Diabetische Voet

Pedicure opleiding | Diabetische Voet | Deelcertificaat

The future starts now! Als pedicure ben je nooit uitgeleerd. Of je nu een Pedicure Niveau 3 Diploma hebt of een certificaat binnen de voetverzorging: je verder specialiseren is altijd een goed idee. Mensen met Diabetes Mellitus (suikerziekte) ontwikkelen door hun ziekte vaak serieuze voetproblematiek. Steeds vaker wordt aan pedicures gevraagd of ze diabetische voetbehandelingen aanbieden. Om aan deze vraag te voldoen, heeft Jolange Opleidingen deze opleiding ontwikkeld. Wil jij je verdiepen in de Diabetische Voet? Dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Wat leer je?

Het bijzondere aan deze opleiding is dat je niet alleen vertrouwd raakt met alle mogelijke diabetische voetbehandelingen, maar ook een preventieve signaalfunctie zal gaan vervullen. We zorgen er namelijk voor dat je de symptomen van een diabetische voet herkent en goed kunt schakelen met voetklinieken, podologen en/of artsen. Als dat nodig is, kun je jouw klanten dus op tijd doorverwijzen naar een specialist, waardoor hen veel ellende blijft bespaard. Start nu met deze Medisch Pedicure opleiding en verrijk jouw kennis op het gebied van de Diabetische Voet. Meer weten over alles wat je tijdens deze opleiding leert ‘kennen’ en ‘kunnen’? Bekijk dan het lesprogramma hieronder.

Modules

Tijdens de opleiding Diabetische Voet behandelen we één onderdeel van de verplichte module Risicovoet voor het branchediploma Medisch Pedicure Niveau 4. Wil jij liever een officieel Diploma behalen voor de module Risicovoet, kunnen declareren bij zorgverzekeraar en inschrijven in het KRP? Dit kan! Kijk bij het opleidingsoverzicht onder het kopje “Pedicure Medisch” welke voorwaarden hier aan vast zitten en wat mogelijk is voor jou. 

De drie deelcertificaten nader toegelicht:

• Risicovoet: onderverdeeld in Diabetische Voet, Reumatische Voet en Overige Risicovoet
• Specialistische Technieken: onderverdeeld in Nagelbeugeltechnieken, Nagelreparatie, Antidruktechnieken en Orthesiologie
• Ondernemersvaardigheden Niveau 4

Waarom kiezen voor Jolange Opleidingen:

✔ Volgens de allernieuwste richtlijnen van Provoet
✔ Niet op elkaar oefenen, meer lesuren. 95% praktijkuren!
✔ Erkend deelcertificaat (erkend door ProVoet)
✔ Aansluiten bij ProVoet
✔ Kleine groepen met vakbekwame docenten
✔ Erkend opleider CRKBO en ProCert geregistreerd