HOLISTISCH ENERGETISCHE MASSAGE OPLEIDING MET CERTIFICAAT

De holistische energetische massage is een volledige lichaamsmassage, die een subtiele energie-uitwisseling met zich mee brengt. Tijdens deze opleiding bij Jolange Opleidingen, krijg je les aan de hand van de ‘energetische therapie volgens het SanoConcept’. Hierbij wordt het menselijk welzijn op holistische wijze benaderd.

De holistische energetische massage richt zich op de energiestroom in het lichaam en op de bewustwording van verschillende sensaties (denk aan: koud, warm, druk, pijn, jeuk, tintelingen, genot, openheid, geslotenheid enz.)

Inhoud opleiding Energetische massage:

Zeer praktijk gericht

 • Huidanalyse, aandoeningen en problemen
 • Lichaamsverbetering
 • Chakra’s, acupressuur, reflexzones en drukpunten tsubo
 • Massage technieken o.a. klassieke, ontspanning, shiatsu, triggerpoint, rebalancing, meridiaanse, polariteits, shiatsu, triggerpoint, lymfdrainage en
 • Balansmassage
 • Bloesemtherapie
 • Uitleg Kinesiologie
 • Herkennen o.a. Lymfesysteem, reflexzone en Meridianen
 • Gebruik en toepassingen van de verschillende massage oliën
 • Gehele massage gegeven van een uur
 • Behandelplan opstellen
 • Indicaties & contra-indicaties

Theorie: 

 • Anatomie en Dermatologie
 • Portfolio samenstellen
 • Productkennis en  materiaalkennis o.a. oliën, SanoConcept en Hydromed
 • Hygiëne  en Arbo
 • Communiceren en adviseren

Gratis examen bij Jolange Opleidingen.
Niet geslaagd? Geen probleem! Je kan zonder extra kosten herkansen!

Kleine groepen vanaf 4 t/m 14 cursisten!  Vanaf 8 cursisten 2 docenten!
Bij Jolange Opleidingen zijn schriftelijke opleidingen en/of instructiefilms aanwezig

Bij Jolange opleidingen heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een dag- of avondopleiding!
Je kan kiezen voor een vrije instroom. Dan bepaal je zelf jouw startdatum. Je kan ook kiezen voor een vaste startdatum. Jouw wachten wordt dan beloond met een leuke korting!

 

Dagopleiding

Avondopleiding

Duur van de opleiding:

3 weken - 1x per week

5 weken - 1x per week

Lestijden:

9.30 t/m 15.45 uur

19.00 t/m 22.00 uur

Thuisstudie theorie:

Circa 2 uur per week

Circa 2 uur per week

Thuisstudie praktijk:

Circa 7 uur per week

Circa 7 uur per week

Startdatum:
Mogelijkheid om het gehele jaar door in te stromen op:


Maandag t/m vrijdag


Maandag of donderdag

Vaste Startdata:

Nog niet bekend

Nog niet bekend

Kosten vrije instroom:

€ 299,-

€ 299,-

Kosten vaste startdata:

-

Niveau praktijk:

Vergelijkbaar met mbo-3

Bestemd voor:

Vanaf 16 jaar - Geen vooropleiding nodig
erkend

20665 (Kopie).jpg


Wat wordt er verstaan onder de opleiding Holistische energetische massage?

 • Zelfstandig werken
 • De cliënt ontvangen en adviseren
 • De energetische massage behandeling voor te bereiden
 • Je creativiteit in te zetten
 • Klantgericht te handelen
 • Te plannen en organiseren
 • Hygiënisch en milieubewust te werken
 • Arbo, Milieu & Kwaliteitszorg
 • Algemene ondernemersvaardigheden


Beroepsmogelijkheden

 • Starten van een eigen massage salon
 • Werken bij een massage salon
 • Werkzaamheden verrichten bij een beauty centrum

 

Voor wie is de opleiding Holistische energetische massage?

Vanaf 16 jaar. Voor deelname aan deze opleiding is geen vooropleiding vereist. Wel is het belangrijk om een goede motivatie te hebben.

 

Modellen

Tijdens deze opleiding werk je met echte modellen. Heb je geen model dan heeft Jolange Opleidingen een modellenlijst beschikbaar.


Bijzonderheden

Na de opleiding ontvang je een certificaat. Jolange Opleidingen geeft 100% certificaatgarantie. Heb je na de energetische massageopleiding nog vragen over dingen die niet of nog niet helemaal duidelijk zijn in de praktijk, dan kun in overleg met de docent terug komen voor een kosteloze les.

 

Aanwezig: Schriftelijke opleiding en of instructiefilm.

 

DSC_0107 (2) (Kopie).JPG

Lesdagen

Je kan bij Jolange Opleidingen zelf een voorkeursdatum en voorkeursdag aangeven.

Deze opleidingen starten maandelijks.

1 x per week

 • Dagopleiding iedere: maandag t/m vrijdag
 • Avondopleiding iedere: maandag of donderdag

 

Gratis examen

Binnen opleidingsschool Jolange is het afleggen van een examen geheel gratis. Niet geslaagd? 
Geen enkel probleem, je kunt zonder extra kosten herkansen!

 

Oefening baart kunst – Investeer in jouw toekomst

Bij Jolange Opleidingen geniet je van een professionele opleiding/cursus, waarin jij wordt opgeleid tot een echte professional die zijn vak verstaat! Uit onze jarenlange ervaring weten wij dat dit alleen kan door een intensief lesprogramma te volgen welke gegeven wordt door een vakkundig docente. Maar alleen deze lessen volgen is niet voldoende. Om ervoor te zorgen dat jij straks echt volledig alles weet wat bij de opleiding hoort is het essentieel dat je ook thuis oefent. Zo kan je altijd om feedback vragen aan jouw docente. Dit is een essentieel onderdeel van iedere opleiding/cursus.

Om de kosten van het startpakket zo laag mogelijk te houden met behoud van kwaliteit, hebben wij met groothandel Derma Codes voor hair, beauty en wellness een samenwerking, waardoor wij jouw startpakket voor de voordeligste prijs kunnen aanbieden. Als je een startpakket afneemt bij groothandel Derma Codes krijg je bij diverse opleidingen enkele starttools gratis. Gebruik van diverse beauty apparatuur wordt voor een redelijk bedrag per dag verhuurd aan onze Jolange-cursist. Dit kunnen wij doen doordat wij speciale afspraken hebben met onze leverancier, waar jij van profiteert.

Bij Jolange Opleidingen ben je zeker van kwalitatief en persoonlijk onderwijs, dat garanderen wij jou!

Importeur & Groothandel Derma Codes in Rotterdam

Extra en vervolgopleidingen

Door het volgen van extra massage opleidingen vergroot je de kans op een baan aanzienlijk. Naast het leren van de Holistische energetische massage kun je bij ons terecht voor veel meer opleidingen op het gebied van massages. Na het volgen van een opleiding bij Jolange Opleidingen heb je tevens een goede basis om voor jezelf te beginnen. Ben je al als zelfstandige begonnen? Verhoog dan je omzet door meerdere vaardigheden te leren. Ook hiervoor ben je bij ons op het juiste adres.

Na je opleiding Holistisch energetische massage, kan je je nog verder specialiseren in bijvoorbeeld:

OMSCHRIJVING VAN DE OPLEIDING HOLISTISCH ENERGETISCHE MASSAGE MET CERTIFICAAT

Wij beginnen de dag met een korte theorie om te kijken of je de stof beheerst, je krijgt een demonstratie massagetechnieken, waardoor je deze handelingen gelijk overneemt. Wij proberen geen kostbare tijd te verliezen en werken op ieders niveau en tempo. Jolange Opleidingen garandeert dat je na de opleiding, zelfstandig aan de slag kunt.

Jolange Opleidingen vindt het belangrijk dat er tussen de opleidingsdagen ruimte is tot de volgende lesdag, zodat je deze dagen kunt benutten om te oefenen wat je die dag hebt geleerd. Daardoor kunnen wij gelijk verder met trainen en verliezen geen kostbare tijd. Ook onze trainingsdagen bestaan uit een hele dag praktijktraining waardoor de cursist zeker begrijpt wat hij/zij die dag heeft geleerd. Een holistische energetische massage kan zowel als een op zichzelf staande massage gegeven worden als ook in combinatie met bijvoorbeeld ontspanningsmassage. De mogelijkheden zijn eindeloos.

In een rustgevende omgeving met behaaglijke temperatuur, een lekkere geur en ontspannende, rustgevende muziek sta jij centraal. Er zal een volledige lichaamsmassage uitgelegd en uitgevoerd worden. Bij deze massage wordt gebruikgemaakt van energie en dat zal de cliënt ervaren als warmte. Daarnaast zullen diverse technieken gebruikt worden om blokkades in de energiestroom op te heffen. Door het opheffen van blokkades in de energiestroom, zal de cliënt een tinteling ervaren in het gehele lichaam en daardoor een lekker ontspannen gevoel krijgen alsof hij/zij na een lange boswandeling in de kou een warm bad neemt. Een goede energiestroom is noodzakelijk voor het goed functioneren van alle organen in het lichaam en het ervaren van een gevoel van welbehagen. Ideaal om het goed functioneren van alle organen in stand te houden (als onderhoud/preventie) of als "oppepper" in drukke tijden.

Uitgebreide uitleg:

Holistische komt van het Griekse woord “holos”, wat “volkomen” betekend. De Holistische energetische massage is een volledige lichaamsmassage, dat een subtiele energie-uitwisseling met zich mee brengt.

De mens is met zijn lichaam een fysieke manifestatie, ontstaan vanuit een bepaald energetisch patroon of veld. Het vormt zich volgens een code, die zich bevindt in het DNA-systeem, en is zowel omgeven als doordrongen van dit energetische of elektromagnetische veld. Ook de psyche draagt sporen vanuit genetische overdracht uit diezelfde DNA-informatie en beïnvloedt de uitstraling. Het veld is sterker of zwakker waarneembaar, afhankelijk van de gezondheidstoestand van de mens, zowel op lichamelijk gebied als psychisch. Orgaanfuncties kunnen de psyche beïnvloeden, zoals persoonlijkheid, stressbestendigheid, emotionaliteit, sociale factoren, maar ook omgekeerd: een gezonde geest creëert biochemie, die fysiologische processen stuwt en regenereert.

Ook enthousiast geworden?

Ga dan naar de inschrijfpagina en geef jouw voorkeursdata op en schrijf je direct in!

Ik wil me nu inschrijven >
Brochure