KRUIDENSTEMPEL MASSAGE OPLEIDING MET CERTIFICAAT

Een kruidenstempel massage is ideaal voor wie gespannen, moe, opgebrand of lusteloos is. Dankzij de uitgekozen kruiden en hun aroma's ontspant het lichaam en wordt het diep gereinigd, maar ook op het geestelijk vlak komt er nieuwe energie vrij. De massage biedt ook hulp in stressvolle momenten, zo krijgt de cliënt meer energie om de problemen aan te pakken.

Vaak wordt de basische (zout) stempelmassage aangeboden onder de naam kruidenstempel massage, maar dit zijn echter twee verschillende behandelingen met hun eigen unieke werkzaamheden. Jolange- opleidingen in Rotterdam biedt in deze kruidenstempel massage opleiding, twee kruidenstempel massages aan, welke al vele jaren populair zijn in de wellness wereld.

Inhoud opleiding kruidenstempel: 

Zeer praktijkgericht

 • Huidanalyse, aandoeningen en problemen
 • Lichaamsverbetering
 • Massage technieken o.a. palpatie, intermitterend drukken, effleurages, petrisagges en schuddingen
 • Verschillen Europese en Thaise stempels
 • Hoe maak je zelf kruidenstempels
 • Verschillen tussen stempels met olie, zouten of kruiden
 • Gebruik en toepassingen o.a.  verschillende massage oliën
 • Gehele massage gegeven van een uur
 • Behandelplan opstellen
 • Indicaties & contra-indicaties 

Lichte theorie:

 • Anatomie, fysiologie en dermatologie
 • Productkennis en materiaalkennis o.a. o.a. oliën, kruiden en zouten
 • Hygiëne, Arbo en Milieu
 • Communiceren en adviseren

Gratis examen bij Jolange-Opleidingen.
Niet geslaagd? Geen probleem! Je kan zonder extra kosten herkansen!
Kleine groepen 4 t/m 8 cursisten! 
Bij Jolange-Opleidingen zijn schriftelijke opleidingen en/of instructiefilms aanwezig

Duur van de opleiding 1 Dag
Niveau praktijk MBO-3
Thuisstudie theorie -
Thuisstudie praktijk Circa 4 uur (thuis na de opleiding)
Bestemd voor... Vanaf 16 jaar
Startdatum

Mogelijkheid om in te stromen op:

Dag: maandag t/m vrijdag.

Avond: maandag of donderdag.

Het gehele jaar door!

Tijden 9.00 t/m 15.00 uur - 16.30 t/m 22.00 uur 

 Kosten Groep

€99,-

OMSCHRIJVING VAN DE OPLEIDING KRUIDENSTEMPEL MASSAGE MET CERTIFICAAT

Wat wordt er verstaan onder opleiding kruidenstempelmassage-en-detox-home.jpg

 • Zelfstandig werken
 • De cliënt ontvangen en adviseren
 • De massagebehandeling voor te bereiden
 • Je creativiteit in te zetten
 • Klantgericht te handelen
 • Te plannen en organiseren
 • Hygiënisch en milieubewust te werken


Beroepsmogelijkheden

 • Starten van een eigen massage salon
 • Werkzaamheden verrichten bij een massage salon
 • Werkzaamheden verrichten bij beauty/wellness centra


Voor wie is de opleiding kruidenstempel

Voor iedereen die zijn kennis wil verbreden (16 jaar). Ook voor diegene die een eigen salon willen beginnen is deze opleiding zeer geschikt.


Modellen

Tijdens deze opleiding werk je met echte modellen. Heb je geen model dan heeft Jolange-opleidingen een modellenlijst beschikbaar.


Bijzonderheden

Na de opleiding ontvang je een certificaat. Jolange-opleidingen geeft 100% certificaatgarantie. Heb je na de kruidenstempelmassage opleiding nog vragen over dingen die niet nog niet helemaal duidelijk zijn in de praktijk, dan kun in overleg met de docent terug komen voor een kosteloze les.

 

Aanwezig: Schriftelijke opleiding en of instructiefilm.

 

wellness_massages_01 (Kopie).jpg

Lesdagen

Je kan bij Jolange-opleidingen zelf een voorkeursdatum en voorkeursdag aangeven.

Deze opleidingen starten maandelijks.

1 x per week

 • Dagopleiding iedere: maandag t/m vrijdag 
 • Avondopleiding iedere maandag of donderdag


Gratis examen

Binnen opleidingsschool Jolange is het afleggen van een examen geheel gratis. Niet geslaagd? 
Geen enkel probleem, je kunt zonder extra kosten herkansen!

 

Oefening baart kunst – Investeer in jouw toekomst

Bij Jolange-opleidingen geniet je van een professionele opleiding/cursus waarin jij wordt opgeleid tot een echte professional die zijn vak verstaat! Uit onze jarenlange ervaring weten wij dat dit alleen kan door een intensief lesprogramma te volgen welke gegeven wordt door een vakkundig docente. Maar alleen deze lessen volgen is niet voldoende. Om ervoor te zorgen dat jij straks echt volledig alles weet wat bij de opleiding hoort is het essentieel dat je ook thuis oefent. Zo kan je altijd om feedback vragen aan jouw docente. Dit is een essentieel onderdeel van iedere opleiding/cursus.

Om de kosten van het startpakket zo laag mogelijk te houden met behoud van kwaliteit, hebben wij met groothandel Derma Codes voor hair, beauty en wellness een samenwerking, waardoor wij jouw startpakket voor de voordeligste prijs kunnen aanbieden. Als je een startpakket afneemt bij groothandel Derma Codes krijg je bij diverse opleidingen enkele starttools gratis. Gebruik van diverse beauty apparatuur wordt voor een redelijk bedrag per dag verhuurd aan onze Jolange-cursist.  Dit kunnen wij doen doordat wij  speciale afspraken hebben met onze leverancier, waar jij van profiteert.

Bij Jolange-opleidingen ben je zeker van kwalitatief en persoonlijk onderwijs, dat garanderen wij jou!

Importeur & Groothandel Derma Codes in Rotterdam

 

Extra en vervolgopleidingen 

Door het volgen van extra opleidingen vergroot je de kans op een baan aanzienlijk. Een cursus kruidenstempel is ook perfect om jezelf om te scholen tot schoonheidsspecialiste. Naast het leren masseren kun je bij ons terecht voor veel meer opleidingen op het gebied van haarmode en beauty. Na het volgen van een onze opleidingen heb je tevens een goede basis om voor jezelf te beginnen. Ben je al als zelfstandige begonnen? Verhoog dan je omzet door meerdere vaardigheden te leren. Ook hiervoor ben je bij ons op het juiste adres.

Na deze kruidenstempel opleiding kan je je nog meer specialiseren in bv.

erkend

OMSCHRIJVING VAN DE OPLEIDING KRUIDENSTEMPEL MASSAGE MET CERTIFICAAT

De kruidenstempel massage stimuleert het lichaam om beter te functioneren en brengt het lichaam tegelijkertijd tot rust. De stempelmassage activeert de stofwisseling en verbetert de bloedsomloop.
De kruiden ontslakken, regenereren en verzorgen de huid op intensieve wijze. De helende
effecten van de warme kruidenstempels dringen tot diep in het onderliggende weefsel door, zelfs tot in de organen. Het lichaam tintelt uren na de massage nog steeds na. Van alle massages is de kruidenstempel massage het meest doordringend in het lichaam.

Van oorsprong is de kruidenstempelmassage een oosterse massage. Het is een dieptemassage met warme en/of hete kruidenbuiltjes die bestaan uit zowel, activerende als ontspannende kruiden en reinigende kruiden die een krachtige helende werking hebben. Vroeger werden deze handgemaakte kruidenbundels gedrenkt in warme oliën. Het geeft een overweldigend effect.

De stempels die waar nu veel meer gewerkt wordt in de  moderne wellnesscentra zijn lichtjes aangepast aan onze westerse huid. De kruidenbundels die tijdens de kruidenstempel cursus worden gebruikt zijn samengesteld uit Europese kruiden omdat deze voor ons een minder "hete" werking hebben dan de Thaise kruiden.

Voor de massagebehandeling wordt de cliënt voorbereid door een heerlijke scrub van het lichaam. Tijdens deze behandeling worden de kruidenbundels gestoomd, wat het wellness-effect verhoogt. Er verspreid zich een hemelse geur.

De kruidenstempelmassage zelf zorgt voor soepelere spieren en een betere bloedcirculatie. Het werken met kruidenstempels is zowel voor de klant (ontvanger) als de masseur (gever) een intense ervaring op hoger niveau.

Basisch zout stempelmassage

De belangrijkste en beste manier om zuren uit het lichaam te krijgen is om dit te doen via de huid. De huid is onze derde nier en er is geen snellere manier om afvalstoffen kwijt te raken en zuren uit ons lichaam te krijgen.

Door het gebruik van een basische stempel, wordt de vet zuur laag op de huid geneutraliseerd, waardoor het lichaam eigen zuren gaat gebruiken om deze te herstellen, waardoor de hoeveelheid zuren in het lichaam afneemt. Tevens vindt er een reiniging van het bindweefsel plaats. Door het neutraliseren van de vet zuur laag wordt de huid gestimuleerd om deze te herstellen waardoor de bloedsomloop van de huid verbetert. De huid wordt fluweelzacht en heeft zelfs bijna geen extra bodylotion of olie nodig. Basische stempels zijn ook zeer effectief tegen, huidproblemen zoals eczeem, candida en voetschimmel en cellulitis. Zelfs een vergrote prostaat kan door de kruidenstempel ligbaden weer zijn normale maat terug krijgen.

Ook enthousiast geworden?

Ga dan naar de inschrijfpagina en geef jouw voorkeursdata op en schrijf je direct in!

Ik wil me nu inschrijven >
Brochure