Reumatische Voet

Pedicure opleiding | Reumatische Voet | Deelcertificaat

De opleiding Reumatische Voet maakt onderdeel uit van de module Risicovoet binnen de opleiding Medisch Pedicure. Wil jij jouw Medisch Pedicure diploma in jouw eigen tempo behalen, KRP-punten behalen of gewoon jouw kennis verbreden als pedicure? Dat is allemaal mogelijk met deze praktijkgerichte opleiding van Jolange Opleidingen!

Wat leer je?

Reuma heeft vaak grote gevolgen voor de gezondheid van iemands voeten. Door een juiste screening kun jij voetbehandelingen afstemmen op reumapatiënten en hen (als dat nodig is) doorverwijzen naar een specialist. Klinkt dat ingewikkeld en zelfs een beetje spannend? Wij leren je alles wat erbij komt kijken. Met zo’n screening ontdek je vroegtijdig of er risicofactoren bestaan bij met name reumapatiënten. We besteden aandacht aan de volledige pedicurebehandeling, maar je gaat ook aan de slag met blauwdrukken, monofilament, de stemvork en de huidthermometer. Je leert alles over de pulsatie van de slagader, de beweeglijkheid van gewrichten en inspectie van schoenen en sokken. Kortom: dit is een veelzijdige en doeltreffende specialisatie. Meer weten over alles wat je tijdens deze opleiding leert ‘kennen’ en ‘kunnen’? Bekijk dan het lesprogramma hieronder.

Modules

Tijdens de opleiding Reumatische Voet behandelen we één onderdeel van de verplichte module Risicovoet voor het branchediploma Medisch Pedicure. Deze bestaat namelijk uit drie onderdelen, te weten: Risicovoet, Specialistische Technieken en Ondernemersvaardigheden Niveau 4. Je kunt er ook voor kiezen om de drie onderdelen apart te volgen.

De drie deelcertificaten nader toegelicht:

• Risicovoet: onderverdeeld in Diabetische Voet, Reumatische Voet en Overige Risicovoet
• Specialistische Technieken: onderverdeeld in Nagelbeugeltechnieken, Nagelreparatie, Antidruktechnieken en Orthesiologie
• Ondernemersvaardigheden Niveau 4

Waarom kiezen voor Jolange Opleidingen:

✔ KRP punten in aanvraag bij domein voetzorg
✔ Niet op elkaar oefenen, meer lesuren. 95% praktijkuren!
✔ Erkend deelcertificaat (erkend door ProVoet)
✔ Aansluiten bij ProVoet
✔ Kleine groepen met vakbekwame docenten
✔ Erkend opleider CRKBO en ProCert geregistreerd