Blauwdrukken

Pedicure opleiding | Blauwdrukken | Certificaat

Ben jij een gediplomeerde pedicure en wil je graag je orthopedische kennis verder ontwikkelen? Wil je een Medisch Pedicure diploma behalen in jouw eigen tempo of ben je KRP-punten aan het verzamelen? Onze opleiding Blauwdrukken is een praktijkgerichte opleiding en een perfecte aanvulling op jouw bestaande kennis.

Wat leer je?

Blauwdrukken zijn nodig om de stand van de voeten en drukplekken te beoordelen en klanten  eventueel door te verwijzen naar de podotherapeut. We leren je daarom alles over de relevante termen, maar ook zorgen we dat je vertrouwd raakt met statische blauwdruk, hulplijnen bij interpreteren van blauwdrukken en het intekenen van blauwdrukken. We leggen alles goed uit én leren je de kneepjes van het vak. It’s all about skills and tools. Je leert namelijk ook hoe je blauwdrukken voor de pedicure kunt verklaren en hoe je de oorzaken van pijn en/of klachten aan de voeten kunt herleiden met de nieuwste technieken zoals de Podotrack. Meer weten over alles wat je tijdens deze opleiding leert ‘kennen’ en ‘kunnen’? Bekijk dan het lesprogramma hieronder.

Modules

Tijdens de opleiding Blauwdrukken behandelen we één onderdeel van de verplichte module Risicovoet voor het branchediploma Medisch Pedicure. Deze bestaat namelijk uit drie onderdelen, te weten: Risicovoet, Specialistische Technieken en Ondernemersvaardigheden niveau 4. Je kunt er ook voor kiezen om de drie onderdelen apart te volgen.

De drie deelcertificaten nader toegelicht:

• Risicovoet: onderverdeeld in Diabetische Voet, Reumatische Voet en Overige Risicovoet
• Specialistische Technieken: onderverdeeld in Nagelbeugeltechnieken, Nagelreparatie, Antidruktechnieken en Orthesiologie
• Ondernemersvaardigheden Niveau 4

Waarom kiezen voor Jolange Opleidingen:

✔ KRP punten in aanvraag bij domein voetzorg
✔ Niet op elkaar oefenen, meer lesuren. 95% praktijkuren!
✔ Erkend certificaat (erkend door ProVoet)
✔ Aansluiten bij ProVoet
✔ Kleine groepen met vakbekwame docenten
✔ Erkend opleider CRKBO en ProCert geregistreerd