Shiatsu – Meer dan een ontspanningsmassage

shiatsu-blog-foto

Restoring balance, one touch at a time. Een Shiatsu massage is een heerlijke manier om te ontspannen en op te laden. Maar een Shiatsu massage biedt nog zoveel meer: het is een manier om lichaam, geest en ziel in balans te brengen. Wij vertellen je hier alles over de enorme voordelen van deze bijzondere massage.


 
Japanse geneeswijze

Shiatsu vindt zijn oorsprong in de eeuwenoude tradities van Japanse geneeskunde. In de vroege 20e eeuw ontwikkelde Tokujiro Namikoshi deze massage, geïnspireerd door zijn eigen ervaringen met het verlichten van de pijn van zijn moeder. Hij geloofde dat door het toepassen van druk op specifieke punten op het lichaam, de natuurlijke genezingskrachten van het lichaam konden worden gestimuleerd.
In de loop der jaren heeft Shiatsu zich ontwikkeld en zich verspreid over de hele wereld, waarbij verschillende stijlen zijn ontstaan. Iedere stijl net iets anders, maar allemaal gebaseerd op dezelfde principes van balans, energie en welzijn. In een wereld die vaak draait om haast en prestaties, biedt Shiatsu een oase van rust en herstel.

 

‘Vingerdruk’

Wist je dat de letterlijke vertaling van Shiatsu ‘vingerdruk’ is? Deze massage wordt in Nederland ook vaak ‘drukpuntmassage’ genoemd. Wat Shiatsu onderscheidt van andere vormen van massage is de holistische benadering. Het is ontstaan met het idee dat het lichaam, de geest en de emoties met elkaar verbonden zijn en invloed op elkaar uitoefenen. Daarom richt Shiatsu zich niet alleen op het verlichten van fysieke spanningen, maar ook op het herstellen van de natuurlijke stroom van levensenergie, of qi, door het lichaam. Wanneer qi vrij kan stromen, ervaren mensen een gevoel van welzijn en vitaliteit.

 

Body, mind and soul

Er zijn dus enorm veel voordelen aan een Shiatsu massage, zowel fysiek als emotioneel. Zo kan een Shiatsu behandeling helpen om blokkades op te heffen en de natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam te stimuleren. And there is more:   
– Pijnverlichting: Eén van de belangrijkste voordelen van Shiatsu massage is het verlichten van pijn. Door druk uit te oefenen op specifieke punten op het lichaam, kan Shiatsu helpen bij het verlichten van spierspanning, rugpijn, hoofdpijn en andere vormen van pijn.
– Stressverlichting: Shiatsu massage staat bekend om zijn vermogen om stress te verminderen. Door specifieke drukpunten te stimuleren en het lichaam te ontspannen, kan Shiatsu helpen om spanningen los te laten en een diepe staat van ontspanning te bevorderen. Yes, please!

– Verbeterde bloedcirculatie: Een Shiatsu massage stimuleert de bloedsomloop, waardoor de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen wordt verbeterd. Dit kan helpen bij het bevorderen van genezing, het verminderen van ontstekingen en het stimuleren van de algehele gezondheid van het lichaam.
– Meer energie: Door de natuurlijke stroom van levensenergie (qi) te bevorderen, kan Shiatsu helpen bij het verhogen van energieniveaus, net als het verbeteren van de mentale helderheid en concentratie. Sounds good, right?


Become a Shiatsu Master

Na het lezen van al deze voordelen weten wij genoeg: we gaan snel een Shiatsu massage boeken! Are you in? Of ga je nog een stapje verder en ben je geïnteresseerd om zelf deze bijzondere massage te geven aan anderen? Tijdens de opleiding Shiatsu bij Jolange Opleidingen leer je van ervaren Shiatsu therapeuten alles over het in balans brengen van diverse energieën in het lichaam en het wegnemen van blokkades. Omdat Jolange Opleidingen de klassen klein houdt en je niet op elkaar hoeft te oefenen, krijg je meer persoonlijke aandacht van onze docenten. Het theoriegedeelte bereid je zoveel mogelijk thuis voor en zo is er maar liefst 95% tijd voor de praktijkuren! Met deze tijdwinst zorgen we ervoor dat jij de opleiding versneld (binnen vier weken) kunt doorlopen. Daarna kun jij direct aan de slag met deze mooie massage en klachten effectief behandelen met Shiatsu technieken. See you soon?

Deel dit bericht: