AROMATHERAPIE OPLEIDING MET CERTIFICAAT

Ben jij geïntrigeerd in etherische oliën behandelwijzen en wil jij je klanten een uitzonderlijke ervaring meegeven door middel van aromatherapie? Volg dan de unieke opleiding Aromatherapie bij Jolange Opleidingen!

Na de opleiding massage met "etherische oliën" beschik jij over de benodigde kennis om professionele aromatherapie behandelingen uit te voeren in beauty salons, wellness-instituten of als zelfstandige. Bij de behandeling richt je je op de wensen van de klanten en op eventuele huidproblemen. Voordat je aromatherapie toepast, dien je te beschikken over enige kennis van het menselijk lichaam. Je gebruikt etherische oliën bij een aromatherapie behandeling die gemaakt zijn van plantenextracten. De speciale helende eigenschappen van deze planten worden als het ware overgegeven aan de klant. De aroma’s worden vervolgens op verschillende manieren opgenomen door het lichaam, bijv. door inhalatie en inname hiervan.

Inhoud schoonheidsspecialiste opleiding Aromatherapie

Zeer praktijkgericht:

 • Huidanalyse o.a. aandoeningen
 • Huidverbetering en verjonging
 • Sfeer creëren met aroma’s o.a. ontspanning en opwekkend
 • Aromabehandelingen o.a. reiniging, lysing, peeling, maskers en massage
 • Toepassen van aroma via verstuiving o.a. vrijmaken van de luchtwegen
 • ondersteunen bij behandeling van de ziektes Alzheimer, Lou Gehrig, Parkinson en Multiple Sclerose
 • Massages met aroma toepassen o.a. gewrichts- en spierproblemen
 • Aroma via baden en hydrolaten toepassen
 • Behandelplan opstellen
 • Indicaties en contra-indicaties

Lichte theorie:

 • Anatomie, fysiologie en dermatologie
 • Product- en materiaalkennis o.a. Primia Cosmetics
 • Hygiëne en Arbo
 • Communiceren en adviseren

Gratis examen. Niet geslaagd? Geen enkel probleem, je kan zonder extra kosten herkansen!

Volg jouw opleiding bij een erkend instituut. Jolange Opleidingen is CRKBO geregistreerd!

Kleine groepen vanaf 4 t/m 8 cursisten

Aanwezig schriftelijke opleiding en/of instructiefilm.

Bij Jolange opleidingen heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een dag- of avondopleiding!
Je kan kiezen voor een vrije instroom. Dan bepaal je zelf jouw startdatum. Je kan ook kiezen voor een vaste startdatum. Jouw wachten wordt dan beloond met een leuke korting!

 

Dagopleiding

Avondopleiding

Duur van de opleiding:

2 weken - 1x per week

3 weken - 1x per week

Lestijden:

9.15 t/m 15.30 uur

19.00 t/m 22.00 uur

Thuisstudie theorie:

Circa 3 uur per week

Circa 1,5 uur per week

Thuisstudie praktijk:

Circa 7 uur per week

Circa 3,5 uur per week

Startdatum:
Mogelijkheid om het gehele jaar door in te stromen op:


Maandag t/m vrijdag


Maandag of donderdag

Vaste Startdata:

24 september,
29 november of
6 januari '20

11 juli,
5 augustus,
14 oktober of
2 december

Kosten vrije instroom:

€ 285,-

€ 285,-

Kosten vaste startdata:

€ 235,-

€ 235,-

Niveau praktijk:

Vergelijkbaar met mbo-4

Bestemd voor:

Vanaf 16 jaar - Met Niveau 3 diploma of Jolange Certificaat

 

Wat wordt er verstaan onder opleiding Aromatherapie?

 • De cliënt ontvangen en adviseren
 • De  aromatherapie behandeling voor te bereiden
 • Zelfstandig een keuze maken welke producten voor de cliënt belangrijk zijn en deze aan de hand van je analyse persoonlijk voor de cliënt te maken
 • Behandelingen perfect uit te kunnen voeren
 • Klantgericht te handelen
 • Te plannen en organiseren
 • Hygiënisch en milieubewust te werken

 

 Beroepsmogelijkheden

 • Toevoeging voor in jouw schoonheidssalon
 • Werkzaamheden verrichten bij beauty/wellness centra

 

Voor wie is de Aromatherapie opleiding? 

Voor iedereen met een Jolange schoonheidsspecialiste certificaat en schoonheidsspecialiste niveau 3 diploma.

De specialisaties uit de voortgezette opleiding schoonheidsverzorging niveau 4 diploma zijn afzonderlijk te volgen en te behalen, zodat je je in jouw tempo, passend bij jouw situatie, je kunt specialiseren. Alle examens zullen worden afgenomen door het TCI. Na het behalen van je diploma's kun je je bij de Anbos laten registreren.

 

Modellen

Je dient zelf modellen mee te nemen. Jolange Opleidingen heeft eventueel een modellenlijst beschikbaar als je hier behoefte aan hebt.

 

Portfolio

Tijdens de opleiding krijg je allerlei opdrachten die je verzamelt in je portfolio. Het portfolio geeft uiteindelijk een prachtig beeld van je verworven competenties die je kunt gebruiken bij sollicitatiegesprekken.

 

Bijzonderheden

Na de opleiding ontvang je een certificaat. Jolange Opleidingen geeft 100% certificaatgarantie. Heb je na de opleiding nog vragen over dingen die niet of nog niet helemaal duidelijk zijn in de praktijk, dan kun in overleg met de docent terug komen voor een kosteloze les.

 

Aanwezig: Schriftelijke opleiding en of instructiefilm.

 

Lesdagen

Je kan bij Jolange Opleidingen zelf een voorkeursdatum en voorkeursdag aangeven.

Deze opleidingen starten maandelijks.

1 x per week

Dagopleiding: maandag, donderdag, vrijdag
Avondopleiding: maandag of donderdag

 

Certificaat

Wil je geen officieel examen doen en ben je niet van plan om in de toekomst alle deelcertificaten van TCI te halen om de niveau 4 opleiding te kunnen afronden, dan kan je de opleiding afsluiten met een certificaat van ons opleidingsinstituut.

 

Diploma

Na het behalen van alle deelcertificaten van het TCI : Specialisatie Acne  Bindweefsel- & pincementmassage -Shiatsu, Ondernemersvaardigheden en Additionele of Wellness behandelingen ontvang je het voortgezette opleiding schoonheidsspecialiste niveau 4 diploma. 

Je hoeft niet voor het theorie examen geslaagd te zijn om ook het praktijk examen te mogen afleggen.

 

Gratis examen 

Binnen opleidingsschool Jolange is het afleggen van een examen geheel gratis. Niet geslaagd? 
Geen enkel probleem, je kan zonder extra kosten herkansen! Uitzonderingen hierop zijn het examen bij TCI.

 

Oefening baart kunst – Investeer in jouw toekomst

Bij Jolange Opleidingen geniet je van een professionele opleiding/cursus, waarin jij wordt opgeleid tot een echte professional die zijn vak verstaat! Uit onze jarenlange ervaring weten wij dat dit alleen kan door een intensief lesprogramma te volgen welke gegeven wordt door een vakkundig docente. Maar alleen deze lessen volgen is niet voldoende. Om ervoor te zorgen dat jij straks echt volledig alles weet wat bij de opleiding hoort is het essentieel dat je ook thuis oefent. Zo kan je altijd om feedback vragen aan jouw docente. Dit is een essentieel onderdeel van iedere opleiding/cursus.

Om de kosten van het startpakket zo laag mogelijk te houden met behoud van kwaliteit, hebben wij met groothandel Derma Codes voor hair, beauty en wellness een samenwerking, waardoor wij jouw startpakket voor de voordeligste prijs kunnen aanbieden. Als je een startpakket afneemt bij groothandel Derma Codes krijg je bij diverse opleidingen enkele starttools gratis. Gebruik van diverse beauty apparatuur wordt voor een redelijk bedrag per dag verhuurd aan onze Jolange-cursist. Dit kunnen wij doen doordat wij speciale afspraken hebben met onze leverancier, waar jij van profiteert.

Bij Jolange Opleidingen ben je zeker van kwalitatief en persoonlijk onderwijs, dat garanderen wij jou!

Importeur & Groothandel Derma Codes in Rotterdam

  

Extra en vervolgopleidingen

Door het volgen van extra opleidingen vergroot je de kans op een baan aanzienlijk. Naast het leren van het verzorgen van de huid, kun je bij ons terecht voor veel meer opleidingen op het gebied van de allernieuwste methodes in de uiterlijke verzorging en beauty apparatuur. Na het volgen van een onze opleidingen heb je tevens een goede basis om voor jezelf te beginnen. Ben je al als zelfstandige begonnen?  Verhoog dan je omzet door meerdere vaardigheden te leren. Ook hiervoor ben je bij ons op het juiste adres.

Na je aroma therapie opleiding kan je je nog meer specialiseren in bijv:

 

Omschrijving van de opleiding Aromatherapie met certificaat

Aromatherapie behoort tot de fytotherapeutische geneeswijzen, ook wel kruidenbehandelingen genoemd. De therapie stamt af vanuit de tijd van de Egyptenaren. De etherische oliën die uit de planten komt wordt in aromatherapie verwerkt. Aromatherapie heeft invloed op het gestel van de mens, waarbij de huid, slijmvliezen en het immuunsysteem wordt geprikkeld. De heerlijke geuren van de essentiële oliën stimuleren lichaam en geest en bevorderen de genezing van verscheidene aandoeningen. Dit zorgt voor rust en balans voor de cliënt.

Tijdens de Aromatherapie opleiding maak je een behandelplan in een samenspel van heerlijk geurende oliën, serums en crèmes. De huidverzorgende producten worden klaargemaakt tijdens de gelaatsbehandeling speciaal voor je cliënten, waardoor elke behandeling uniek is. Na het uitvoeren van een aromatherapie behandeling zal je merken dat je cliënt stukken ontspannener is t.o.v. een normale gelaatsbehandeling.

Ben jij een gediplomeerd schoonheidsspecialist of ben je een Jolange certificaathouder? Volg dan deze opleiding etherische oliën en onderscheid je van je concurrenten!

De cursus Aromatherapie vormt een onderdeel van de wellness of additionele behandelingen. Deze opleiding is tevens een onderdeel van de Voortgezette Opleiding Schoonheidsspecialiste niveau 4 diploma.

erkend

Ook enthousiast geworden?

Ga dan naar de inschrijfpagina en geef jouw voorkeursdata op en schrijf je direct in!

Ik wil me nu inschrijven >
Brochure
Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies.