WELLNESS MASSAGE OPLEIDING MET VAKDIPLOMA 

Wil jij mensen optimaal laten ontspannen en helpen om fysieke gezondheidsklachten te voorkomen? Dan is deze opleiding wellness massage ideaal voor jou! 

Tegenwoordig moet je als masseur of masseuse alles kunnen aanbieden aan jouw klanten. Daarom is deze uitgebreide massage opleiding de beste keuze voor jouw als toekomstige masseur of masseuse.
De opleiding Wellness Massage bij Jolange-opleidingen, onderscheidt zich van een reguliere sportmassage opleiding door haar gespecialiseerde karakter. Zo vormen het welbevinden en de ontspanning  van de klant, belangrijke doelstellingen van deze beroepsopleiding. Aan deze opleiding zijn interessante extra massagetechnieken toegevoegd.

Inhoud opleiding wellness massage:

Zeer praktijkgericht

 • Huidanalyse o.a. aandoeningen
 • Reinigen van de huid
 • Klassieke massage
 • Hot stone
 • Kruidenstempel
 • Shiatsu
 • Cupping massage
 • Bindweefsel massage
 • Sveltessa afslankmassage
 • Behandelplan opstellen
 • Indicaties en contra-indicaties

Theorie:

 • Anatomie en dermatologie
 • Portfolio samenstellen
 • Product en materiaalkennis o.a. Primia Cosmetics
 • Hygiëne en  Arbo
 • Communiceren en adviseren

 

Gratis examen bij Jolange Opleidingen.
Niet geslaagd? Geen probleem! Je kan zonder extra kosten herkansen!

Kleine groepen vanaf 4 t/m 14 cursisten. Vanaf 8 cursisten 2 docenten!
Bij Jolange Opleidingen zijn schriftelijke opleidingen en/of instructiefilms aanwezig

Bij Jolange opleidingen heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een dag- of avondopleiding!
Je kan kiezen voor een vrije instroom. Dan bepaal je zelf jouw startdatum. Je kan ook kiezen voor een vaste startdatum. Jouw wachten wordt dan beloond met een leuke korting!

 

Dagopleiding

Avondopleiding

Duur van de opleiding:

16 weken - 1x per week

29 weken - 1x per week

Lestijden:

9.30 t/m 15.45 uur

19.00 t/m 22.00 uur

Thuisstudie theorie:

Circa 3 uur per week

Circa 1,5 uur per week

Thuisstudie praktijk:

Circa 6 uur per week

Circa 3 uur per week

Startdatum:
Mogelijkheid om het gehele jaar door in te stromen op:


Maandag t/m vrijdag


Maandag of donderdag

Vaste Startdata:

Nog niet bekend

-

Kosten vrije instroom:

€ 1850,-
Betalingsregeling mogelijk

€ 1850,-
Betalingsregeling mogelijk

Kosten vaste startdata:

-

-

Niveau praktijk:

Vergelijkbaar met mbo-3

Bestemd voor:

Vanaf 16 jaar - Geen vooropleiding nodig

Deze opleiding is opgebouwd uit de onderstaande modules:

Losse modules:
Klassieke Massage
Hot Stone Massage
Kruidenstempel Massage
Shiatsu Massage
Bindweefsel- & Cuppingmassage
Sveltessa Afslankmassage

Kosten:
€ 675,-
€ 180,-
€ 180,-
€ 650,-
€ 325,-
€ 150,-

Kosten als je alle modules los volgt:

Besparing als je deze opleiding in 1 keer volgt:

€ 2370,-

€ 485,-

erkend


wellness_massages_01 (Kopie).jpg


Beroepsmogelijkheden

 • Starten van een eigen massage salon
 • Werken bij een massage salon
 • Werken bij een schoonheids instituut


Voor wie is de opleiding Wellness massage?

In principe kan iedereen (vanaf 16 jaar) de opleiding wellnessmassage volgen.

 

Modellen

Tijdens deze opleiding werk je met echte modellen. Heb je geen model dan heeft Jolange Opleidingen een modellenlijst beschikbaar.

 

Bijzonderheden

Na de opleiding ontvang je een certificaat. Jolange Opleidingen geeft 100% certificaatgarantie. Heb je na de wellness massageopleiding nog vragen over dingen die niet of nog niet helemaal duidelijk zijn in de praktijk, dan kun in overleg met de docent terug komen voor een kosteloze les.

 

 

opleiding kl massage 27-2 7 (Kopie).JPG

 

 

Gratis examen

Binnen opleidingsschool Jolange is het afleggen van een  examen geheel gratis. Niet geslaagd? 
Geen  enkel probleem, je kan zonder extra kosten herkansen! Uitzonderingen hierop zijn het examen bij espo.

 

Oefening baart kunst – Investeer in jouw toekomst

Bij Jolange Opleidingen geniet je van een professionele opleiding/cursus waarin jij wordt opgeleid tot een echte professional die zijn vak verstaat! Uit onze jarenlange ervaring weten wij dat dit alleen kan door een intensief lesprogramma te volgen welke gegeven wordt door een vakkundig docente. Maar alleen deze lessen volgen is niet voldoende. Om ervoor te zorgen dat jij straks echt volledig alles weet wat bij de opleiding hoort is het essentieel dat je ook thuis oefent. Zo kan je altijd om feedback vragen aan jouw docente. Dit is een essentieel onderdeel van iedere opleiding/cursus.

Om de kosten van het startpakket zo laag mogelijk te houden met behoud van kwaliteit, hebben wij met groothandel Derma Codes voor hair, beauty en wellness een samenwerking, waardoor wij jouw startpakket voor de voordeligste prijs kunnen aanbieden. Als je een startpakket afneemt bij groothandel Derma Codes krijg je bij diverse opleidingen enkele starttools gratis. Gebruik van diverse beauty apparatuur wordt voor een redelijk bedrag per dag verhuurd aan onze Jolange-cursist. Dit kunnen wij doen doordat wij speciale afspraken hebben met onze leverancier, waar jij van profiteert.

Bij Jolange Opleidingen ben je zeker van kwalitatief en persoonlijk onderwijs, dat garanderen wij jou!

Importeur & Groothandel Derma Codes in Rotterdam


Extra en vervolgopleidingen

Door het volgen van extra opleidingen vergroot je de kans op een baan aanzienlijk. Naast het leren van de wellness massage, kun je bij ons terecht voor veel meer opleidingen op het gebied van de allernieuwste methodes in de uiterlijke verzorging en beauty apparatuur. Na het volgen van een onze opleidingen heb je tevens een goede basis om voor jezelf te beginnen. Ben je al als zelfstandige begonnen?  Verhoog dan je omzet door meerdere vaardigheden te leren. Ook hiervoor ben je bij ons op het juiste adres.

Na je opleiding wellness massage kan je je nog verder specialiseren in bijv.

OMSCHRIJVING VAN DE OPLEIDING WELLNESS MASSAGE MET VAKDIPLOMA

Als wellness masseur kan je o.a. werken in sauna’s, kuuroorden, op cruiseschepen, in hotels, recreatieoorden en zwemparadijzen. Ook is het natuurlijk mogelijk om een eigen massagepraktijk te beginnen. Na het afronden van de opleiding wellness massage bij Jolange Opleidingen te Rotterdam ben je goed voorbereid om verantwoord en onderbouwd in een massagepraktijk te handelen.

Wat is klassieke massage:

Klassieke massage zorgt voor totale ontspanning, het stimuleren van de bloedsomloop en het kalmeren van het zenuwstelsel. Ook bevorderd het de opname van voedingsstoffen in de spieren en de afvalstoffen zullen hierdoor sneller worden afgevoerd.

Wat is Hot Stone massage:

Naast een weldaad voor het lichaam is de Hot Stone massage geschikt om verschillende lichaamsklachten te behandelen. De Hot Stone massage is zeer geschikt voor spanningen o.a. stress, spierproblemen, fibromyalgie, gewrichtsproblemen zoals reuma en artrose spijsverteringsproblemen en slechte doorbloeding.

Wat is Kruidenstempelmassage:

Kruidenstempelmassage is zeer geschikt voor gespannen moe en/of lusteloze klanten. De kruiden en aroma's zullen niet alleen het lichaam ontspannen, maar ook geestelijk komt er veel nieuwe energie vrij.

Wat is Shiatsumassage:

Drukpuntmassage  Shiatsu betekent letterlijk “vingerdruk” en is te vergelijken met acupressuur. Tijdens de Shiatsumassage ga je werken met de duimen, vinger en de handpalmen. Bij Acupressuur maken ze gebruik van naalden. Met Shiatsu therapie leer je om de energie van het lichaam in balans te brengen.

Wat is Cupping massage:

Cupping massage is een diepgaande massagetechniek om hardnekkige plaatselijke pijn- en energieverstoringen te behandelen. Tijdens deze massage maak je gebruik van cuppings. Tevens is deze massage techniek zeer geschikt voor het behandelen van cellulite en bindweefselverklevingen.

Wat is  bindweefsel massage:

Bindweefselmassage wordt uitgevoerd in de dieper gelegen huidlaag. De massage stimuleert de huiddoorbloeding en herstelt de blokkades, het opheffen van onderhuidse verklevingen, cellulite, afbraak van vetafzettingen, verbetering van de huidconditie, vermoeide benen en het verstevigen van de huid.

Wat is de Sveltessa afslankmassage?
Sveltessa massage is de  nieuwe niet-chirurgische massage behandeling om af te slanken. Met deze massagetechniek pak je ook cellulite stevig aan, zodat de huid ook nog strakker wordt. 

Ook enthousiast geworden?

Ga dan naar de inschrijfpagina en geef jouw voorkeursdata op en schrijf je direct in!

Ik wil me nu inschrijven >
Brochure
Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies.