Antidruktechnieken

Pedicure opleiding | Antidruktechnieken | Deelcertificaat

De technologie in de pedicurewereld staat niet stil. Als pedicure ben je dus nooit uitgeleerd! Of je nou een Pedicure Niveau 3 of 4 bent of jouw KPR-punten moet behalen: bij Jolange Opleidingen ben je aan het juiste adres om je verder te ontwikkelen.

Wat leer je?

Veel voetproblemen ontstaan door druk en tegendruk. Onze schoenen zijn hier meestal de boosdoener van. Wij leren jou om dit soort problemen te herkennen en op te lossen. Je leert hoe je antidruk/drukverdeling aanbrengt op verschillende plaatsen op de voet. Hierdoor worden de voeten en/of tenen van jouw klanten ontlast. Tijdens de opleiding gaan we aan de slag met speciale vilttherapie, fixatie, snelverband, pleisterverband, fleecy web en silopad. Meer weten over alles wat je tijdens deze opleiding leert ‘kennen’ en ‘kunnen’? Bekijk dan het lesprogramma hieronder.

Modules

Tijdens de opleiding Antidruktechnieken behandelen we één onderdeel van de verplichte module Specialistische Technieken voor het branchediploma Medisch Pedicure Niveau 4. Je kunt er ook voor kiezen om de onderdelen apart te volgen.

De drie deelcertificaten nader toegelicht:

• Risicovoet: onderverdeeld in Diabetische Voet, Reumatische Voet en Overige Risicovoet
• Specialistische Technieken: onderverdeeld in Nagelbeugeltechnieken, Nagelreparatie, Antidruktechnieken en Orthesiologie
• Ondernemersvaardigheden niveau 4

Waarom kiezen voor Jolange Opleidingen:

✔ KRP punten in aanvraag bij domein voetzorg
✔ Niet op elkaar oefenen, meer lesuren. 95% praktijkuren!
✔ Erkend deelcertificaat (erkend door ProVoet)
✔ Aansluiten bij ProVoet
✔ Kleine groepen met vakbekwame docenten
✔ Erkend opleider CRKBO en ProCert geregistreerd