de Centrale Examencommissie Brussel.
-
6. Waar worden de examens voor het diploma afgelegd? Wat zijn de kosten hiervan?
Alle examens voor de opleidingen die je bij Jolange Opleidingen kunt volgen, worden afgenomen op de locatie waar jij de lessen volgt. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.
Indien je een branchediploma wilt halen en je aan wilt sluiten bij een branchevereniging, dien extra examens af te leggen bij externe exameninstelling TCI of KWC-uv. De kosten verschillen per examen en deze prijzen kun je opvragen bij TCI of KWC-uv.
-
7. Waar worden de examens in België afgelegd voor het diploma en/of certificaat? Wat zijn de kosten hiervan?
Alle examens voor de opleidingen die je bij Jolange Opleidingen kunt volgen, worden afgenomen op de locatie waar jij de lessen volgt. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.
Dit geldt alleen voor schoonheidsspecialist, kapper en pedicure. Alle overige opleidingen zijn in België vrije beroepen. Wil je als zelfstandige schoonheidsspecialist, kapper of pedicure aan de slag? Dan dien je het vestigingsattest te halen via de Centrale Examencommissie Brussel. De overige opleidingen zijn hiervan vrijgesteld. Zie voor kosten en overige informatie: http://www.vlaanderenonderneemt.be/de-centrale-examencommissie
Jolange Opleidingen is KMO gecertificeerd en hierdoor kunnen Belgische cursisten tot 40% korting op hun opleiding ontvangen.
-
8. Als ik om bepaalde redenen vroegtijdig moet stoppen met de opleiding krijg ik dan nog wel een diploma of certificaat?
Als je vroegtijdig stopt met de opleiding kunnen wij helaas geen diploma of certificaat verstrekken, omdat er dan geen mogelijkheid tot het voldoende toetsen van de kennis en kunde van de cursist is geweest.
-
9. Ik heb geen diploma behaald in het verleden. Kan ik bij Jolange Opleidingen starten met een opleiding?
Iedereen vanaf 16 jaar (en voor sommige opleidingen vanaf 18 jaar), met of zonder diploma, is van harte welkom bij Jolange Opleidingen. Voor een aantal opleidingen dien je wel in het bezit te zijn van een vooropleiding, dit staat aangegeven bij de desbetreffende opleidingspagina.
-
10. Ik ben niet in de mogelijkheid om mijn behaalde diploma en/of certificaat op te halen, wat nu?
Er is een mogelijkheid om het diploma en/of certificaat op te sturen. De kosten hiervoor bedragen €17,50 bij een reguliere verzending en €27,50 bij een aangetekende verzending. Voor meer informatie kun je een mail sturen naar: info@jolange-opleidingen.nl
-
11. Ik heb te veel lessen gemist, wat moet ik doen om mijn certificaat en/of diploma alsnog te halen?
Zoals je kunt lezen in de Algemene Voorwaarden en zoals ook wordt aangeven tijdens de lessen, dien je genoeg lessen te volgen om in aanmerking te komen voor een diploma of certificaat.
Zie onze Algemene Voorwaarden voor meer informatie.
-
12. Is een diploma nodig voor het openen van een beautysalon, schoonheidssalon, kapperszaak, pedicurepraktijk, massagepraktijk, tattoo-, piercing- of nagelstudio?
Om een schoonheidssalon, kapperssalon, pedicurepraktijk of wellness-studio te beginnen, heb je GÉÉN diploma nodig. Iedereen kan voor zichzelf beginnen.
Alle opleidingen die wij geven zijn al jaren vrijgegeven (zogenaamde vrije beroepen). Dit houdt in dat iedereen zonder diploma of certificaat een eigen bedrijf binnen dit vakgebied mag beginnen.
-
13. Is het verplicht om geregistreerd te staan bij een branchevereniging in Nederland?
Het is niet verplicht om geregistreerd te staan bij een brancheorganisatie. Echter wanneer je in de toekomst klanten krijgt die in aanmerking willen komen voor een vergoeding van de zorgverzekeraar, dienen zij onder behandeling te staan bij een bedrijf die bij een brancheorganisatie is aangesloten. Om aangesloten te zijn bij een brancheorganisatie heb je wel een erkend diploma nodig. Na het behalen van jouw Jolange diploma dien je nog examen te doen bij het TCI of KWC-uv.
In Nederland bestaan de volgende brancheverenigingen:
ANBOS (Schoonheidsspecialisten)
ProVoet (Pedicures)
ANKO (Kappers)
Brancheplatform Kappers (Kappers)
Nagelgilde (Nagelstylisten)
-
14. Is het verplicht om geregistreerd te staan bij een branchevereniging in België?
Het is niet verplicht om je aan te sluiten bij een brancheorganisatie. Om aangesloten te zijn bij een brancheorganisatie heb je wel een erkend diploma nodig. Na het behalen van jouw Jolange diploma dien je nog examen te doen bij de centrale examencommissie om je te kunnen aansluiten bij een branchevereniging.
In België bestaan de volgende brancheverenigingen:
Besko (Schoonheidsspecialisten)
Coiffure (Kappers)
Belgische Vereniging voor Gespecialiseerde Voetverzorgers (Pedicures)
Belgische Beauty Federatie (Schoonheidsspecialisten, Pedicures, Grimeurs, Visagisten, Kappers en Nagelstylisten)
-
15. Ik heb mijn diploma behaald bij Jolange Opleidingen. Wordt dit geregistreerd in het diplomaregister van DUO?
Jolange Opleidingen is een particulier opleidingsinstituut. Dit betekent dat wij geen mbo-opleidingen geven en hierdoor staan de behaalde certificaten en diploma’s niet geregistreerd bij DUO.
-
16. Ik ben mijn diploma of certificaat kwijt. Kan ik een nieuwe aanvragen?
Het kan gebeuren dat je je diploma of certificaat kwijt bent geraakt. Daarom kun je bij Jolange Opleidingen jouw diploma of certificaat opnieuw aanvragen via: info@jolange-opleidingen.nl. De kosten hiervoor bedragen €75,- exclusief verzendkosten.
-
Vragen over informatiedagen, brochures en intakes
-
1. Is het mogelijk om een brochure te ontvangen met informatie over de opleidingen?
Jolange Opleidingen houdt haar opleidingen actueel en up to date volgens de nieuwste trends. Daarom kan het voorkomen dat de inhoud van de opleiding wordt aangepast. Brochures printen heeft dan tot resultaat dat je als cursist mogelijk over oude informatie beschikt. Alle actuele informatie over de opleidingen kun je vinden op de desbetreffende opleidingspagina.
-
2. Is het mogelijk om een afspraak te maken voor een persoonlijk intakegesprek?
Het is helaas niet mogelijk om een intakegesprek in te plannen. Hiervoor verwijzen wij je graag naar onze informatieavonden. Ook kun je telefonisch al jouw vragen stellen.
-
3. Is het mogelijk om een afspraak te maken voor het bezoeken van de informatiedag?
Jolange Opleidingen houdt meerdere informatiedagen/-avonden per jaar, zodat onze aankomende cursisten de sfeer kunnen proeven en kunnen beslissen welke opleiding het best bij hen past. Kijk voor meer informatie op de pagina informatieavonden. Bezoek ook onze Instagram– en Facebookpagina. Hier staan foto’s en filmpjes van de opleidingen. Hierdoor kun je alvast een goede indruk krijgen van onze school en de opleidingen die je er kunt volgen.
-
Algemene vragen over onze opleidingen
-
1. Hoe komt het dat de duur van de opleidingen zo kort zijn in tegenstelling tot andere opleiders?
Als cursist van Jolange Opleidingen leer je de theorie thuis vooruit, waardoor je gelijk aan de slag kunt met het praktijkgedeelte. Aan het begin van de les wordt de theorie in een versneld tempo doorgenomen. Ook werken de cursisten tijdens de opleidingen niet op elkaar, waardoor de cursist veel meer gerichte lesuren heeft.
-
2. Heb ik een bepaalde vooropleiding nodig?
Jolange Opleidingen stelt geen specifieke eisen aan vooropleiding(en). Wel vragen wij een goede motivatie en gaan we ervan uit dat je voldoende tijd in de opleiding steekt. Samen met onze inzet en jarenlange ervaring, zal dit leiden tot een succesvolle afronding van jouw opleiding!
Bij onze vervolgopleidingen staat duidelijk vermeld welk certificaat/diploma je al in bezit moet hebben voordat je kan starten met een vervolgopleiding.
-
3. Hoe oud moet je zijn om een opleiding bij Jolange Opleidingen te kunnen volgen?
Iedereen vanaf 16 jaar (en sommige opleidingen vanaf 18 jaar), met of zonder (afgerond) diploma, is van harte welkom bij Jolange Opleidingen.
-
4. Is het mogelijk om ieder moment te starten? Of is het afhankelijk van het aantal aanmeldingen?
Jolange Opleidingen geeft je de mogelijkheid om de opleidingen te beginnen op een vaste datum of een vrije instroom gedurende het gehele jaar. Een vrije instroom betekend dat je in kunt stromen binnen een lopende opleiding en op eigen tempo jouw opleiding volgt. De vaste startdatums zijn aangegeven op de site bij de desbetreffende opleiding.
-
5. Welke opleiding past het best bij mij?
Bij Jolange Opleidingen kun je diverse opleidingen volgen. Van uitgebreide opleidingen met een diploma tot korte opleidingen met een certificaat. Ook biedt Jolange Opleidingen op vele gebieden specialistische opleidingen aan, waaruit een keuze gemaakt kan worden. Al onze opleidingen vind je in ons opleidingsoverzicht. Om je te helpen bij het maken van een keuze, houdt Jolange Opleidingen meerdere malen per jaar informatiedagen/-avonden, zodat je met een docent kan bespreken welke richting het meest geschikt voor je is. Ook beantwoorden wij graag jouw vragen per e-mail.
-
6. Duurt een dagopleiding even lang als een avondopleiding?
Een dagopleiding heeft evenveel lesuren als een avondopleiding. De avondopleidingen duren echter langer, doordat de avondlesuren korter zijn.
-
7. Valt bij een langlopende opleiding de les iedere week op dezelfde dag?
De lessen vinden iedere week plaats op dezelfde dag van de week, tenzij anders is aangegeven.
-
8. Kan ik twee verschillende dagopleidingen op één dag volgen?
Wij raden dit zeker niet aan. Onze dagopleidingen zijn te intensief om er twee op één dag te kunnen volgen. Een dagopleiding combineren met een avondopleiding raden wij daarom ook niet aan.
-
9. Ik heb mij voor de verkeerde opleiding ingeschreven, wat nu?
Als je er na inschrijving achter komt dat je hebt gekozen voor de verkeerde opleiding, stuur dan direct een e-mail naar info@jolange-opleidingen.nl ter attentie van planning. Wacht hier niet te lang mee, het kan zijn dat deze afdeling al bezig is met het inplannen van jouw opleiding.
Na het ontvangen van de bevestigingsmail is het niet altijd mogelijk om nog te veranderen van opleiding vanwege de indeling van de groepen.
-
10. Is het mogelijk om na de start van een opleiding te ‘switchen’ naar een andere opleiding?
Helaas is het bij Jolange Opleidingen niet altijd mogelijk om na de start van een opleiding te ‘switchen’. Dit wordt alleen in overleg met de afdeling planning gedaan. Je kunt hierover contact opnemen via info@jolange-opleidingen.nl.
-
11. Is het mogelijk om extra lessen te volgen?
In overleg met de afdeling planning is het mogelijk om extra lessen te kopen. Let wel, dit gaat over lessen ter aanvulling op jouw opleiding. Gemiste lessen kunnen niet gekocht worden.
-
12. Ik wil samen met een collega een opleiding volgen, is dit mogelijk?
Op de pagina van de desbetreffende opleiding staat aangeven hoeveel cursisten er minimaal moeten deelnemen om een opleiding te kunnen starten. Staat er aangeven “minimaal twee tot vier cursisten”, dan kunnen wij een datum voor jullie plannen. Staat er bijvoorbeeld aangegeven “minimaal 3 tot 6 cursisten” en jullie willen toch met zijn tweeën de opleiding volgen? Dan berekenen wij een extra bedrag.
Wil je hier meer informatie over? Stuur dan een e-mail naar info@jolange-opleidingen.nl
-
13. Geven jullie ook opleidingen op locatie?
Jolange Opleidingen geeft geen opleiding(en) op locatie. Het is van tevoren niet te bepalen of een locatie een geschikte ruimte heeft om les te geven. Ook mogen sommige opleidingen alleen gegeven worden in een door de GGD goedgekeurde ruimte.
-
14. Kan ik direct een vervolgopleiding volgen zonder dat ik de basisopleiding heb gevolgd?
Je dient eerst de basisopleiding te volgen, voordat je aan de vervolgopleiding kunt beginnen.
-
15. Op welke dag is het mogelijk in te stromen voor de avond?
Dit verschilt per opleiding. Op de desbetreffende opleidingspagina staat aangegeven op welke avonden de opleiding een vrije instroom heeft.
-
16. Is het mogelijk om te starten met de opleiding en tussentijds een paar weken te stoppen?
Het is niet mogelijk om tussentijds met de opleiding te stoppen voor een korte of langere periode. Voor je van start gaat, is jouw plek gereserveerd voor de duur van de opleiding. Raadpleeg voor meer informatie hierover onze Algemene Voorwaarden.
-
17. Hoe gaat het in zijn werk met de stageperiode voor kapper, schoonheidsspecialist, beauty, visagie, pedicure, massage, nagelstyling, piercer, tatoeëerder en beauty apparatuur?
Jolange Opleidingen is een particulier opleidingsinstituut, waardoor onze cursisten niet verplicht stage hoeven te lopen (met uitzondering van de opleiding Ontharingstechnieken). Natuurlijk ben je zelf vrij in de keuze of je wel of geen stageperiode wil afleggen. De opleidingen worden op een dusdanige manier gegeven, dat je gelijk daarna zelfstandig aan de slag kunt.
-
18. Is het mogelijk om mij na de opleiding te laten verzekeren?
Als jij je na de opleiding wilt laten verzekeren dan is dit mogelijk via Jolange Opleidingen. Voor meer informatie hierover kun je een e-mail sturen naar info@jolange-opleidingen.nl.
-
Vragen per opleidingscategorie
-
Vragen over kappersopleidingen
-
1. Is het mogelijk om een opleiding haarstyling/knippen voor kinderen te volgen?
Haarstyling/knippen van kinderen is geen standaard opleiding bij Jolange Opleidingen. Om kinderen te knippen dien je in principe over dezelfde technieken te beheersen als bij het knippen van volwassenen. Kijk voor het opleidingsaanbod op dit gebied bij onze kappersopleidingen.
-
2. Kan je na een afgeronde opleiding met een certificaat in een kapperszaak werken?
Dit verschilt per kapperssalon. De ene werkgever vindt een certificaat voldoende, terwijl een andere werkgever meer belang hecht aan het hebben van een kappersdiploma.
-
3. Kan ik de kappersopleiding meer dan 1x per week volgen?
Het is niet mogelijk om de opleiding meerdere dagen in de week te volgen. Onze opleidingen bestaan uit één vaste lesdag per week. Je hebt minimaal één week thuisstudie nodig van het eerder geleerde lesmateriaal om daarna naar het volgende onderdeel van de les te kunnen gaan.
-
4. Moet je tijdens de opleiding een stageplaats hebben?
Een stageplaats is alleen verplicht als je leerplichtig bent en op een mbo-school jouw opleiding volgt. Jolange Opleidingen is een particulier instituut. Vanzelfsprekend heb jij zelf de vrije keuze om wel ergens een stage te gaan lopen. Jolange Opleidingen streeft ernaar om de opleidingen op een dergelijke manier te verzorgen, dat je direct zelfstandig kan werken en aan de slag kunt.
-
5. Krijg je het kapperspakket of dien je deze zelf aan te schaffen? Wat zit er allemaal in en mag je deze set houden?
Bij de opleidingen zijn geen materialen inbegrepen. Om de opleiding te kunnen volgen heb je wel producten en (theorie)materialen nodig.
Voor diegenen die nog geen materialen en/of producten hebben, biedt groothandel Derma Codes voor hair, beauty en wellness, heel voordelig lesmateriaal aan dat in de zogenaamde startpakketten zitten.
Je bent niét verplicht om het startpakket volledig of gedeeltelijk via groothandel Derma Codes af te nemen. Wel zijn er voordelen, zoals voordelige prijzen, gratis producten bij aanschaf van het volledige pakket en het startpakket wordt klaargezet op jouw eerste lesdag.
Let op: bezit de je niet de juiste materialen of producten dan dien je dit wel aan te schaffen tijdens je eerste opleidingsdag.
-
6. Knip je meteen op echte modellen?
Tijdens de opleiding begin je met het oefenen op kapperskoppen. Zodra de docent vindt dat je geschikt bent om op echte modellen te oefenen, zal dit aangegeven worden. Je dient zelf voor geschikte modellen te zorgen. De modellenlijst van Jolange Opleidingen kun je per e-mail opvragen: info@jolange-opleidingen.nl
-
7. Dien je zelf modellen mee te nemen en maakt de haarlengte uit?
Het is inderdaad de bedoeling dat je zelf je eigen modellen meeneemt. Aan welke (haar)eisen deze modellen dienen te voldoen, krijg je te horen zodra de opleiding start. Lukt het niet om een model te vinden, dan is er altijd nog de mogelijkheid om gebruik te maken van de modellenlijst van Jolange Opleidingen. Stuur een e-mail naar info@jolange-opleidingen.nl om de modellenlijst op te vragen.
-
8. Kan ik na het behalen van een certificaat/diploma voor mijzelf aan de slag?
Voor het starten van een eigen kapsalon heb je geen certificaat of diploma nodig. Het kappersberoep valt namelijk al jarenlang onder de vrije beroepen.
-
9. Is Interlocking Hairweaving geschikt voor mensen met weinig haargroei?
Helaas is de techniek Interlocking Hairweaving niet geschikt voor mensen met weinig haargroei. Bij een minder volle haardos is er te weinig haar om enige houvast te bieden bij deze haarverlengingsmethode. Dit geldt helaas ook voor alle andere haarverlengingsmethoden.
-
10. Zijn de dreads en hairextensions van echt haar gemaakt?
De dreads en extensions die wij gebruiken uit het startpakket zijn niet van echt haar gemaakt. Dit is synthetisch haar.
-
11. Leer je tijdens de kappersopleidingen dames of heren knippen?
Dit is afhankelijk van de opleiding die je gaat volgen. Wil je alleen dames of heren knippen? Dan adviseren wij te kiezen voor een opleiding die speciaal hierop gericht is. Kijk bij ons aanbod van kappersopleidingen welke opleiding het beste bij jou past.
-
12. Komen er nog kosten bij voor de examens?
Alleen wanneer je na het behalen van een diploma van Jolange Opleidingen het vakdiploma wilt halen, dien je nog examens af te leggen bij examenbureau TCI. Voor meer informatie over de extra kosten verwijzen wij je graag naar de website van examenbureau TCI.
-
13. Hoeveel bedraagt het examengeld en de eventuele herkansingen?
De examens bij Jolange Opleidingen zitten bij de opleidingen inbegrepen. Herkansing via Jolange Opleidingen is eenmaal kosteloos, mits de docent hier akkoord op heeft gegeven. Daarna zijn er kosten aan verbonden. Zie hiervoor onze Algemene Voorwaarden.
-
14. Bij welke belangenvereniging voor de kapper kan ik mijzelf aansluiten? En hoe gaat dit in zijn werk?
Als zelfstandig kapper of kapster kun je je aansluiten bij ANKO. Dit is een kappersvereniging die je ondersteunt en adviseert op het gebied van ondernemerschap, werkgeverschap en vakmanschap.
-
15. Op de lijst van benodigdheden staat een statief voor een oefenhoofd. Wat voor statief is dit? Kan dit ook een tafelmodel zijn?
Een tafelmodel is niet geschikt om het kappersvak uit te oefenen. Het tafelmodel past niet op onze kappersplaatsen. Jolange werkt zelf met een werkstandaard voor oefenhoofden van Derma Codes. Meer informatie over de benodigdheden kun je terugvinden op de website van Derma Codes.
-
Vragen over schoonheidsopleidingen
-
1. Welke huidverzorgingsproducten voor de opleiding Schoonheidsspecialist adviseren jullie?
Wij adviseren de verzorgingsproducten van Primia Cosmetics. Groothandel Derma Codes is distributeur van de professionele huidverzorgingslijn Primia Cosmetics uit Italië. Al deze luxe huidverzorgende producten, op natuurlijke basis, bieden een doeltreffend resultaat. Daarnaast zijn de producten geheel vrij van parabenen en paraffine. In plaats daarvan zijn ze verrijkt met plantaardige ingrediënten. Kijk voor meer informatie op de website van Primia Cosmetics.
-
2. Moet ik witte bedrijfskleding dragen tijdens de opleiding Schoonheidsspecialist?
Om professioneel van start te gaan, is het belangrijk om je ook naar het beroep te kleden. Witte bedrijfskleding is bij Jolange Opleidingen daarom verplicht. Dit heeft te maken met hygiënisch werken en voorbereiding op je examens. Tijdens het examen ben je ook verplicht in het wit gekleed te gaan.
-
3. Ik wil mijn eigen schoonheidssalon starten waar ik stagiaires kan aannemen. Welke opleiding moet ik volgen?
Wanneer je later in jouw eigen schoonheidssalon ook stagiaires aan wilt nemen, is het belangrijk dat je een schoonheidsopleiding met een erkend branchediploma afrondt. Daarna moet jouw salon ook een erkend leerbedrijf worden. Hiervoor moet je eerst een erkenning aanvragen bij SBB (Stichting Beroepsonderwijs Bedrijfsleven).
-
4. Wat dien je mee te nemen naar de eerste lesdag voor de opleiding Schoonheidsspecialist?
Na jouw inschrijving ontvang je binnen 14 werkdagen een bevestigingsmail van ons. In deze e-mail staat precies uitgelegd wat je moet meenemen. Heb je een startpakket besteld bij groothandel Derma Codes? Dan staat deze voor jou klaar tijdens de eerste les. Heb je geen pakket besteld bij Derma Codes? Dan neem je de eerste dag alle benodigde materialen/producten mee uit de overzichtslijst van de startpakketten. Deze lijst kun je vinden op de website van Derma Codes bij Jolange Startpakket. Heb je vragen over de inhoud van het startpakket? Dan kan je contact opnemen met Derma Codes.
-
5. Is het mogelijk om bij de opleiding Schoonheidsspecialist de theorie thuis te leren?
Bij de diverse opleidingen voor Schoonheidsspecialist dien je de theorie zoveel mogelijk thuis voor te bereiden. Bij de opleiding Schoonheidsspecialist Versneld Niveau 3 en Niveau 4 krijg je tijdens de lessen helemaal geen theorie. Deze opleidingen zijn alleen maar praktijkgericht.
-
6. Ik wil de opleiding Schoonheidsspecialist Basis met certificaat volgen. Kan ik na het behalen van een certificaat aansluiten bij ANBOS?
Het is helaas niet mogelijk om je na het behalen van het certificaat aan te sluiten bij ANBOS. Als je een opleiding volgt die wordt afgesloten met een branchediploma, kun je je wel aansluiten bij ANBOS. Dit staat bij de desbetreffende opleidingen aangegeven.
-
7. Is het verplicht om lid te worden van ANBOS?
Lid worden is je eigen keuze, je bent dus niet verplicht om jezelf aan te sluiten.
-
8. Wanneer kan ik deelnemen aan de opleiding Ontharingstechnieken?
Je kunt deelnemen aan de opleiding Ontharingstechnieken wanneer je in het bezit bent van een erkend branche of MBO diploma Schoonheidsspecialist niveau 3. Daarnaast dien je ook in het bezit te zijn van een diploma Elektrisch ontharen.
-
9. Wat kan ik na het volgen van de opleiding Ontharingstechnieken?
Wil je dat al jouw klanten de behandeling voor definitieve ontharing vergoed krijgen? Na het afronden van de opleiding Ontharingstechnieken ontvang je een erkend diploma welke je kunt laten registreren bij brancheorganisatie ANBOS. Heb je daarnaast ook een AGB-code aangevraagd? Dan kunnen al jouw klanten de behandelfactuur declareren bij hun zorgverzekeraar, mits zij daarvoor verzekerd zijn.
-
Vragen over beauty opleidingen
-
1. Is het mogelijk om zonder ervaring de opleiding Wimperextensions Russian Volume 2D tot 7D te volgen?
Wanneer je weinig ervaring hebt met wimperextensions, dan adviseren wij altijd om eerst de opleiding Wimperextensions One by One te volgen. Daarna is het mogelijk om jouw kennis uit te breiden met de opleiding Wimperextensions Russian Volume 2D tot 7D.
-
2. Wat is het verschil tussen Everlash en One by One wimperextensions?
Everlash zijn synthetische wimpers die met drie haartjes aan elkaar verbonden zijn en aangebracht worden op de natuurlijke wimpers. Everlash wimperextensions blijven zo’n twee tot vier weken zitten.
Wimperextensions One by One staan garant voor een natuurlijke wimperverlenging en zijn haast niet van echte wimpers te onderscheiden. De Mink One by One wimperextensions worden één voor één tussen de wimpers geplaatst. De Mink One by One wimperextensions blijven ongeveer negen weken zitten.
Wij raden onze cursisten aan om beide technieken te volgen, zodat je in de toekomst alle klanten kunt voorzien in de door hen gekozen wimperverlengingstechniek.
-
3. Leer je tijdens de cursus Wimperextensions One by One ook het bijvullen en verwijderen van wimpers?
Bij de opleiding wimperextensions One by One van Jolange Opleidingen leer je ook de theorie over het opvullen en verwijderen van de wimpers. Dit wordt in de praktijk niet toegepast, omdat het grootste gedeelte van de praktijk wordt gereserveerd voor het plaatsen van de wimpers.
-
4. Is het mogelijk om op een andere dag/avond de opleiding te volgen dan is aangegeven op de website?
Helaas is het niet mogelijk om op een andere dag/avond de opleiding te volgen. Jolange Opleidingen geeft alleen les op de aangegeven dagen en tijden.
-
5. Mijn model heeft een contra-indicatie, mag zij dan nog model zitten?
Nee, helaas kan je dit model dan niet gebruiken voor deze opleiding.
-
6. Wat is het verschil tussen harsen en waxen?
Harsen pas je toe op gebieden waar de huid minder teer is zoals armen, benen of rug. Wax hecht zich minder aan de huid en wordt toegepast bij tere gebieden zoals gelaat en oksels.
-
7. Hoe ziet mijn model eruit na de cursus TCA-peeling?
Na een behandeling met TCA-peeling kan de huid rood zijn. De roodheid hangt af van het huidtype en welk percentage TCA-peeling er wordt gebruikt. Daarnaast kan de huid ook gaan schilferen.
Het model mag circa 4 weken niet in de zon komen of onder de zonnebank. Ook raden we aan om 3 à 4 weken voorafgaand aan de behandeling niet in de zon of onder de zonnebank te gaan.
-
8. Hoeveel behandelingen kun je met de TCA-peeling uit het startpakket geven?
Met 1 flesje TCA-peeling kun je ongeveer 10 tot 15 behandelingen uitvoeren.
-
Vragen over beauty apparatuur opleidingen
-
1. Waar kan ik beauty apparatuur/materialen aanschaffen?
Alle beauty apparatuur en materialen zijn te bestellen via beauty groothandel Derma Codes, waarmee Jolange Opleidingen samenwerkt. Via de website van Derma Codes kan je via het kopje Jolange Startpakket iedere opleiding terugvinden en precies zien wat je nodig hebt. Beauty materialen zijn ook los te bestellen.
Let op: beauty groothandel Derma Codes is enkel geopend op afspraak.
Voor alle overige bestellingen geldt: bestel je via de webshop dan heb je de producten 2 dagen later in huis (mits voorradig). Startpakketten voor Jolange Opleidingen dienen uiterlijk één week voor aanvang van de opleiding besteld te zijn via de webshop van Derma Codes. Wij zorgen ervoor dat je pakket klaarstaat op de dag van de opleiding.
-
2. Kan je een model met metalen implantaten in het lichaam mee nemen voor een les, waarbij je gebruik maakt van beauty apparatuur?
Ja, dat kan met uitzondering van RF (radiofrequentie energie), gelijkstroom en cavitatie afslanktherapie (non-chirurgische liposuctie behandeling). De stroom die bij deze behandelingen wordt toegevoerd, gaat dan naar het punt waar het model metaal in het lichaam heeft met als gevolg, dat dit erg heet kan worden.
-
3. Wat moet ik doen wanneer ik zelf geen apparatuur heb? Hebben jullie apparatuur in bruikleen?
Het is mogelijk om tijdens jouw opleiding apparatuur te huren. Jolange Opleidingen werkt samen met beauty groothandel Derma Codes (beide bedrijven zijn in hetzelfde pand gevestigd). Derma Codes verhuurt de apparatuur voor €100,- per lesdag. Voor meer informatie mail gerust naar: info@dermacodes.nl.
-
4. Geeft een Meso Gun behandeling hetzelfde resultaat als wanneer je naar een kliniek gaat voor botox/fillers?
Een Meso Gun behandeling is niet hetzelfde als botox. Botulinetoxine is geen filler maar een stof die de mimische spieren verslapt, waardoor rimpels minder zichtbaar worden. Je kunt de Meso Gun behandeling vergelijken met een filler.
-
5. Hoe lang blijft het resultaat van de Meso Gun behandeling zichtbaar?
De werkingsduur is ongeveer 6 tot 12 maanden. Dit is niet precies vast te stellen en is ook afhankelijk van welk soort product er wordt gebruikt.
-
6. Is het toegestaan om de Meso Gun behandeling uit te voeren als ik geen (cosmetisch) arts ben?
De Meso Gun is zodanig ingesteld dat je geen schade aan de huid kunt toebrengen. Hierdoor is het toegestaan deze te gebruiken.
-
7. Is het ook mogelijk om de opleiding Meso Gun Therapie en de opleiding Meso Gun Masterclass op 1 dag te volgen?
Het is niet mogelijk om de opleiding Meso Gun Therapie en de opleiding Meso Gun Masterclass op 1 dag te volgen. Dit omdat de basistechnieken eerst een aantal weken goed geoefend moeten worden, alvorens je deel kunt nemen aan de Masterclass.
-
8. Ik heb een klant die cavitatie wil op haar buik, maar wel een koper spiraaltje heeft mag dat?
De meeste klanten hebben geen last van de cavitatiebehandeling, echter als je de RF-behandeling gebruikt, kan de stroom naar het metaal worden geleid waardoor het spiraaltje warm kan worden, of zelfs heet.
-
9. Is het mogelijk om met het diploma Elektrisch Ontharen je aan te melden bij het ANBOS?
Na het volgen van de opleiding Elektrisch Ontharen, en het behalen van het diploma, kan je je aanmelden bij ANBOS. Alle opleidingen van Jolange Opleidingen met diploma zijn erkend conform de richtlijnen van de desbetreffende branchevereniging en/of exameninstelling. Jouw klanten kunnen dan in aanmerking komen voor een vergoeding van hun zorgverzekeraar. Bijvoorbeeld bij behandelingen, zoals ontharen en acne (afhankelijk van de voorwaarden van de zorgverzekeraar en soort verzekering).
-
10. Hoeveel praktijk- en theorie-examens zijn er voor de opleiding Elektrisch Ontharen?
Je krijgt één theorie- en één praktijkexamen voor de opleiding Elektrisch Ontharen.
-
11. Heb je voor de opleiding Elektrisch Ontharen bij iedere les een model nodig?
Voor de dagopleiding Elektrisch Ontharen heb je per les twee modellen nodig en voor de avondopleiding één model per les. Je dient zelf voor modellen te zorgen. Jolange Opleidingen heeft eventueel een modellenlijst beschikbaar. Mocht je hier behoefte aan hebben stuur dan een e-mail naar info@jolange-opleidingen.nl
-
12. Wat is het verschil tussen Elektrisch Ontharen en IPL?
Dit zijn twee verschillende behandeltechnieken. Bij elektrisch ontharen wordt middels een dunne naald en elektrische stroom de haarfollikel vernietigd. IPL wordt uitgevoerd middels lichtflitsen die door het pigment in het haar worden geabsorbeerd. Hierdoor ontstaat hitte en wordt het haarzakje vernietigd. Als gediplomeerd schoonheidsspecialist en lid van de ANBOS kun je het diploma Elektrisch Ontharen laten registeren bij ANBOS. Klanten kunnen dan mogelijk (een deel van) de behandelingen vergoed krijgen door de zorgverzekeraar. Ditzelfde geldt voor de opleiding Ontharingstechnieken, waarbij je een erkend diploma kunt behalen voor IPL en Laser.
-
Vragen over permanente make-up opleidingen
-
1. Wat zijn de eisen om een PMU opleiding te volgen?
Voordat je bij Jolange Opleidingen begint aan een PMU opleiding, is het belangrijk dat je de opleiding Kleurenleer gevolgd hebt. Let wel op: bij sommige opleidingen zit de module Kleurenleer inbegrepen, zodat je Kleurenleer niet apart hoeft te volgen.
Kleurenleer is het belangrijkste onderdeel van PMU. Het komt vaak voor dat klanten een verkeerd PMU-pigment aangebracht krijgen met als resultaat paars-blauwe wenkbrauwen. Dit komt door de ondertoon van de huid, die weer bij iedere persoon verschillend is. De pigmenten worden speciaal voor de verschillende ondertonen van iedere huid gemaakt. Bij de opleiding Kleurenleer wordt er dan ook geoefend op zacht materiaal ter voorbereiding op de volgende gekozen PMU opleiding.
-
2. Moet ik eerst Kleurenleer gevolgd hebben, voordat ik een opleiding permanente make-up (bijvoorbeeld Hairstrokes & Microblading) wil volgen?
Ja, je dient allereerst in het bezit te zijn van het certificaat Kleurenleer, voordat je een andere PMU vervolgopleiding kunt volgen. Kleurenleer is een belangrijke opleiding, waarbij je in de theorie alle juiste informatie over onder andere de pigmenten leert en zo fouten kunt voorkomen.
-
3. Moet ik al wenkbrauwen of hairstrokes kunnen tekenen, voordat ik aan een PMU opleiding wil beginnen?
Jolange Opleidingen adviseert om eerst de opleiding Wenkbrauw Styling te volgen wanneer je nog geen ervaring hebt met het tekenen van hairstrokes. Zo ben je voorbereid op de PMU opleidingen, waarbij je hairstrokes plaatst of wenkbrauwen pigmenteert. Raadpleeg de desbetreffende opleidingspagina voor meer informatie.
-
4. Mag PMU worden geplaatst bij een model met een koortslip?
Als je een ervaren PMU-artiest bent en de opleiding succesvol hebt afgerond, dan maken salons weleens een uitzondering. Indien je nog met een cursus bezig bent, willen wij dit risico niet nemen en daarom worden er geen modellen met een koortslip toegelaten.
-
5. Wordt er iets tegen de pijn gebruikt tijdens de opleiding permanente make-up?
Er wordt het model aangeraden om verdovende zalf mee te brengen. Dit dient het model zelf op recept te verkrijgen via de huisarts.
-
6. Mag ik bij een klant, zonder toestemming van de huisarts, de huid verkoelen met blue ice?
Nee, er moet altijd om toestemming van een huisarts gevraagd worden.
-
7. Hoe vraag ik een GGD-keuring aan voor permanente make-up?
Op de website van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid kun je een document vinden met de richtlijnen voor permanente make-up. Hierin staan de richtlijnen die je dient na te leven voor de GGD-keuring. De keuring vraag je aan via het volgende formulier: https://www.rivm.nl/aanvraagformulier-vergunning-tatoeeren-en-piercen
-
8. Op welke website kan ik toestemmingsformulieren en/of een verklaring eigen risico downloaden?
Via de volgende link kun je alle recente informatie vinden, waaronder de toestemmings- en eigen risico formulieren: www.RIVM.nl
-
9. De GGD-keuring is niet goed bevonden. Wat nu?
Wij leiden onze cursisten op met de richtlijnen van de GGD, maar wij zijn niet verantwoordelijk voor het naleven van de richtlijnen in de salons door onze cursisten. Deze dien je uiteraard zelf na te leven.
-
10. De PMU in de wenkbrauw van het model is na een aantal weken gedeeltelijk vervaagd. Is dit normaal?
Mogelijke oorzaken zijn dat je het pigment niet diep genoeg hebt gezet, het model op haar wenkbrauwen slaapt of dat zij eraan heeft gekrabd.
-
11. Zijn er handdoeken nodig voor de behandelstoel bij de opleiding Hairstrokes & Microblading?
Nee, er zijn geen handdoeken nodig voor op de behandelstoel bij de opleiding Hairstrokes & Microblading. Er wordt gebruikgemaakt van een wegwerpstoelhoes. Dit in verband met de hygiëne.
-
12. Is het mogelijk om een model mee te nemen die al eerder een lichte PMU behandeling heeft gehad?
Het is beter om een model mee te nemen die nog geen permanente make-up heeft, zodat je helemaal blanco kunt oefenen.
-
13. Mijn model heeft bloedverdunners, kan zij een PMU behandeling ondergaan?
Het is geen probleem dat jouw model bloedverdunners gebruikt. Wel moet je erop letten of de wondgenezing snel of traag is. Is de wondgenezing traag in verband met bloeden? Dan is het model niet geschikt.
-
14. Kan ik een model met heel donker haar meenemen, die ook nog een door de zonnebank gebruinde huid heeft voor de opleiding PMU Hair Scalp & Stamceltechnieken?
Ja, ja kan dit model gewoon meenemen. Het is niet nodig om angstig te zijn dat het groen uitslaat, vanwege de door de zonnebank gebruinde huid. Je werkt namelijk met razor scalp pigmenten en die verkleuren niet. De pigmenten behouden dus de kleur of ze nou een koele of een warme ondertoon hebben.
-
15. Hoe kan het dat de wenkbrauwen van een klant na een PMU behandeling rood zijn geworden, terwijl er toch een blond koel pigment gebruikt is?
Dit is het laatste beetje pigment dat overblijft in de huid. Kleuren zijn opgebouwd uit drie primaire kleuren: rood, groen en blauw. Bij dit pigment is het zwaarste bestandsdeel rood en zodra het pigment vervaagt in de huid wordt dit een normale kleur.
De klant dient een touch up te doen of het laatste restant uit te laten groeien. Gele pigmenten hebben dit niet, deze zijn weer opgebouwd in groen. De pigmenten die uit blauw zijn op gebouwd, kunnen grijsblauw worden. Dit gebeurt niet altijd en het is afhankelijk van welk pigment en hoe sterk de primaire kleur is. Dit kan je ook met haarverf vergelijken.
-
16. Kan ik voor de PMU opleidingen ook een diploma halen?
Voor de opleiding PMU Master en PMU Allround Masterclass kun je een erkend vakdiploma halen. Dit kan alleen wanneer je al een erkend schoonheidsspecialist bent. Je zal na de Master en Allround Masterclass een extern examen moeten afleggen bij het KWC-uv. Na het behalen van dit examen kun je je aansluiten bij de Anbos.
Bij alle andere PMU opleidingen ontvang je een erkend certificaat als je de opleiding met succes hebt afgerond.
-
17. Ik wil graag een medische permanente make- up specialist worden. Ik wil daarom geen onderdelen in de opleiding behandelen, zoals eyeliners en lipliners. Wat moet ik doen en welke opleiding moet ik volgen, zodat mijn klanten een vergoeding krijgen bij de zorgverzekeraar?
Om medisch PMU-specialist te worden, moet je in het bezit zijn van een diploma Schoonheidsspecialist Niveau 3, ervaring met permanente make-up hebben en kennis hebben van Kleurenleer. Je kunt daarom het beste eerst de opleiding PMU Master of PMU Allround Masterclass volgen.
Het plaatsen van lipliners en eyeliners is onmisbaar voor medische PMU-specialisten. Je leert daarom tijdens de Master of Allround Masterclass o.a. om eyeliners en lipliners te plaatsen.
Hierna kun je doorstromen naar de opleiding Masterclass Medisch Pigmenteren. Nadat je deze opleiding succesvol afrondt bij Jolange Opleidingen, dien je examens af te leggen bij het KWC-uv voor het vakdiploma. Jouw klanten kunnen dan een vergoeding aanvragen bij hun zorgverzekeraar voor medische PMU-behandelingen, nadat je het vakdiploma hebt behaald.
-
18. Ik wil een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten, kan dat na een PMU opleiding?
Wanneer je als zelfstandige aan het werk gaat, is het belangrijk om een aansprakelijkheidsverzekering bedrijven af te sluiten.
Via Jolange Opleidingen is dit mogelijk, zodra je door ons gecertificeerd bent. Jolange Opleidingen heeft een overeenkomst gesloten met een gerenommeerd assurantiekantoor dat speciaal voor onze geslaagde cursisten de zakelijke aansprakelijkheidsverzekering kan afsluiten.
Voor bepaalde specialisaties is echter een diploma nodig om een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.
-
19. Kan ik de opleiding permanente make-up ook met een Cheyenne Hawk volgen?
Je kan de PMU opleidingen bij Jolange Opleidingen ook volgen met een Cheyenne Hawk machine.
-
20. Bij welke groothandel kan ik CE-gekeurde permanente make-up pigmenten kopen?
Bij beauty groothandel Derma Codes kun je CE-gekeurde pigmenten aanschaffen.
-
Vragen over pedicure opleidingen
-
1. Kan je jezelf aanmelden bij ProVoet wanneer het diploma behaald is?
Na het behalen van het branchediploma is het mogelijk om je aan te sluiten bij brancheorganisatie ProVoet. Dit branchediploma wordt afgegeven door een onafhankelijk examenbureau: TCI. Kijk gerust eens op de website van ProVoet om te zien wat zij allemaal voor jou als (startende) pedicure kunnen betekenen.
-
2. Ik wil de opleiding Voetverzorging volgen met certificaat. Kan ik mij dan aansluiten bij ProVoet?
Helaas is het niet mogelijk om je met een certificaat voor de opleiding Voetverzorging aan te sluiten bij ProVoet.
Je dient hiervoor in het bezit zijn van een erkend diploma pedicure. -
3. Is het mogelijk om een dag met de pedicure opleiding mee te lopen? Zodat ik mijn kennis weer bij kan schaven.
Jolange Opleidingen biedt de mogelijkheid aan cursisten, die nog onzeker zijn over hun praktijkervaring of lang het vak niet hebben uitgeoefend, om extra begeleiding te krijgen. Je kunt hiervoor per e-mail een aanvraag doen. Hierna kunnen wij bepalen hoeveel lessen je nodig hebt. De mail kun je sturen naar info@jolange-opleidingen.nl.
-
4. Moet ik witte bedrijfskleding dragen tijdens de opleiding Pedicure/Voetverzorging?
Om professioneel van start te gaan, is het belangrijk je ook naar het beroep te kleden. Wit is bij Jolange Opleidingen verplicht. Dit heeft te maken met hygiënisch werken en voorbereiding op je examens. Tijdens het examen ben je ook verplicht om in het wit gekleed te gaan.
-
5. Ben ik verplicht om stage te lopen?
Wij zijn een particulier opleidingsinstituut en onze cursisten hoeven daarom geen stage te lopen. Tijdens de lessen doe je al veel praktijkervaring op. De opleidingen worden door ons op een dusdanige manier gegeven, dat je daarna direct zelfstandig aan de slag kunt gaan. Natuurlijk ben je zelf vrij in de keuze of je tijdens of na het afronden van jouw opleiding ergens stage gaat lopen.
-
6. Ik ben al een gediplomeerd schoonheidsspecialist. Kan ik voor de onderdelen die ik al behaald heb vrijstelling krijgen?
Dit is mogelijk. Je kunt vrijstelling aanvragen voor de onderdelen die je al eerder hebt behaald. Je kan een vrijstellingsformulier via info@jolange-opleidingen.nl aanvragen.
-
Vragen over piercer en tattoo opleidingen
-
1. Bij de opleiding Piercen leer je tijdens de praktijkles 3 verschillende piercings te plaatsen. Is dit niet te weinig?
Voor iedere geplaatste piercing dien je dezelfde handelingen uit te voeren. De handelingen zijn dus steeds hetzelfde. Wanneer je dit hebt ervaren en de gevaren kent, is het plaatsen van meer piercings tijdens de praktijkles niet nodig. Wij geven je ook veel huiswerk mee en het is natuurlijk belangrijk om te blijven oefenen. Ook na de opleiding.
-
2. Krijg je voor de Piercen en Tatoeëren opleidingen een certificaat of een diploma? En mag ik hier zelf uiteindelijk een shop mee beginnen, of moet ik daar nog andere papieren voor hebben?
Voor de Piercen en Tatoeëren opleidingen bestaat geen officieel diploma. Je ontvangt na het slagen voor jouw opleiding een certificaat.
Hiermee mag je het beroep piercen of tatoeëren uitoefenen, mits je voldoet aan de GGD-keuring. De keuring vraag je aan via het volgende formulier: https://www.rivm.nl/aanvraagformulier-vergunning-tatoeeren-en-piercen
Voor de GGD-keuring dien je de LCHV richtlijnen voor tatoeëren en piercen na te leven.
-
-
Vragen over Betalingen & Offertes
-
1. Zijn studiekosten of andere scholingsuitgaven aftrekbaar van de belasting?
Jolange Opleidingen is vrijgesteld van btw. Toch kan je (als particulier) de studiekosten opgeven als aftrekpost bij jouw belastingaangifte. Hieronder valt:
– Het cursusgeld
– Kosten voor studiemateriaal (startpakket)
– Kosten voor studieboeken of vakliteratuur (reader)Voldoe je aan de volgende eisen, dan kom je in aanmerking voor het aftrekken van bovengenoemde studiekosten:
– Jij of jouw fiscale partner maakten de kosten voor je studie
– Jouw opleiding was gericht op je beroep of je toekomstige beroep
– Er was sprake van een leertraject (je studeert onder begeleiding of toezicht)
Let op: er geldt wel een drempelbedrag van €250,-.Ben je zelfstandige en volg je een studie of cursus? Dan mag je deze van de belastingdienst aftrekken bij het doen van de aangifte inkomstenbelasting. Wat mag je aftrekken?
– De btw (Belasting Toegevoegde Waarde) over jouw opleiding, indien van toepassing (niet bij Jolange Opleidingen, wij zijn vrijgesteld van btw).
– Reis- en verblijfskosten.
– Kosten voor de lunches en/of diners.Er geldt een drempelbedrag van €4.500,- exclusief btw. Haal je dit niet? Dan mag je alsnog bovenstaande als aftrekpost opvoeren. Je mag dan 80% van de gemaakte kosten aftrekken van jouw belastbare winst. Waar je als particulier enkel de kosten voor de studie en toebehoren mag aftrekken, mag je als ondernemer meer aftrekken. Het is dus verstandig om te kijken of je de cursus/opleiding particulier of zakelijk afneemt. Zorg er wel voor dat je dit direct bij inschrijving goed opgeeft, dit voorkomt onnodige kosten voor het aanpassen van jouw gegevens.
-
2. Hoe weet ik of voor deze opleiding een afbetalingsregeling kan worden getroffen?
Bij langlopende opleidingen is betaling in termijnen mogelijk. Dit staat vermeld bij de desbetreffende opleidingen. Het aantal termijnen hangt af van de duur van de opleiding. De laatste termijn dient vier weken voordat de opleiding wordt afgerond, betaald te zijn.
-
3. Zijn de tarieven excl. of incl. btw?
Jolange Opleidingen is een CRKBO geregistreerd opleidingsinstituut, dit houdt in dat wij vrijgesteld zijn van btw. De genoemde bedragen zijn “btw vrij”.
-
4. Wat zijn de kosten voor een privéopleiding?
De kosten voor een privéopleiding (= je hebt dan één op één les) staan vermeld bij de opleidingen op onze website.
Staat dit niet vermeld bij de opleiding/cursus, dan kan dit eventueel op verzoek worden aangevraagd. De kosten hiervoor verschillen per opleiding.
-
5. Wat houdt de betalingsregeling in? (termijnen, aanbetaling)
Bij Jolange Opleidingen is het in sommige gevallen mogelijk om het restant bedrag in termijnen te voldoen. Over het algemeen hanteren wij de volgende voorwaarden:
– Het opleidingsbedrag is minimaal € 600,-
– De opleidingsduur is minimaal 10 weken.Als je kiest voor een betalingsregeling, dan wordt het opleidingsbedrag met 5% verhoogd.
Of het mogelijk is om in termijnen te betalen en, indien mogelijk, het aantal termijnen verschilt per opleiding. Er kan niet afgeweken worden van het aantal termijnen dat wordt aangeboden op de website bij de desbetreffende opleiding.
-
6. Versturen jullie een factuur met het restant-/openstaande bedrag?
Na het versturen van de bevestigingsmail volgt later, mits de volledige opleidingskosten nog niet betaald zijn, de factuur van het resterende opleidingsbedrag. Dit dient zonder enige aftrek of verrekening te geschieden, binnen zeven (7) dagen na factuurdatum, met als voorwaarde dat de opleiding niet binnen twee (2) werkdagen na de vervaldatum aanvangt. Indien de opleiding binnen twee (2) werkdagen aanvangt, is betaling van het resterende bedrag uitsluitend mogelijk op locatie (pin of contant), vóór aanvang van de lesdag. Overschrijving per bank is niet mogelijk in verband met de verwerkingstijd van betalingen.
-
7. Maken jullie op verzoek offertes voor werkgevers en het UWV?
Wanneer een werkgever zijn werknemers een opleiding/cursus wilt laten volgen via Jolange Opleidingen is het vanzelfsprekend mogelijk, dat wij een offerte opstellen. Dit geldt ook voor mensen die via het UWV een opleiding mogen volgen. Dit gebeurt alleen op aanvraag. Wij maken geen offertes voor particuliere klanten. Je kunt een offerte opvragen via onze website. Het formulier kan je vinden onder informatie of in de footer van de website.
-
8. Is het mogelijk om een bezwaar in te dienen?
Ja, als je niet tevreden bent over bijvoorbeeld de inschrijving, inhoud van de opleiding/cursus of iets dergelijks, dan is het mogelijk om dit kenbaar te maken via een bezwaarschrift. Dit bezwaarschrift kan je mailen naar info@jolange-opleidingen.nl ter attentie van de klachtencommissie. Zij zullen jouw bezwaar binnen 14 werkdagen na ontvangst in behandeling nemen en trachten uiterlijk binnen 4 weken een gemotiveerde en schriftelijke reactie te geven.
-
9. Wanneer je tijdens de opleiding wilt stoppen moet je dan alsnog de gehele opleiding betalen?
Ja, je zult de gehele opleiding/cursus moeten betalen, ook wanneer je vroegtijdig stopt. Dit staat duidelijk vermeld in onze Algemene Voorwaarden waarmee je akkoord gegaan bent na inschrijving.
-
10. Zijn de op de website vermelde opleidingskosten, de totaalkosten voor de opleiding?
De bedragen op onze website zijn vrijgesteld van btw. Bij elke inschrijving wordt € 40,- inschrijfkosten gehanteerd.
De materiaalkosten zitten hier niet bij inbegrepen. Wij bieden onze cursisten de mogelijkheid om de startpakketten bij beauty groothandel Derma Codes aan te schaffen. Het is echter geen verplichting om gebruik te maken van deze samenwerkingspartner van Jolange Opleidingen, maar het biedt wel enige voordelen, zoals voordelige prijzen, gratis producten bij aanschaf van het volledige pakket en het startpakket wordt klaargezet op jouw eerste lesdag.
-
11. Heb ik recht op studiefinanciering?
Helaas is het niet mogelijk om studiefinanciering aan te vragen, omdat Jolange Opleidingen een particuliere school is.
-
12. Worden er kortingen gegeven op opleidingen?
Bij een kleine selectie opleidingen is het mogelijk om te kiezen voor een vaste startdatum. Wanneer je bereid bent om te wachten op deze vaste startdatum, dan krijg je korting. Of dit mogelijk is en hoeveel je bespaart staat op de opleidingspagina van de desbetreffende opleiding.
Staat dit niet aangegeven, dan is een korting niet mogelijk. Verder geven wij geen kortingen op reguliere opleidingen. Wel zijn er regelmatig leuke aanbiedingen en acties. Deze kun je vinden op onze website, Instagram– en Facebookpagina.
-
13. Waarom is er een verschil tussen vaste data en vrije instroom?
Bij Jolange Opleidingen kies je zelf jouw startdatum, maar bij een aantal opleidingen is het ook mogelijk om te kiezen voor een vaste startdatum. Het is mogelijk dat deze vaste startdatum pas over een aantal maanden plaatsvindt. Om jouw geduld te belonen, ontvang je een hoge korting als je kiest voor deze vaste startdatum.
Op de informatiepagina van de betreffende opleiding staat of een vaste startdatum mogelijk is. Ook staat het cursusgeld inclusief korting hier gelijk vermeld. Staat dit er niet? Dan is starten op een vaste datum ook niet mogelijk.
LET OP! Kies de juiste opleiding tijdens het inschrijven.
-
Vragen over Opleidingsdata, Inschrijfprocedure & Annulering
-
1. Is er de mogelijkheid om zelf een startdatum aan te geven?
Je kunt bij het invullen van het online inschrijfformulier een voorkeursdatum aangeven, wanneer jij zou kunnen starten. Onze afdeling Planning zal zijn uiterste best doen om jou aan de hand van de opgegeven voorkeursdata in te plannen.
Let goed op:
Bij alle opleidingen/cursussen staat vermeld op welke dagen van de week de lessen worden gegeven. Als de lessen vol zijn voor die bepaalde datum, dan wordt de opleiding verplaatst naar een daaropvolgende datum. Je hebt dan de mogelijkheid om binnen 24 uur te reageren als de datum jou niet schikt. -
2. Is het mogelijk om een opleiding twee keer per week te volgen?
Helaas is het bij Jolange Opleidingen niet mogelijk om voor één opleiding/cursus twee lesdagen per week te volgen. Je hebt minimaal één week thuisstudie nodig van het eerder geleerde lesmateriaal om daarna naar het volgende onderdeel van de les te kunnen gaan.
-
3. Kan de geplande startdatum gewijzigd worden als deze mij niet schikt?
Binnen 14 werkdagen na inschrijving ontvang je een bevestigingsmail met daarin de startdatum van jouw opleiding/cursus. Schikt deze datum niet, dan dien je binnen 24 uur na ontvangst een bericht te sturen naar info@jolange-opleidingen.nl om dit door te geven. Onze afdeling Planning zal dan een andere startdatum inplannen waarover wij jou wederom per e-mail zullen informeren.
-
4. Hoe kan het dat het mogelijk is om het gehele jaar door in te stromen bij een opleiding?
Jolange Opleidingen heeft een open agenda. Dit houdt in dat cursisten zich op ieder moment kunnen inschrijven. Zodra wij genoeg aanmeldingen hebben, start er zo snel mogelijk een nieuwe opleiding/cursus. Bij de langlopende opleidingen (die het hele jaar doorlopen) stroom je in. Je volgt de lessen op jouw eigen tempo en hoeft dus niet te wachten op medecursisten, die misschien een lager werktempo hebben dan jij.
Bij sommige opleidingen bieden we ook een vaste startdatum aan met een lagere kostprijs voor de opleiding. Dit staat duidelijk bij de opleidingen vermeld met daarbij de data.
-
5. Kan je op exact dezelfde datum starten als de voorkeursdatum die je hebt aangegeven?
Alle inschrijvingen die binnenkomen bij Jolange Opleidingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Het kan daarom voorkomen dat de les op jouw voorkeursdatum al vol zit. Natuurlijk doet Jolange Opleidingen haar uiterste best om de cursist op of rond de gewenste datum te laten starten met de opleiding/cursus.
-
6. De startdatum die ik heb ontvangen, komt niet overeen met de startdatum die ik heb opgegeven. Hoe kan dit?
Dit komt waarschijnlijk doordat de groepen vol zitten of er te weinig aanmeldingen voor deze opleiding/cursus zijn. Zodra er genoeg aanmeldingen zijn, kan er een nieuwe groep starten. Dit is dus het voordeel van een open agenda.
-
7. Ik was niet aanwezig op mijn aangegeven lesdag. Wat nu?
Jolange Opleidingen is niet aansprakelijk voor het niet opkomen dagen tijdens de opleiding. Hierdoor vervalt jouw inschrijving en dien je jezelf opnieuw in te schrijven.
-
8. Mijn opleiding start niet op mijn opgegeven datum, wat nu?
Zoals op onze website wordt aangeven, hebben cursisten de mogelijkheid het gehele jaar in te stromen. Bij Jolange hebben opleidingen niet altijd een vaste startdatum, maar beginnen deze zodra er voldoende aanmeldingen zijn.
Cursisten kunnen dan instromen bij een al lopende opleiding. Doordat iedereen op zijn eigen niveau leert, hoef je niet te wachten op jouw medecursist. Zo kunnen wij wekelijks en maandelijks een nieuwe opleiding starten.
Dit is in het voordeel van onze cursisten. Bij de meeste instituten wordt er gewerkt met een vaste agenda, waardoor je ook niet altijd zeker bent van de gekozen data. Zodra er te weinig inschrijvingen zijn, wordt de opleiding verplaatst naar misschien wel een half jaar later.
Bij jouw inschrijving kan je jouw voorkeursdagen aangeven. De planning probeert hier zoveel mogelijk rekening mee te houden, maar deze dagen zijn niet altijd beschikbaar.
Het kan zo zijn dat jouw opgegeven dagen al bezet zijn, of dat er geen andere inschrijvingen zijn voor die dag. Wij zijn dan genoodzaakt een andere dag aan te bieden, hierbij letten wij altijd op de andere aangeven beschikbare dagen. Wij kunnen helaas niet garanderen dat jouw opgegeven dagen ook jouw opleidingsdagen zullen worden.
-
Vragen over Modellen
-
1. Is het mogelijk om je op te geven als model bij Jolange Opleidingen?
Dit is mogelijk. Je kan je via onze website inschrijven op de pagina ‘Modellen gezocht‘.
Dit formulier dient volledig ingevuld te worden teruggestuurd. Op het inschrijfformulier kun je aangeven waar je model voor wilt zijn, of waar je juist geen model voor wilt zijn.
-
2. Heb ik modellen nodig voor mijn opleiding?
Voor de meeste opleidingen heb je één of meerdere modellen nodig , zodat je het geleerde gelijk in de praktijk kan uitoefenen.
Of je een model nodig hebt, op welke lesdagen je een model of modellen nodig hebt en hoe laat, kun je nalezen in de bevestigingsmail die je ontvangt met de definitieve startdatum (meestal zo’n 14 dagen na jouw inschrijving).
-
3. Dient de cursist zelf modellen te regelen? Wat als dit niet lukt?
Als cursist ben je zelf verantwoordelijk voor het regelen van de modellen. Jolange Opleidingen heeft een modellenlijst beschikbaar. Deze kun je per e-mail naar info@jolange-opleidingen.nl aanvragen wanneer je bent ingeschreven voor een opleiding.
Verder kan je ook via de Facebookpagina (berichten) van Jolange Opleidingen een oproep plaatsen voor een model.
-
4. Hoe meld ik me af van de modellenlijst?
Wanneer je als model niet meer op onze modellenlijst wilt staan, dan vinden wij het fijn als je dit aan ons doorgeeft. Bij voorkeur via een e-mail naar info@jolange-opleidingen.nl.
-
5. Ik ben verwijderd van de modellenlijst. Wat nu?
Bij Jolange Opleidingen vinden wij dat onze cursisten er vanuit mogen gaan dat de modellen die zij benaderd hebben ook daadwerkelijk op tijd aanwezig zijn en zich aan de afspraak houden. Bij te laat annuleren of zonder tegenbericht niet komen opdagen, wordt je als model van onze modellenlijst verwijderd. Hierover ontvang je geen bericht.
-
6. Ik heb geen model. Wat moet ik nu doen?
Wanneer je op een lesdag geen model hebt kunnen vinden, dan kan je helaas niet deelnemen aan de lesdag (zie ook onze Algemene Voorwaarden). Je bent als cursist te allen tijde zelf verantwoordelijk voor het regelen van een model.
Het is wel mogelijk om tijdens de praktijkles mee te kijken, maar er kan door Jolange Opleidingen geen certificaat worden uitgereikt. Maak dus ook gebruik van onze modellenlijst (aanvraag per e-mail naar info@jolange-opleidingen.nl) als je zelf geen model kunt vinden. Verder kun je ook via de Facebookpagina (berichten) van Jolange Opleidingen een oproep plaatsen voor een model.
Tip: schrijf een leuke tekst (wie ben je, welke opleiding volg je, waarvoor heb je een model nodig – welke behandeling, datum en welk tijdstip). Het toevoegen van een foto of plaatje maakt jouw oproep vaak net iets aantrekkelijker om op te reageren.
-
7. Is 1 model voldoende of moet je echt 2 modellen meenemen?
Dat ligt aan de opleiding die je volgt. Wanneer je alle behandelingen uit kan voeren op één model en dat model voldoet ook aan alle eisen, dan mag je gewoon één model meenemen. Over het algemeen kan je er wel vanuit gaan, dat wanneer wij vragen om twee modellen mee te nemen, dat je dan ook met reden twee modellen nodig hebt.
Twijfel je, stel dan gerust je vraag via ons contactformulier hieronder of aan jouw docent.
-
8. Hoeveel modellen heb ik nodig? Welke behandelingen ga ik uitvoeren op mijn modellen?
Of je een model nodig hebt, op welke lesdagen je modellen nodig hebt en hoe laat, kun je nalezen in de bevestigingsmail die je ontvangt met de definitieve startdatum (meestal zo’n 14 dagen na jouw inschrijving).
-
9. Is het mogelijk om de modellen de hele dag mee te nemen?
De meegebrachte modellen mogen de hele dag aanwezig zijn.
Wij hebben een wachtruimte waar ze plaats kunnen nemen. Daar staat ook (tegen betaling) een koffie-/thee-automaat.
-
10. Hoe plaats ik een modellen oproep op de Facebook pagina van Jolange Opleidingen?
Volg de onderstaande stappen voor het plaatsen van een modellen oproep.
Stap 1: Ga naar onze Facebook pagina
Stap 2: Ga naar berichten
Stap 3: Klik op ‘schrijf iets…’
Stap 4: Geef in het bericht duidelijk aan hoeveel modellen je nodig hebt en om welke behandeling het gaat. De tijden en datum zijn ook erg belangrijk.
Stap 4: Delen
Tip! Plaats een afbeelding erbij. Dit is bevorderlijk voor de reacties.
-
11. Is er een leeftijdgrens verbonden aan mijn model?
Het is niet toegestaan om als model continu (dus ook buiten jouw behandeling) aanwezig te zijn in het leslokaal. Kinderen jonger dan 15 jaar kunnen niet als model fungeren. Verder komt het wel eens voor, dat modellen (een) kind(eren) meenemen. Dit is helaas niet toegestaan. Kinderen jonger dan 15 jaar worden niet toegelaten in ons pand.
* Jolange Opleidingen is niet verantwoordelijk voor het niet nakomen van gemaakte afspraken tussen cursist en model.
-
Vragen over Starten van Eigen Onderneming
-
1. Kan ik zomaar een eigen schoonheidssalon, afslankstudio, ontharingssalon, kapperszaak, pedicurepraktijk, massagesalon, nagel-, tattoo- of piercingstudio openen?
Om zelfstandig een schoonheidssalon, kapperssalon, pedicurepraktijk of wellness-studio te beginnen, heb je GÉÉN diploma en/of certificaat nodig. Iedereen kan voor zichzelf beginnen.
Alle opleidingen die wij geven zijn al jaren vrijgegeven (zogenaamde vrije beroepen). Dit houdt in dat iedereen zonder diploma of certificaat een eigen bedrijf binnen dit vakgebied mag beginnen.
Let wel op dat je voor sommige ondernemingen een keuring, vergunning of erkenning dient aan te vragen. Ook kan de wet- en regelgeving veranderen. Dit dien je daarom in de gaten te houden.
-
2. Verkopen jullie salonbenodigdheden en/of beauty apparatuur voor een (toekomstige) salon?
Onze samenwerkingspartner is groothandel Derma Codes, specialist op het gebied van beauty, wellness en hair. Wij verwijzen al onze cursisten hiernaartoe. Kijk voor meer informatie op www.dermacodes.nl.
-
3. Is het mogelijk om een verzekering af te sluiten na het behalen van een certificaat?
Wanneer je als zelfstandige aan het werk gaat, is het belangrijk om een aansprakelijkheidsverzekering bedrijven af te sluiten.
Via Jolange Opleidingen kan dit, zodra je door ons gecertificeerd bent. Jolange Opleidingen heeft een overeenkomst gesloten met een gerenommeerd assurantiekantoor dat speciaal voor onze geslaagde cursisten de zakelijke aansprakelijkheidsverzekering kan afsluiten.
Sommige specialisaties voldoen echter niet aan de voorwaarden van de verzekeringsmaatschappij of er is voor bepaalde specialisaties een diploma nodig om de verzekering af te sluiten.
Voor meer informatie kun je een e-mail sturen naar: info@jolange-opleidingen.nl
-
4. Is het verplicht om geregistreerd te staan bij de KvK?
Er bestaat veel onduidelijkheid omtrent het inschrijven in het handelsregister en de verplichting daartoe. Per 1 juli 2008 is iedereen die deelneemt aan het economisch verkeer én als doel heeft winst te maken, verplicht zich in te schrijven in het register. De KvK stelt de volgende criteria om te toetsen of je jezelf moet inschrijven.
– Je levert goederen en/of diensten;
– Je vraagt hier meer dan een symbolische vergoeding voor (vaak een kostendekking);
– Je neemt deel aan het economisch verkeer.Het niet inschrijven terwijl je wél ondernemer bent, is strafbaar en een economisch delict. Er bestaat wel een vuistregel dat je minstens 15 uur per week werkzaam moet zijn als zelfstandige. De KvK bepaalt echter of je wel of geen ondernemer bent. Dit mag je nooit zelf bepalen, neem hiervoor altijd contact op met de KvK. Voor sommige dienstverlenende beroepen, zoals kappers en pedicures, is deze 15 uur namelijk niet vanzelfsprekend een eis voor de KvK.
Je mag je 8 dagen voor en 8 dagen na de start van je onderneming inschrijven. Je ontvangt dan direct een btw-nummer, waarmee je aangifte omzetbelasting moet doen. Dit gebeurt veelal per kwartaal.
-
5. Hoe kan ik het beste een eigen zaak starten?
Het beste is om de opleiding Ondernemersvaardigheden Niveau 3 te volgen.
-
Vragen over Lesmateriaal, Startpakketten & Theorieboeken
-
1. Heb je een theorieboek nodig? Zo ja, waar kan ik deze bestellen?
Ja, voor alle opleidingen heb je een reader (theorieboek) nodig. Deze is eenvoudig te bestellen via beauty en wellness groothandel Derma Codes, waarmee Jolange Opleidingen samenwerkt.
-
2. Is het verplicht een startpakket aan te schaffen of stellen jullie tijdens de opleiding materialen beschikbaar?
Het is niet verplicht om een startpakket aan te schaffen, maar je hebt wel alle materialen uit het startpakket nodig voor elke opleiding. Dit is noodzakelijk aangezien je niet alleen tijdens de lessen, maar ook thuis moet kunnen oefenen. Wanneer je zelf over de juiste materialen beschikt, dan kan je deze uiteraard gebruiken voor de opleiding die je gaat volgen.
Voor diegenen die nog geen materialen hebben, biedt de inpandige beauty en wellness groothandel Derma Codes voordelig lesmateriaal aan die in de startpakketten van Jolange Opleidingen zijn opgenomen. Je bent níét verplicht om het startpakket volledig of gedeeltelijk via groothandel Derma Codes af te nemen. Wel zijn er voordelen, zoals voordelige prijzen, gratis producten bij aanschaf van het volledige pakket en het startpakket wordt klaargezet op jouw eerste lesdag.
De startpakketten kun je via Derma Codes bestellen.
-
3. Is het mogelijk om een gedeelte van het benodigde startpakket te bestellen?
Ja, je kan alle producten los bestellen in de webshop van Derma Codes.
-
4. Wat dien je mee te nemen op de eerste dag van de opleiding?
Je dient alle materialen uit het startpakket mee te brengen naar de eerste lesdag van de opleiding. Indien je het startpakket bij Derma Codes hebt besteld, wordt deze op de eerste lesdag klaargezet bij Jolange Opleidingen. Je bent niet verplicht om het (volledige) startpakket af te nemen, maar je hebt wel alle producten uit het startpakket nodig om de opleiding te kunnen volgen. Ben je al in het bezit van (een aantal) producten dan mag je die meenemen naar de opleiding. De producten die je nodig hebt kun je vinden op de website van Derma Codes bij Jolange Startpakket.
-
5. Zijn de lesmaterialen inclusief bij de opleidingsprijs?
Nee, de lesmaterialen zijn niet inbegrepen bij de opleidingskosten. Je dient deze zelf aan te schaffen. Voor elke opleiding heb je producten/materialen nodig en dit is noodzakelijk, aangezien je deze gebruikt tijdens de lessen en ook om thuis te kunnen oefenen. Deze keuze is door ons bewust gemaakt, zodat onze cursisten gelijk kunnen oefenen wat ze op een lesdag hebben geleerd. Hierdoor neem je de lesstof bewuster op en vergaar je sneller (praktijk)kennis. Dit helpt je om sneller en professioneler te gaan werken en het vak goed onder de knie te krijgen. Verder kunnen wij mede hierdoor diverse opleidingen in een versneld tempo aanbieden.
-
6. Moet ik producten en/of materialen aanschaffen voor de opleiding?
Ja, wij hebben een aantal redenen om cursisten met eigen materiaal te laten werken. Zo is het belangrijk dat ze na de opleiding goed oefenen om de technieken te perfectioneren. Vooral cursisten die niet in een salon werken of die niet gelijk aan de slag gaan, moeten thuis blijven oefenen om de technieken niet te verleren. Dit kan alleen als ze de nodige producten hebben. Deze moeten ze daarom hoe dan ook aanschaffen.
Veel cursisten hebben een eigen salon, of zijn in dienst van een salon. Hier hebben ze vaak al de nodige producten, waardoor ze niet alles of niets hoeven aan te schaffen. Ze leren dan tijdens de opleiding al werken met de producten waar ze later mee zullen werken. Het is wel belangrijk dat ze alle producten uit het startpakket meebrengen om de opleiding te kunnen volgen.
-
7. Ben ik verplicht om met materialen of producten van Jolange te werken tijdens de opleiding?
Je bent niet verplicht om de materialen bij ons of onze samenwerkingspartner, beauty en wellness groothandel Derma Codes, aan te schaffen. Je mag ook met jouw eigen materialen werken, maar houd er rekening mee dat je alle materialen uit het startpakket nodig hebt om deel te nemen aan de opleiding.
Materialen kun je bestellen via: www.dermacodes.nl
-
8. Zijn groothandel Derma Codes en Jolange Opleidingen 1 bedrijf?
Nee, groothandel Derma Codes is een onafhankelijk bedrijf. Zij zijn wel in hetzelfde pand als Jolange Opleidingen gevestigd.
-
9. Waarom moet ik een startpakket aanschaffen?
Om te kunnen deelnemen aan de opleiding, heb je producten en materialen nodig. Ben je zelf in het bezit van deze producten dan mag je daarmee werken tijdens je opleiding.
Wij geven aan dat je tijdens en na de opleiding goed moet oefenen om de technieken onder de knie te krijgen en niet te verleren. Cursisten die niet in een salon werken of niet gelijk aan de slag gaan, moeten thuis dus blijven oefenen. Dit kan alleen als ze in bezit zijn van de juiste materialen en/of producten.
Wij hebben een samenwerkingsverband met beauty en wellness groothandel Derma Codes, dat zich in hetzelfde pand bevindt als Jolange Opleidingen. Voor nieuwe cursisten heeft Derma Codes een zeer voordelig startpakket (lesmaterialenpakket): www.dermacodes.nl
Cursisten zijn dus niet verplicht om het startpakket af te nemen, maar ze hebben wel alle materialen/producten uit het startpakket nodig om deel te nemen aan de opleiding. Indien zij alle benodigde materialen al hebben voor de opleiding, mogen zij deze meenemen.
-
Vragen over TCI
-
1. Ik wil een erkend branchediploma behalen. Wat moet ik hiervoor doen?
Om een erkend branchediploma te behalen, dien je examens af te leggen bij exameninstelling TCI te Schoonrewoerd.
- 2. Kan ik mij met een diploma van TCI aansluiten bij een branche-organisatie?
-
3. Hoe kan ik mij aanmelden voor de examens bij TCI?
Je kunt jezelf niet aanmelden voor de examens. Dit dient door Jolange Opleidingen verzorgd te worden. Wanneer de opleiding met goed gevolg is afgelegd, dan wordt de aanmelding door Jolange Opleidingen aan TCI doorgegeven.
-
4. Wat is er nodig voor de aanmelding van mijn examen(s)?
Naast een succesvol afgeronde opleiding heb je voor de aanmelding van de examens een kopie van het uittreksel bevolkingsregister nodig. Dit uittreksel kun je opvragen bij jouw gemeente en is na afgifte 1 maand geldig.
Wanneer je een specialisatie volgt (bijvoorbeeld Acne of Medisch Pedicure), dan is er naast het uittreksel bevolkingsregister ook een kopie van het basis diploma nodig.
Bijvoorbeeld:
Je bent pedicure, maar gaat op examen voor Medisch Pedicure. Er dient dan voor een kopie van het pedicure diploma te worden gezorgd.Het aanleveren van een uittreksel en/of kopie diploma is niet nodig wanneer je al eerder examen(s) hebt gedaan bij TCI.
-
5. Waar kan ik de exameneisen vinden die gelden voor mijn examen(s)?
De exameneisen kun je vinden op de website van TCI. Je dient hiervoor een (gratis) account aan te maken via Mijn TCI. De exameneisen kun je vinden onder de categorie ‘Procedures’.
-
6. Welke modellen moet ik meebrengen naar het examen?
De voorwaarden voor modellen staan beschreven in de exameneisen: ‘Instructies examen’.
-
7. Waar kan ik de examendata vinden?
De examendata en examenperiodes kun je vinden op de website van TCI bij de categorie ‘Periodes’. Je ontvangt na aanmelding van de examens een inschrijflink naar jouw eigen deelnemerportaal. Hier kun je jezelf aanmelden voor de examens. Voor de theorie-examens kun je zelf een datum kiezen. De data voor de praktijkexamens verlopen via TCI.
-
8. Kan ik meerdere examens op 1 dag doen?
Ook dit verloopt via de planning van TCI. Soms is het mogelijk om meerdere examens per dag te doen, bijvoorbeeld 2 theorie-examens of 2 praktijkexamens. Wij adviseren om niet te veel examens op 1 dag in te plannen.
-
9. Wat zijn de kosten voor de examens?
De examenkosten kun je opvragen door een mail te sturen naar info@jolange-opleidingen.nl.
-
10. Krijg ik na het examen direct de uitslag?
Uitslagen van digitale theorie-examens ontvang je direct na afloop. Uitslagen van schriftelijke theorie-examens ontvang je binnen 6 à 8 weken. Ook de uitslagen van praktijkexamens ontvang je binnen 6 à 8 weken.
-
11. Wat moet ik doen wanneer ik zak voor mijn examen?
Wanneer je een of meerdere examens niet behaald hebt, dan ontvang je automatisch een oproep van TCI voor het herexamen.
-
12. Waar kan ik mijn TCI diploma ophalen wanneer ik deze heb behaald?
Het diploma en bijbehorende cijferlijst en/of bewijzen van bekwaamheid worden naar Jolange Opleidingen opgestuurd. Je krijgt na ontvangst een bericht over de uitreiking van jouw diploma.
-
13. Ik wil mijn diploma laten opsturen. Hoe gaat dit in zijn werk?
Het is mogelijk om het diploma te laten verzenden. De verzendkosten bedragen € 15,- voor standaard verzending en € 25,- voor aangetekende verzending. (Medisch) Pedicure diploma’s kunnen alleen worden opgehaald, omdat er een ontvangstverklaring getekend dient te worden. Hierbij geef je akkoord dat jouw gegevens worden opgenomen in het BRAVO diplomaregister.
-
14. Er staat een fout op mijn diploma. Wat moet ik doen?
Neem hiervoor contact op met Jolange Opleidingen.
-
15. Kan ik ook examens afleggen voor specialisaties?
Dit is mogelijk. Je kunt voor specialisaties van schoonheidsopleidingen een los branchediploma behalen. Bij specialisaties van Medisch Pedicure ontvang je een bewijs van bekwaamheid.
-
16. Kunnen mijn klanten de kosten voor bepaalde behandelingen terugkrijgen via de zorgverzekeraar wanneer ik een erkend branchediploma heb behaald?
De klant kan voor een aantal behandelingen een gedeeltelijke of gehele vergoeding van de behandelkosten krijgen. Dit is volledig afhankelijk van de zorgverzekeraar en de polisvoorwaarden.
De specialisaties die hiervoor in aanmerking komen zijn:
– Acne
– Elektrisch Ontharen
– Camouflage
– Medische PedicureDe voorwaarden zijn wel dat jij als behandelaar bent aangesloten bij een brancheorganisatie zoals ANBOS of ProVoet. En dat je de specialisatie(s) via de brancheorganisatie hebt geregistreerd. Ook dien je een AGB-code aan te vragen.
Antwoord niet gevonden? Stuur ons uw vraag!
Model worden?
Onze cursisten zoeken regelmatig een model!
De cursisten van Jolange Opleidingen zoeken vaak modellen voor een behandeling. Dit kan variëren van een nieuw kapsel tot een heerlijke lichaams- of gezichtsbehandeling. Laat je dus lekker in de watten leggen door onze cursisten!