Tattoo inkt voor permanente make-up: Een keuze zonder terugweg!

Blog Tattoo ink vs pmu pigmenten

Weg met de gedachte van lipliner, eyeliner, hairstrokes of powderbrow die gezet worden met tattoo-inkt. Hell no! Naarmate de jaren verstrijken, ondergaat onze huid onvermijdelijk veranderingen en verslapping. Zelfs die ooit perfect uitziende wenkbrauwen, gezet met tattoo-inkt, kunnen na verloop van tijd een vermoeide uitstraling geven. Je wenkbrauwen zullen onder aan je gezicht hangen waardoor je er juist ouder uitziet. Dat wil jij toch zeker niet! Dit blogartikel zal je zonder twijfel overtuigen waarom het gebruik van tattoo-inkt voor permanente make-up een absolute no-go is!


 
Inkt & pigmenten: Een wereld van verschil

Tattoo-inkt en PMU-pigmenten verschillen sterk van samenstelling. Hierdoor vervagen tattoo-inkt anders dan PMU-pigmenten. PMU-pigmenten zien er natuurlijk uit en verdwijnen uiteindelijk uit de huid. Tattoo-inkt is daarentegen ontworpen om levenslang mee te gaan, wat na verloop van tijd kan resulteren in een licht vervaagde groene of blauwe eyeliner boven je ogen. No way!

 
De schoonheid van Permanente Make-up pigmenten

Het gebruik van tattoo-inkt in je gezicht brengt enorme risico’s met zich mee. Na verloop van tijd kan de inkt uitlopen, wat resulteert in een misvormde uitdrukking. Je wilt niet elke ochtend in de spiegel kijken en je afvragen of je boos, verbaasd of moe lijkt. Corrigeren is moeilijk wanneer de inkt eenmaal diep in je huid zit. Om deze redenen zijn permanente make-up pigmenten ontwikkeld. Deze semi-permanente pigmenten vervagen geleidelijk, waardoor je altijd kunt genieten van een perfecte look die intact blijft. Zo kun je met een gerust hart jouw gewenste uitstraling behouden.

 
Gevaar ligt op de loer…

De ingrediëntenlijst kan sterk verschillen tattoo-inkt en PMU-pigmenten. Tattoo inkt is er niet specifiek op gemaakt om in het gezicht geïnjecteerd te worden, dit kan zorgen voor allergische reacties, vreemde resultaten en zelfs gezondheidsproblemen. Gezichtshuid is namelijk stukken gevoeliger, inktgebruik kan daarom ook zorgen voor heftige huidinfecties wanneer de inkt niet specifiek voor het gezicht is ontwikkeld. Don’t try this!

 
Ontdek natuurlijke kleurvariaties voor Permanente Make-up!

Bij permanente make-up draait alles om de perfecte kleuren die aansluiten op de huid en voorkeuren van jouw klanten. Bij Jolange Opleidingen vertrouwen onze PMU-docenten op de professionele, goedgekeurde PMU-pigmenten van Groothandel Derma Codes. Deze pigmenten zijn nauwkeurig afgestemd op haarkleur en huidtint, wat het vaste kleurenpalet van tattoo-inkt niet kan evenaren.

 
The final tip!

Begin jouw PMU-carrière op de juiste manier met de PMU Artist Allround opleiding. Leer alle technieken en start daarna jouw eigen PMU-studio! Onthoud dat permanente make-up zetten alleen iets is voor ervaren professionals. Kies voor de professionele opleiding van Jolange Opleidingen, waar ervaren docenten, veiligheid, hygiëne, praktijkgericht leren en erkende certificeringen centraal staan. Investeer in jouw toekomst en schrijf je vandaag nog in voor een succesvolle carrière in permanente make-up bij Jolange Opleidingen!

Deel dit bericht: