Opleiding ondernemersvaardigheden met (deel) certificaat

In de opleidingen schoonheidsspecialiste met een erkend branche diploma niv- 3 en 4  wordt de opleiding ondernemersvaardigheden behandeld en het is ook een verplichte module. Jolange-opleidingen geeft deze opleiding ondernemersvaardigheden ook als een losse module. Deze opleiding is ook geschikt voor mensen die geen of ergens anders een opleiding hebben genoten voor schoonheidsspecialist.

Om een bedrijf in hair, beauty of wellness succesvol te laten worden, heb je als ondernemer kennis en vaardigheden nodig. Tijdens deze opleiding ondernemersvaardigheden leer je verschillende aspecten van het zelfstandig ondernemerschap. De dagelijkse administratie een goed overzicht van de financiën over betalingen en aanmaning van klanten je leert financieel inzicht te krijgen, wat een van de belangrijkste zaken is van jou onderneming. Het maken van reclame en of adverteren, hoe werven van personeel, het inrichten van de zaak én het schrijven van een ondernemingsplan. Allemaal zaken die van belang zijn voor het succes van je bedrijf!

Inhoud kappersopleiding ondernemersvaardigheden:

Theorie:

 • Administratie en belasting maken en bijhouden
 • Verantwoordelijkheid nemen
 • Reclame en promotie maken
 • Kamer van Koophandel
 • Kostenberekening
 • Communiceren met klanten
 • Registreren van klantengegevens
 • Kwaliteitsmeting, kwaliteitsborging en certificering
 • Scholing en bijscholing mogelijkheden.
 • Krijgen van zelfvertrouwen
 • Portfolio samenstellen

Niet geslaagd? Geen enkel probleem, je kan zonder extra kosten herkansen! 
Het is mogelijk om het gehele jaar door in te stromen.
Jolange-opleidingen is een Erkend instituut en aangesloten bij diverse instanties! 
Duidelijke theorie en/of instructiefilmpje.

Bij Jolange opleidingen heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een dag- of avondopleiding!
Je kan kiezen voor een vrije instroom. Dan bepaal je zelf jouw startdatum. Je kan ook kiezen voor een vaste startdatum. Jouw wachten wordt dan beloond met een leuke korting!

 

Dagopleiding

Avondopleiding

Duur van de opleiding:

2 dagen verdeeld over 2 maanden

Geen Avondles mogelijk

Lestijden:

9.30 t/m 15.45 uur

-

Thuisstudie theorie:

Circa 5 uur per les

-

Thuisstudie praktijk:

Circa 3 uur per les

-

Startdatum:
Mogelijkheid om het gehele jaar door in te stromen op:


Maandag t/m vrijdag

-

Vaste Startdata:

15 mei, 13 juni,
24 juli of 22 augustus

-

Kosten vrije instroom:

€ 375,-

-

Kosten vaste startdata:

€ 275,-

-

Niveau praktijk:

Vergelijkbaar met mbo-3/4

Bestemd voor:

Vanaf 16 jaar - Geen vooropleiding nodig
erkend

Omschrijving opleiding ondernemersvaardigheden:

Als ondernemer heb je een aantal vaardigheden nodig om jou bedrijf voor hair of beauty of wellness gezond te houden. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je een.

Het gaat om begrippen als kernvaardigheden en kernkwaliteiten.

Kernvaardigheden: overtuigen het kunnen is makkelijk te leren, jezelf kunnen presenteren. In de opleiding leer je jezelf het bedrijf naar een hoger niveau te brengen.

Alles goed te regelen en geregeld te hebben, ook tijdens het ondernemen, om bij deze kernvaardigheden stil te staan. Je moet echt weten wat jouw sterkste punten zijn en wat moet er beter in het bedrijf? Je leren onderscheiden is echt een ware kunst en hoort bij het ondernemerschap. Begrijpen en weten dat je op jezelf bent aangewezen. Aandacht hebben voor discipline, motivatie je werk en jouw privéleven zo te organiseren dat beide naar tevredenheid verlopen, voorkom dat jezelf geen leven meer heb, en alleen maar aandacht voor de zaak hebt!

Kernkwaliteiten: zijn de kwaliteiten die je bezit, en die je zelf nog veel meer verder kunt ontwikkelen en versterken. Een groot punt zelfvertrouwen, assertiviteit en verantwoordelijkheidsgevoel.

Opbouw van de opleiding

 • Hoe houd ik mijn administratie bij?
 • Krijgen van zelfvertrouwen
 • Verantwoordelijkheidsgevoel
 • Jezelf presenteren
 • Reclames maken adverteren
 • Kamer van Koophandel en de belastingdienst
 • Verwerken betalingen en aanmaning klanten,
 • Kostenberekening
 • Persoonlijke omgang met klanten,
 • Registreren van klantengegevens,
 • Mondelingen en schriftelijke vaardigheden
 • Kwaliteitsmeting, kwaliteitsborging en certificering,
 • Scholing en bijscholing als noodzaak.

Wat wordt er verstaan onder de opleiding ondernemersvaardigheden

 • Maken van een portfolio
 • Zelfstandig ondernemerschap
 • Maken van bedrijfsplan

Beroepsmogelijkheden

 • Opzetten van een eigen bedrijf
 • Functie als manager

Voor wie is de opleiding ondernemerschap

In principe kan iedereen (vanaf 16 jaar) de opleiding volgen. Voor diegene die een eigen hair beauty & wellness salon willen beginnen is deze opleiding zeer geschikt.

Modellen

Geen modellen nodig.

Huiswerk

Tijdens de opleiding krijg je drie schriftelijke opdrachten die uiteindelijk het bedrijfsplan vormen.

Bijzonderheden

Na de opleiding ontvang je een certificaat. Jolange-opleidingen geeft 100% certificaatgarantie. Heb je na de opleiding nog vragen over dingen die niet nog niet helemaal duidelijk zijn in de praktijk, dan kun in overleg met de docent terug komen voor een kosteloze les.

Aanwezig: Schriftelijke opleiding en of instructiefilm.

Lesdagen

Je kan bij Jolange-opleidingen zelf een voorkeursdatum en voorkeurs dag aangeven.

Deze opleidingen starten wekelijks.

Gratis examen

Binnen opleidingsschool Jolange is het afleggen van een examen geheel gratis. Niet geslaagd? 
Geen enkel probleem, je kan zonder extra kosten herkansen! Uitzonderingen hierop zijn het examen bij TCI. 

Oefening baart kunst – Investeer in jouw toekomst

Bij Jolange-opleiding geniet je van een professionele opleiding/cursus waarin jij wordt opgeleid tot een echte professional die zijn vak verstaat! Uit onze jarenlange ervaring weten wij dat dit alleen kan door een intensieve lesprogramma te volgen welke gegeven wordt door een vakkundig docente. Maar alleen deze lessen volgen is niet voldoende. Om ervoor te zorgen dat jij echt volledig straks alles weet wat bij de opleiding hoort is het essentieel dat je ook thuis oefent. Zo kan je altijd om feedback vragen aan jouw docente. Dit is een essentieel onderdeel van iedere opleiding/cursus.

Om deze standaard kosten zo laag mogelijk te houden met behoud van kwaliteit, hebben wij ons eigen groothandel, Derma Codes, voor hair, beauty en wellness waardoor wij jouw startpakket voor de voordeligste prijs kunnen aanbieden. Daarnaast krijg je bij diverse opleidingen enkele starttools gratis. Dit kunnen wij doen door dat wij groot inkopen en speciale afspraken hebben met onze leveranciers, waar jij van profiteert.

Bij Jolange-opleidingen ben je zeker van kwalitatief en persoonlijk onderwijs, dat garanderen wij jou!

Importeur & Groothandel Derma Codes 

Extra en vervolgopleidingen:

Door het volgen van extra opleidingen vergroot je de kans op een baan aanzienlijk. Naast het leren van het verzorgen van de huid, kun je bij ons terecht voor veel meer opleidingen op het gebied van de allernieuwste methodes in de uiterlijke verzorging en beauty apparatuur. Na het volgen van een onze opleidingen heb je tevens een goede basis om voor jezelf te beginnen. Ben je al als zelfstandige begonnen?  Verhoog dan je omzet door meerdere vaardigheden te leren. Ook hiervoor ben je bij ons op het juiste adres.

Na je opleiding ondernemersvaardigheden kan je je nog verder specialiseren in bv.

Huiswerk
Er wordt tijdens de lessen een actieve houding gevraagd. Je krijgt tijdens de cursus drie schriftelijke opdrachten die uiteindelijk jouw bedrijfsplan vormen. Het bedrijfsplan vormt een onderdeel van het portfolio. Hieruit blijkt dan tijdens het portfolio assessment – leidt een bedrijf, dat je de competenties bezit een bedrijf op te zetten, te ontwikkelen en te onderhouden met alle minimale maar noodzakelijke eisen.

Examen
Voor de opleidingen Pedicure, Medisch Pedicure en Schoonheidsspecialist geldt:
De Module Ondernemersvaardigheden wordt mondeling getoetst tijdens het ‘Portfolio assessment – leidt een bedrijf’, aan het eind van de opleiding bij TCI te Schoonrewoerd gemeente Leerdam. Het gesprek gaat over je eigen Ondernemersplan, welke je tijdens de lessen Ondernemersvaardigheden zelf hebt geschreven.

Andere dan de cursisten voor de bovengenoemde opleidingen hoeven geen examen te doen. Zij sluiten de cursus af met het inleveren van een volwaardig Bedrijfsplan waarin alle competenties die behaald dienen te worden zijn verwerkt. Bij voldoende beoordeling ontvang je een certificaat.

Ook enthousiast geworden?

Ga dan naar de inschrijfpagina en geef jouw voorkeursdata op en schrijf je direct in!

Ik wil me nu inschrijven >
Brochure
Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies.