PERMANENTE MAKE-UP OPLEIDING  HERSTEL CORRECTIE - VERWIJDEREN - CAMOUFLAGE MET CERTIFICAAT

Het gebruik van permanente make-up technieken maken het ook mogelijk om afwijkingen te camoufleren en kunnen op visueel gebied grote verbeteringen tonen. Tijdens deze opleiding medische dermatografie permanente make-up bij Jolange Opleidingen, komen de verschillende mogelijkheden op het gebied van herstel en correctie, verwijderen en camouflage aan bod.

Tijdens de opleiding leren onze ervaren permanente make-up docenten je hoe je het beste PMU op littekenweefsels kunt toepassen, permanente make-up verwijderen en leer je mooie camouflagetechnieken. 

Inhoud permanente make-up opleiding Herstel – correctie, camouflage

Zeer praktijkgericht:

 • Huidanalyse o.a. aandoeningen
 • Analyse van littekens o.a. stug littekenweefsel, keloïd, brandwonden en striae
 • Foutieve permanente make-up herstellen
 • Selecteren van juiste huidkleur PMU pigment
 • Camouflage van o.a. hyper- en hypopigmentatie
 • Verwijderen van foutieve PMU
 • Fractional needle en dermarollers
 • Serum keuze
 • Herstel, correcties en camouflage
 • Implantatietechniek
 • PMU kleur pigment
 • PMU naaldmodules
 • Spantechnieken
 • Behandelplan opstellen
 • Indicaties en contra-indicaties

Lichte theorie:

 • Anatomie, fysiologie en dermatologie
 • Product en materiaalkennis
 • Hygiëne, Arbo en GGD
 • Communiceren en adviseren

Gratis examen. Niet geslaagd? Gratis herkansen.

Jolange-opleidingen is een erkend instituut, aangesloten bij diverse instanties!

Aanwezig schriftelijke opleiding en of instructiefilm.

Bij Jolange opleidingen heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een dag- of avondopleiding!

 

Dagopleiding

Avondopleiding

Duur van de opleiding:

1 dag

1 avond

Lestijden:

9.30 t/m 15.45 uur

16.30 t/m 22.00 uur

Thuisstudie theorie:

-

-

Thuisstudie praktijk:

Circa 10 uur

Circa 10 uur

Startdatum:
Mogelijkheid om het gehele jaar door in te stromen op:


Maandag t/m vrijdag


Maandag of donderdag

Vaste Startdata:

12 augustus, 11 oktober,
17 januari of 1 april

31 oktober, 1 december
of 6 februari

Kosten vrije instroom
- Groepsverband:
- Privéopleiding:


€ 350,-
€ 500,-


€ 350,-
€ 500,-

Kosten vaste startdata:

€ 300,-

€ 300,-

Niveau praktijk:

Vergelijkbaar met mbo-3

Bestemd voor:

Vanaf 16 jaar -  PMU kleurenleer certificaat 

HANDEN.jpg

Litteken & pigment camouflage met PMU

Littekens van ongelukken, operaties, brandwonden of zelfs depigmentatie van de huid (vitiligo), hebben altijd een andere huidstructuur. We kunnen in deze gevallen de opvallende plaatsen camoufleren door een pigmentatiebehandeling uit te voeren in de juiste huidskleur. Dit zijn moeilijke procedures die veel geduld vergen. Niet alle littekens zijn met behulp van een behandeling te corrigeren, maar cliënten die wel geholpen kunnen worden d.m.v. pigmentatie, zijn vaak zeer verheugd en krijgen meer zelfvertrouwen.

Littekens verwijderen

Vaak wordt littekenweefsel gekenmerkt door de specifieke witte kleur. In dit littekenweefsel ontbreekt meestal de capillaire bloedcirculatie. Door de speciale techniek en met behulp van serums, waarbij littekenweefsel opnieuw wordt geactiveerd. Hierdoor zal het litteken opnieuw herstellen, waardoor de littekens zachter en haast onzichtbaar worden.

Verwijderen van PMU

Er zijn een aantal redenen om verouderde PMU uit de huid te verwijderen. Een van die redenen is de vorming van ongewenste vormen en kleurveranderingen in de permanente make-up. Tattoo Removal werkt qua techniek bijna op dezelfde wijze als PMU. Het verschil is dat er bij tattoo removal geen pigment wordt gebruikt, maar een speciale removerpasta. Deze pasta gaat een verbinding aan met het aanwezige pigment en trekt dit naar de oppervlakte van de huid.

Door deze pigment verwijderings-techniek is het mogelijk om foutief gezette wenkbrauwen, eyeliner en lipliner (deels) te verwijderen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de nieuwste naaldmethode voor het definitief verwijderen van permanente make-up. 

Herstel en Correctie met PMU

Het komt regelmatig voor dat permanente make-up behandelingen niet het gewenste resultaat geven aan de klant.  Door middel van kleine aanpassingen en correcties toe te passen, wordt het eindresultaat bevorderd.

Camouflage

In de medische wereld wordt camouflage PMU ook wel dermatografie genoemd. Het ontstaan van littekens en of pigment kan allerlei oorzaken hebben. Er zijn dan ook allerlei vormen en structuren van littekenweefsel en of pigment. Bij bepaalde littekens kan men zodanig pigmenteren met de techniek van permanente make-up dat littekens en of pigment bijna onzichtbaar wordt, bij anderen, moet men zich tevreden stellen met het " minder" zichtbaar maken of camoufleren van het litteken.

Jolange Opleidingen helpt de cursist zo goed mogelijk met de richtlijnen van de GGD, maar de GGD / LCHV richtlijnen dient men zelf goed te bestuderen. Deze richtlijnen kan je uit printen via http://bit.ly/2iIOM5s. Voor de permanente make-up keuring in jouw salon zijn wij niet verantwoordelijk.

 

Wat wordt er verstaan onder de opleiding camouflage herstel, correctie PMU?

 • Zelfstandig werkencamo.jpg
 • De cliënt ontvangen en adviseren
 • De permanente make-up behandeling voor te bereiden
 • Je creativiteit in te zetten
 • Klantgericht te handelen
 • Te plannen en organiseren
 • Hygiënisch en milieubewust te werken

 

Voor wie is de opleiding camouflage herstel, correctie PMU?

Vanaf 16 jaar.

Voor deelname aan deze opleiding is het PMU kleurenleer certificaat (vooropleiding) vereist.

 

Modellen

Twee modellen meebrengen. (geen grote herstelling van PMU)

Jolange Opleidingen heeft een modellenlijst beschikbaar, als je daar behoefte aan hebt. Deze kun je na jouw inschrijving per mail aanvragen. Tevens kan je ook een oproep plaatsen op onze Facebook pagina.

 

Bijzonderheden

Na de opleiding permanente make-up ontvang je een certificaat. Jolange Opleidingen geeft 100% certificaatgarantie. Heb je na de opleiding nog teveel moeite met de praktijk, dan kun je in overleg terug komen voor een gratis extra les (exclusief materiaal).


Aanwezig: Schriftelijke opleiding en of instructiefilm.


Lesdagen

Je kan bij Jolange Opleidingen zelf een voorkeursdatum en voorkeursdag aangeven.

1 Dag

Dagopleiding: maandag t/m vrijdag
Avondopleiding: maandag of donderdag

 

Bijzonderheden

Na de opleiding ontvang je een certificaat. Jolange Opleidingen geeft 100% certificaatgarantie. Heb je na de opleiding nog vragen over dingen die niet nog niet helemaal duidelijk zijn in de praktijk, dan kun in overleg met de docent terug komen voor een kosteloze les.

permanente make-up.png

Gratis examen

Binnen opleidingsschool Jolange is het afleggen van een examen geheel gratis. Niet geslaagd? Geen enkel probleem, je kunt zonder extra kosten herkansen!

 

Oefening baart kunst – Investeer in jouw toekomst

Bij Jolange-opleidingen geniet je van een professionele opleiding/cursus waarin jij wordt opgeleid tot een echte professional die zijn vak verstaat! Uit onze jarenlange ervaring weten wij dat dit alleen kan door een intensief lesprogramma te volgen welke gegeven wordt door een vakkundig docente. Maar alleen deze lessen volgen is niet voldoende. Om ervoor te zorgen dat jij straks echt volledig alles weet wat bij de opleiding hoort is het essentieel dat je ook thuis oefent. Zo kan je altijd om feedback vragen aan jouw docente. Dit is een essentieel onderdeel van iedere opleiding/cursus.

Om de kosten van het startpakket zo laag mogelijk te houden met behoud van kwaliteit, hebben wij met groothandel Derma Codes voor hair, beauty en wellness een samenwerking, waardoor wij jouw startpakket voor de voordeligste prijs kunnen aanbieden. Als je een startpakket afneemt bij groothandel Derma Codes krijg je bij diverse opleidingen enkele starttools gratis. Gebruik van diverse beauty apparatuur wordt voor een redelijk bedrag per dag verhuurd aan onze Jolange-cursist. Dit kunnen wij doen doordat wij speciale afspraken hebben met onze leverancier, waar jij van profiteert.

Bij Jolange Opleidingen ben je zeker van kwalitatief en persoonlijk onderwijs, dat garanderen wij jou!

Importeur & Groothandel Derma Codes in Rotterdam


Extra en vervolgopleidingen

Door het volgen van extra opleidingen vergroot je de kans op een baan aanzienlijk. Naast het leren camoufleren, herstellen of verwijderen met permanente make-up, kun je bij ons terecht voor veel meer opleidingen op het gebied van de allernieuwste methodes in de uiterlijke verzorging en beauty apparatuur. Na het volgen van een onze opleidingen heb je tevens een goede basis om voor jezelf te beginnen. Ben je al als zelfstandige begonnen?  Verhoog dan je omzet door meerdere vaardigheden te leren. Ook hiervoor ben je bij ons op het juiste adres.

Na deze camouflage, herstel/correctie of verwijderen van PMU opleiding kan je je nog meer specialiseren in bijv:

OMSCHRIJVING VAN DE OPLEIDING PERMANENTE MAKE-UP HERSTEL&CORRECTIE-VERWIJDEREN & CAMOUFLAGE MET CERTIFICAAT

Dermopigmentatie is een speciale vorm van tatoeëren, het verschilt met de gebruikte naalden, permanente make-up pigmenten en de PMU pigmentatie-technieken.

Permanente make-up school Jolange Opleidingen in Rotterdam heeft een methode ontwikkeld waarbij je op natuurlijke wijze, zonder schadelijke gevolgen voor de huid, ongewenste permanente make-up pigmenten uit de huid kan verwijderen. De permanente make-up Pigment Removal is zeer geschikt voor nagenoeg alle huidtypen. 

Pigment removal (verwijderen). Er zijn diverse producten en technieken waarbij men probeert permanente make-up (tattoo) pigmenten uit de huid te verwijderen. Dit verwijderen probeert men door middel van het irriteren van de huid waardoor de cel vernieuwing versneld wordt. Daarbij breng je een vloeistof aan die een verbinding aangaat met het pmu pigment en trekt dit naar de oppervlakte van de huid. Een andere manier waarop er gecontroleerd PMU pigment verwijderd kan worden, is met een Jag laser. Hier wordt het pigment als het ware verbrand.

erkend

Ook enthousiast geworden?

Ga dan naar de inschrijfpagina en geef jouw voorkeursdata op en schrijf je direct in!

Ik wil me nu inschrijven >
Brochure
Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies.