MEDISCHE CAMOUFLAGE OPLEIDING MET ERKEND BRANCHE DIPLOMA OF CERTIFICAAT

Speciaal voor erkende gediplomeerde schoonheidsspecialisten en voor de certificaathouders van Jolange hebben wij de unieke opleiding Medisch camouflage ontwikkeld!

Tijdens de cursus Camoufleren leert de schoonheidsspecialiste in spé hoe zij/hij zich kan specialiseren op het gebied van (veel) voorkomende huidafwijkingen, kleurstructuren en pigmentatie van de huid. Onder leiding van ervaren huidexperts leer je camouflage technieken voor de huid met pathologische afwijkingen. Hierbij moet je denken aan hyper- en hypo pigmentaties, wijnvlekken, littekens etc. Ook de kleurenleer en pathologie zullen bij deze specialisatie ruimschoots besproken worden.

Inhoud Schoonheidsspecialiste opleiding medische camouflage

Praktijk:

 • Huidanalyse o.a. aandoeningen
 • Camoufleerbare huidafwijkingen leren herkennen
 • Aanleren van fixatiemogelijkheden
 • Behandelingen uitvoeren met div. camouflage producten
 • Camoufleren van o.a. littekens, vitiligo, pigmentvlekken, tatoeages. wijnvlekken en couperose
 • De klant zelf leren camoufleren
 • Behandelplan opstellen
 • Indicaties en contra-indicaties

Theorie:

 • Anatomie, fysiologie en dermatologie
 • Kleurenleer
 • Product en materiaalkennis o.a. Primia Cosmetics
 • Hygiëne, Arbo en Milieu
 • Communiceren en adviseren

Gratis examen. Niet geslaagd? Geen enkel probleem, je kan zonder extra kosten herkansen!

Volg jouw opleiding bij een erkend instituut! Jolange Opleidingen is CRKBO geregistreerd!

Kleine groepen vanaf 4 t/m 8 cursisten

Aanwezig schriftelijke opleiding en of instructiefilm.

Bij Jolange opleidingen heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een dag- of avondopleiding!
Je kan kiezen voor een vrije instroom. Dan bepaal je zelf jouw startdatum. Je kan ook kiezen voor een vaste startdatum. Jouw wachten wordt dan beloond met een leuke korting!

 

Dagopleiding

Avondopleiding

Duur van de opleiding:

4 weken - 1x per week

7 weken - 1x per week

Lestijden:

9.15 t/m 15.30 uur

19.00 t/m 22.00 uur

Thuisstudie theorie:

Circa 3 uur per week

Circa 1,5 uur per week

Thuisstudie praktijk:

Circa 4 uur per week

Circa 2 uur per week

Startdatum:
Mogelijkheid om het gehele jaar door in te stromen op:


Maandag t/m vrijdag


Maandag of donderdag

Vaste Startdata:

8 augustus of 31 oktober

6 juni '19

Kosten vrije instroom:

€ 650,-

€ 650,-

Kosten vaste startdata:

€ 550,-

€ 550,-

Niveau praktijk:

Vergelijkbaar met mbo-4

Bestemd voor:

Vanaf 16 jaar - Met Niveau 3 diploma of Jolange Certificaat

 

Wat wordt er verstaan onder opleiding Medische camouflage?

 • Zelfstandig werken
 • De cliënt ontvangen en adviseren
 • De camouflage behandeling voor te bereiden
 • Behandelingen naar behoren uit te kunnen voeren
 • Klantgericht te handelen
 • Te plannen en organiseren
 • Hygiënisch en milieubewust te werken

 

Voor wie is de opleiding Medische camouflage?

Jolange schoonheidsspecialistes met certificaat en schoonheidsspecialiste met een basis diploma

Zie onderstaande informatie:

De specialisaties uit de voortgezette opleiding schoonheidsverzorging zijn afzonderlijk te volgen en te behalen, zodat je je in jouw tempo, passend bij jouw situatie, kunt specialiseren. Alle examens zullen worden afgenomen door TCI. Na het behalen van je diploma's kun je je bij de ANBOS laten registreren.

 

Modellen
Voor elke proeve van bekwaamheid dien je zelf voor geschikte modellen te zorgen! Geen model geen nood wij hebben een modellenlijst beschikbaar als je hier behoefte aan hebt.

 

Portfolio               

Tijdens de opleiding krijg je allerlei opdrachten die je verzamelt in je portfolio. Het portfolio geeft uiteindelijk een prachtig beeld van je verworven competenties die je kunt gebruiken bij sollicitatiegesprekken.


Bijzonderheden

Na de opleiding ontvang je een certificaat. Jolange Opleidingen geeft 100% certificaatgarantie. Heb je na de opleiding nog vragen over dingen die niet of nog niet helemaal duidelijk zijn in de praktijk, dan kun in overleg met de docent terug komen voor een kosteloze les.

 

Aanwezig

 Schriftelijke opleiding en of instructiefilm.

 

Lesdagen

Je kan bij Jolange Opleidingen zelf een voorkeursdatum en voorkeursdag aangeven.

Deze opleidingen starten maandelijks.

1 x per week

Dagopleiding: maandag, woensdag of donderdag
Avondopleiding: maandag of donderdag

 

 

Certificaat  

Wil je geen officieel examen doen bij TCI dan kun je de opleiding afsluiten met een certificaat van ons opleidingsinstituut.

 

Gratis examen 

Binnen opleidingsschool Jolange is het afleggen van een examen geheel gratis. Niet geslaagd? 
Geen enkel probleem, je kan zonder extra kosten herkansen! Uitzonderingen hierop zijn het examen bij TCI.

 

Oefening baart kunst – Investeer in jouw toekomst

Bij Jolange Opleidingen geniet je van een professionele opleiding/cursus, waarin jij wordt opgeleid tot een echte professional die zijn vak verstaat! Uit onze jarenlange ervaring weten wij dat dit alleen kan door een intensief lesprogramma te volgen welke gegeven wordt door een vakkundig docente. Maar alleen deze lessen volgen is niet voldoende. Om ervoor te zorgen dat jij straks echt volledig alles weet wat bij de opleiding hoort is het essentieel dat je ook thuis oefent. Zo kan je altijd om feedback vragen aan jouw docente. Dit is een essentieel onderdeel van iedere opleiding/cursus.

Om de kosten van het startpakket zo laag mogelijk te houden met behoud van kwaliteit, hebben wij met groothandel Derma Codes voor hair, beauty en wellness een samenwerking, waardoor wij jouw startpakket voor de voordeligste prijs kunnen aanbieden. Als je een startpakket afneemt bij groothandel Derma Codes krijg je bij diverse opleidingen enkele starttools gratis. Gebruik van diverse beauty apparatuur wordt voor een redelijk bedrag per dag verhuurd aan onze Jolange-cursist. Dit kunnen wij doen doordat wij speciale afspraken hebben met onze leverancier, waar jij van profiteert.

Bij Jolange Opleidingen ben je zeker van kwalitatief en persoonlijk onderwijs, dat garanderen wij jou!

Importeur & Groothandel Derma Codes in Rotterdam

 

Extra en vervolgopleidingen:

Door het volgen van extra opleidingen vergroot je de kans op een baan aanzienlijk. Naast het leren van het verzorgen van de huid, kun je bij ons terecht voor veel meer opleidingen op het gebied van de allernieuwste methodes in de uiterlijke verzorging en beauty apparatuur. Na het volgen van een onze opleidingen heb je tevens een goede basis om voor jezelf te beginnen. Ben je al als zelfstandige begonnen? Verhoog dan je omzet door meerdere vaardigheden te leren. Ook hiervoor ben je bij ons op het juiste adres.

Na je camouflage opleiding kan je je nog meer specialiseren in bijv:

Omschrijving van de opleiding Medische camouflage 

Binnen het vak Camouflage, van de schoonheidsspecialist, is het doel het zodanig toepassen van kleur, tekening en vorm dat een zichtbare aandoening wordt vervaagd of dat deze nauwelijks nog zichtbaar is.

De schoonheidsspecialist, die de grondbeginselen van Camouflage heeft geleerd, kan veel betekenen voor mensen die littekens, pigment- of bloedvatafwijkingen in het gezicht of op het lichaam hebben. Ze hebben vaak het gevoel dat iedereen naar de afwijkende plek in het gezicht kijkt en schamen zich ervoor. De schoonheidsspecialist helpt en adviseert mensen bij het gebruik van producten die bovengenoemde problemen camoufleren. Je leert onder andere welke producten hiervoor zijn ontwikkeld en bij welke cliënt wat toepasbaar is. In de camouflage opleiding wordt gewerkt met gerichte praktijkopdrachten, waarbij je de opgedane kennis direct kunt toepassen.

Tevens maakt zij zich de kennis van alle camouflageproducten eigen en is raakt zij vaardig in het hanteren van de daarbij behorende behandeltechnieken. De schoonheidsspecialist(e), voert uit, controleert het resultaat en leert de cliënt zichzelf te camoufleren.

Cursisten met een certificaat achtergrond ontvangen een certificaat na afronding van de opleiding Camouflage. Het is dan niet mogelijk om de opleiding af te ronden met een erkend diploma.

 

Behaal het erkend diploma Schoonheidsspecialist niveau 4 in je eigen tempo! Volg alle onderstaande specialisaties en onderscheid jezelf. Na afronding ontvang je een erkend diploma.

 • Portfolio assessment Ondernemersvaardigheden niveau 4
 • Specialisatie Acne
 • Specialisatie Huidverbeterende massage
 • Specialisatie Shiatsu
 • Specialisatie Additionele behandeling

De specialisaties uit de Schoonheidsspecialist niveau 4 opleiding zijn bij beauty school Jolange Opleidingen ook los te behalen met een erkend diploma.

 

erkend

Ook enthousiast geworden?

Ga dan naar de inschrijfpagina en geef jouw voorkeursdata op en schrijf je direct in!

Ik wil me nu inschrijven >
Brochure
Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies.