Stappenplan voor super zachte en gladde benen!

zachte benen

Met temperaturen boven de twintig graden willen we niks liever dan super zachte en gladde benen. Nu jouw favoriete wax salon gesloten is kan dit een moeilijke klus worden. Gelukkig hebben wij een handje vol tips, zodat jij tijdelijk jouw eigen wax salon aan huis hebt. Lees gauw verder….


Voorbereiding van de huid

Voordat je gaat beginnen met het harsen moet de huid goed schoon, droog én vetvrij zijn. Hiervoor is het belangrijk om pas te douchen na het harsen en de dag ervoor niet te veel bodylotion te gebruiken. Producten zoals douchecrème, bodylotion en huidolie laten namelijk een vetlaagje achter op de huid. Om het harsen aangenamer te maken kun je een voorbehandelingslotion en talkpoeder gebruiken. Talkpoeder heeft het grote voordeel dat de hars dan minder plakt aan de huid. Dit maakt het gehele proces direct minder pijnlijk!

Het aanbrengen van de hars

Schuif een harspatroon in de verwarmer. Het opwarmen duurt 30 tot 45 minuten, maar dit is afhankelijk van de hars die je hebt gekozen. Na het opwarmen is het eindelijk tijd om te beginnen! Kantel het harspatroon ondersteboven en breng een dun laagje aan op de huid. Doe dit altijd met de richting van de haargroei mee. Breng een harsstrip aan over het laagje van de hars en vergeet deze niet goed aan te drukken. Trek vervolgens de strip met een snelle beweging tegen de haargroeirichting in van de huid. Herhaal dit overal voor gladde benen!

Nabehandeling

Na het harsen kun je gebruik maken van een nabehandelingsolie. Dit haalt de laatste resten hars van de huid en werkt ook nog eens hydraterend. Verder is een aloë vera gel ook fijn om aan te brengen. Dit heeft een verkoelende werking, voorkomt irritaties en maakt de huid zacht. Zo kun je niet alleen genieten van gladde benen, maar vooral ook zachte benen!

Op dit moment kun je niet naar de schoonheidssalon of wax bar om je benen te laten harsen. Net nu het prachtig weer is! Derma Codes heeft hier de perfecte oplossing voor, namelijk een hars-set voor thuis! Bestel de complete hars-set van Xanitalia nu bij Derma Codes!

Lijkt het je leuk om hier meer over te leren en een échte wax expert te worden? Schrijf je dan in voor de opleiding Harsen Complete Lichaam. Ga je lever voor een vriendelijkere ontharingsbehandeling met natuurlijke producten? Dan is de opleiding Sugar Waxen echt iets voor jou!

Deel dit bericht: