PERMANENTE MAKE-UP OPLEIDING KLEURENLEER MET CERTIFICAAT

Het onderdeel kleurenleer, ook wel kleurenanalyse genoemd, is het belangrijkste onderdeel van permanente make-up. Wil jij aan de slag met het zetten van bijv. hairstrokes of (semi) permanente eyeliners? Dan is de opleiding kleurenleer een verplicht onderdeel. Heb je al aantoonbare ervaring met permanente make-up? Dan is dit onderdeel niet verplicht.

Tijdens deze opleiding leer je warme en koele personen te onderscheiden. Dit verschil is cruciaal, want het zorgt ervoor dat pigmenten niet verkeerd verkleuren. Het komt helaas te vaak voor dat iemand met de verkeerde kleur wenkbrauwen rondloopt, omdat de basiskennis ontbreekt! Permanente make-up draait niet alleen om de wijze waarop het pigment in de huid wordt aangebracht. Je dient inzicht te krijgen in de samenstelling van PMU pigmenten en te weten in welke mate bepaalde pigmenten in de huid van kleur kunnen veranderen.

Wil je graag hairstrokes leren zetten? Kijk dan eens naar de 3-daagse hairstroke opleiding. Hier zit de onderdelen wenkbrauw styling en hairstroke ook in! 

Inhoud permanente make up opleiding Kleurenleer

Zeer praktijkgericht:

 • Huidanalyse o.a. aandoeningen
 • Verschil tussen PMU pigmenten
 • Onderscheiden van huidtonen
 • Warm en koel karakter van de mens
 • Verkleuring pigment
 • Implantatietechniek
 • PMU kleur pigment
 • PMU naaldmodules
 • Spantechnieken
 • Behandelplan opstellen
 • Indicaties en contra-indicaties

Lichte theorie:

 • Anatomie, fysiologie en dermatologie
 • Kleurenleer
 • Portfolio samenstellen
 • Product en materiaalkennis
 • Hygiëne, Arbo en GGD
 • Communiceren en adviseren

Gratis examen. Niet geslaagd? Je kan zonder extra kosten eindeloos herkansen!

Derma Codes de groothandel in Rotterdam voor permanente make-up apparatuur en pigmenten!

Kleine groepen vanaf 4 t/m 8 cursisten.

Aanwezig schriftelijke opleiding en of instructiefilm

Bij Jolange opleidingen heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een dag- of avondopleiding!

 

Dagopleiding

Avondopleiding

Duur van de opleiding:

1 dag

1 avond

Lestijden:

9.30 t/m 15.45 uur

16.30 t/m 22.00 uur

Thuisstudie theorie:

Circa 3 uur 

Circa 3 uur

Thuisstudie praktijk:

Circa 10 uur

Circa 10 uur

Startdatum:
Mogelijkheid om het gehele jaar door in te stromen op:


Maandag t/m vrijdag


Maandag of donderdag

Vaste Startdata:

17 juni, 12 juli, 
6 augustus of 
25 september

18 juli,19 augustus,
19 september 
of 21 oktober

Kosten vrije instroom:

€ 250,-

€ 250,-

Kosten vaste startdata:

€ 200,-

€ 200,-

Kosten privé

€ 500,-

€ 500,-

Niveau praktijk:

Vergelijkbaar met mbo-3

Bestemd voor:

Vanaf 16 jaar - Geen vooropleiding nodig.

Wat wordt er verstaan onder de opleiding Kleurenleer PMU?

permanentmakeup31.jpg

 • Zelfstandig werken
 • De cliënt ontvangen en adviseren
 • Je creativiteit in te zetten
 • Klantgericht te handelen
 • Te plannen en organiseren
 • Hygiënisch en milieubewust te werken

Voor wie is de opleiding Kleurenleer PMU?

In principe kan iedereen (vanaf 16 jaar) de opleiding volgen. Voor deze permanente make-up kleurenleer is geen vooropleiding vereist.


Modellen

Er zijn voor deze opleiding geen modellen nodig.

 

Bijzonderheden

Na de opleiding ontvang je een certificaat. Jolange Opleidingen geeft 100% certificaatgarantie. Heb je na de opleiding nog vragen over dingen die niet of nog niet helemaal duidelijk zijn in de praktijk, dan kun in overleg met de docent terug komen voor een kosteloze les.

 

Aanwezig: Schriftelijke opleiding en of instructiefilm.

 

Lesdagen

Je kan bij Jolange Opleidingen zelf een voorkeursdatum en voorkeursdag aangeven.

Dag opleiding: maandag t/m vrijdag
Avondopleiding: maandag en donderdag


Gratis examen 

Binnen opleidingsschool Jolange is het afleggen van een examen geheel gratis. Niet geslaagd?
Geen enkel probleem, je kunt zonder extra kosten herkansen!

 

Oefening baart kunst – Investeer in jouw toekomst

Bij Jolange-opleidingen geniet je van een professionele opleiding/cursus waarin jij wordt opgeleid tot een echte professional die zijn vak verstaat! Uit onze jarenlange ervaring weten wij dat dit alleen kan door een intensief lesprogramma te volgen welke gegeven wordt door een vakkundig docente. Maar alleen deze lessen volgen is niet voldoende. Om ervoor te zorgen dat jij straks echt volledig alles weet wat bij de opleiding hoort is het essentieel dat je ook thuis oefent. Zo kan je altijd om feedback vragen aan jouw docente. Dit is een essentieel onderdeel van iedere opleiding/cursus.

Om de kosten van het startpakket zo laag mogelijk te houden met behoud van kwaliteit, hebben wij met groothandel Derma Codes voor hair, beauty en wellness een samenwerking, waardoor wij jouw startpakket voor de voordeligste prijs kunnen aanbieden. Als je een startpakket afneemt bij groothandel Derma Codes krijg je bij diverse opleidingen enkele starttools gratis. Gebruik van diverse beauty apparatuur wordt voor een redelijk bedrag per dag verhuurd aan onze Jolange-cursist.  Dit kunnen wij doen doordat wij  speciale afspraken hebben met onze leverancier, waar jij van profiteert.

Bij Jolange-opleidingen ben je zeker van kwalitatief en persoonlijk onderwijs, dat garanderen wij jou!

Importeur & Groothandel Derma Codes in Rotterdam


Extra en vervolgopleidingen

Door het volgen van extra opleidingen vergroot je de kans op een baan aanzienlijk. Naast het leren over de opbouw van de huid, kun je bij ons terecht voor veel meer opleidingen op het gebied van de allernieuwste methodes in de uiterlijke verzorging en beauty apparatuur. Na het volgen van een onze opleidingen heb je tevens een goede basis om voor jezelf te beginnen. Ben je al als zelfstandige begonnen? Verhoog dan je omzet door meerdere vaardigheden te leren. Ook hiervoor ben je bij ons op het juiste adres.

Na deze Permanente make-up kleurenleer opleiding kan je je nog meer specialiseren in bijv:

Omschrijving van de opleiding Permanente make-up kleurenleer met certificaat

Bij permanente make-up zijn een aantal zaken erg belangrijk. Permanente make-up is een nauwkeurig vak. Immers is het inbrengen van permanente make-up pigment, middels een naald, een onomkeerbaar proces. Wanneer je aan de slag wil gaan op het gebied van permanente make-up, dien je eerst een kleurenleer/kleurenanalyse opleiding te volgen. Tijdens de opleiding Kleurenleer wordt de theorie uitvoerig besproken, zoals de opbouw van de huid en het verschil tussen koele en warme pigmenten.
Ben je al een ervaren PMU-artiest en wil je enkel jouw kennis uitbreiden met een nieuwe specialisatie, dan is kleurenleer niet verplicht. Belangrijk om te weten is dat je naast je capaciteiten binnen de praktijk, ook beschikt over de juiste theoretische kennis. Deze leer je alleen bij een erkend leerbedrijf, zoals Jolange Opleidingen!

De permanente make-up pigmenten die in de huid worden aangebracht dienen van zeer goede kwaliteit te zijn en te voldoen aan de strenge eisen van deze tijd. Waarom worden sommige wenkbrauwen rood of paars?  Je leert het verschil tussen wenkbrauwen tatoeëren en pigmenteren. Daarnaast leer je om fouten tijdens het pigmenteren te voorkomen.
Je moet daarom voldoende kennis hebben van de opbouw van de huid. Je leert tevens hoe je hygiënisch moet werken, volgens de richtlijnen van de GGD.

erkend

Ook enthousiast geworden?

Ga dan naar de inschrijfpagina en geef jouw voorkeursdata op en schrijf je direct in!

Ik wil me nu inschrijven >
Brochure
Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies.