OPLEIDING PEDICURE MET ERKEND BRANCHEDIPLOMA NIVEAU 3

Jolange Opleidingen biedt 2 verschillende erkende pedicure opleidingen aan, namelijk een spoed- en langlopende opleiding. Deze opleiding bevat ondersteuning bij de theorie, ondernemersvaardigheden en meerdere praktijkdagen. Tijdens de spoedopleiding wordt alleen de praktijk behandeld.

Ben jij iemand die gewoon iets meer tijd en aandacht nodig heeft om het branche diploma te behalen? Dan is dit de opleiding voetverzorging voor jou! Jolange heeft unieke werkwijze. Je oefent niet op je medecursisten, maar je werkt alleen met echte modellen. Niet oefenen op je medecursisten wil zeggen dat je 2 keer zoveel lesuren hebt. Hierdoor kun je jezelf optimaal ontwikkelen en gebruik maken van de lesuren! Een echte praktijkgerichte opleiding met een slagingspercentage van 95%.

Inhoud pedicure opleiding niveau 3

Zeer praktijkgericht:

 • Huidanalyse en aandoeningen
 • Nagelproblemen herkennen en behandelen o.a. schimmel, tunnel en ingroeiende nagels
 • Nagels knippen
 • Eelt snijden
 • Kloven behandelen
 • Verwijderen van likdoorns en eeltpitten
 • Chemische pakking
 • Viltringen aanbrengen
 • Voetmassages
 • Wondverzorging
 • Blauwdrukken
 • Nagels lakken
 • Werken met de pedicuremotor- natte
 • Voetmassages
 • Behandelplan opstellen
 • Indicaties en contra-indicaties

Theorie:

 • Anatomie, fysiologie en dermatologie
 • Ondernemersvaardigheden
 • Portfolio samenstellen
 • Product en materiaalkennis
 • Hygiëne, Arbo en milieu
 • Communiceren en adviseren

Vijf hoogwaardige pedicure tangen t.w.v. € 264,65 GRATIS! Bij afname van het pedicurepakket van groothandel Derma Codes in Rotterdam.
Kleine groepen Vanaf 6 t/m 14 cursisten.
Aanwezig schriftelijke opleiding en of instructiefilm.

Bij Jolange opleidingen heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een dag- of avondopleiding!
Je kan kiezen voor een vrije instroom. Dan bepaal je zelf jouw startdatum. Je kan ook kiezen voor een vaste startdatum. Jouw wachten wordt dan beloond met een leuke korting!

 

Dagopleiding

Avondopleiding

Duur van de opleiding:

24 weken - 1x per week

44 weken - 1x per week

Lestijden:

9.30 t/m 15.45 uur

19.00 t/m 22.00 uur

Thuisstudie theorie:

Circa 5 uur per week

Circa 2,5 uur per week

Thuisstudie praktijk:

Circa 7 uur per week

Circa 3,5 uur per week

Startdatum:
Mogelijkheid om het gehele jaar door in te stromen op:


Woensdag of donderdag


Donderdag

Vaste Startdata:
Woensdag of donderdag:

21 augustus, 25 september
en 7 november 

4 juli, 8 augustus 
en 31 oktober

Kosten vrije instroom:

€ 2550,-
Betalingsregeling mogelijk

€ 2550,-
Betalingsregeling mogelijk

Kosten vaste startdata:

€ 2400,-
Betalingsregeling mogelijk

€ 2400,- 
Betalingsregeling mogelijk

Niveau praktijk:

Vergelijkbaar met mbo-3

Bestemd voor:

Vanaf 16 jaar - Geen vooropleiding nodig

logo-banner-pedicure.png

Het vak pedicure is een praktisch vak, de opleiding bestaat ook uit een groot en zeker niet te onderschatten theoretisch gedeelte.

Beroepsmogelijkheden
Het pedicure branche diploma biedt o.a. de volgende mogelijkheden:
- Aansluiten bij brancheorganisatie ProVoet
- Starten van een eigen pedicure salon
- Samenwerkingsverband aangaan met een pedicure salon
- Verzorgen van de voeten bij mensen aan huis

Voor wie is de opleiding Pedicure niveau 3?
Vanaf 16 jaar. Voor deelname aan deze opleiding is geen vooropleiding vereist. Wel is het belangrijk om een goede motivatie te hebben.

Modellen
Tijdens deze opleiding werk je met echte modellen. Heb je geen model dan heeft Jolange Opleidingen een modellenlijst beschikbaar.

Examen en diploma
Jolange Opleidingen leidt op voor het Branche diploma Pedicure, met dit diploma kun je je aansluiten bij de branche organisatie ProVoet.

De 3 theorie examens (deelkwalificaties) en de 2 praktijkexamens vinden plaats bij TCI te Schoonrewoerd. Nadat alle deelkwalificaties met een positief resultaat zijn afgesloten ontvang je het Branche diploma Pedicure.

Heb je al een (deel)certificaat of diploma in het bezit van een andere instelling/instituut? Dan kan je in sommige gevallen kunt een vrijstelling krijgen.

Examengelden worden rechtstreeks door het examenbureau TCI gefactureerd en zitten dus niet bij het opleidingsbedrag ingegrepen. Meer informatie over de examens, kosten of vrijstellingen kosten vindt je op www.tci-examens.nl

Oefening baart kunst – Investeer in jouw toekomst
Bij Jolange Opleidingen geniet je van een professionele opleiding/cursus, waarin jij wordt opgeleid tot een echte professional die zijn vak verstaat! Uit onze jarenlange ervaring weten wij dat dit alleen kan door een intensief lesprogramma te volgen welke gegeven wordt door een vakkundig docente. Maar alleen deze lessen volgen is niet voldoende. Om ervoor te zorgen dat jij straks echt volledig alles weet wat bij de opleiding hoort is het essentieel dat je ook thuis oefent. Zo kan je altijd om feedback vragen aan jouw docente. Dit is een essentieel onderdeel van iedere opleiding/cursus. Om de kosten van het startpakket zo laag mogelijk te houden met behoud van kwaliteit, hebben wij met groothandel Derma Codes voor hair, beauty en wellness een samenwerking, waardoor wij jouw startpakket voor de voordeligste prijs kunnen aanbieden. Als je een startpakket afneemt bij groothandel Derma Codes krijg je bij diverse opleidingen enkele starttools gratis. Gebruik van diverse beauty apparatuur wordt voor een redelijk bedrag per dag verhuurd aan onze Jolange-cursist. Dit kunnen wij doen doordat wij speciale afspraken hebben met onze leverancier, waar jij van profiteert. Bij Jolange Opleidingen ben je zeker van kwalitatief en persoonlijk onderwijs, dat garanderen wij jou! Importeur & Groothandel Derma Codes in Rotterdam.

Extra en vervolgopleidingen
Door het volgen van extra opleidingen vergroot je de kans op een baan aanzienlijk. Naast het leren van het verzorgen van de voeten, kun je bij ons terecht voor veel meer opleidingen op het gebied van de allernieuwste methodes in de uiterlijke verzorging en beauty apparatuur. Na het volgen van een onze opleidingen heb je tevens een goede basis om voor jezelf te beginnen.

Ben je al als zelfstandige begonnen? Verhoog dan je omzet door meerdere vaardigheden te leren. Ook hiervoor ben je bij ons op het juiste adres.

OMSCHRIJVING ERKENDE PEDICURE OPLEIDING

Een pedicure moet niet alleen haar vak verstaan ze moet ook goed met de cliënten om kunnen gaan. Zelfstandig en hygiënisch kunnen werken zijn kernvaardigheden. Je verzorgt immers de voeten en behandeld de aandoeningen van jouw cliënten. Als pedicure geef je ook advies, het is belangrijk dat jouw cliënten de juiste producten (en schoenen) kopen en gebruiken voor een spoedig herstel.

Als pedicure kan je op diverse plekken aan de slag. Bijvoorbeeld in een dokterspraktijk, gezondheidscentrum, schoonheidssalon of zelfs als ambulant.

Na het behalen van een erkend branchediploma kan je jezelf aansluiten bij ProVoet, ook kan je doorstromen naar de medische pedicure.

Ook enthousiast geworden?

Ga dan naar de inschrijfpagina en geef jouw voorkeursdata op en schrijf je direct in!

Ik wil me nu inschrijven >
Brochure
Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies.