HOLISTISCHE AYURVEDISCHE DRUKPUNTMASSAGE OPLEIDING MET CERTIFICAAT

Tijdens deze dag- en avond holistische ayurvedische (drukpuntenmassage) massage-opleiding in Rotterdam, wordt jou het gebruik geleerd van de energiepunten (marma's) en de energiekanalen (nadis) in het lichaam. Marma's zijn vitale energiepunten, enigzins vergelijkbaar met de acupressuurpunten. Door druk uit te oefenen op deze marma's reinigt, harmoniseert en voedt het lichaam zich tot in het diepst van de cel.

Door middel van diverse massagegrepen en drukpunttechnieken, gecombineerd met natuurlijke warme basisolie en aangevuld met etherische olie, leer je in deze cursus holistische ayurvedische drukpuntmassage een totale lichaamsmassage te geven.

Inhoud opleiding Ayurvedische massage:

Zeer praktijk gericht

 • Huidanalyse, aandoeningen en problemen
 • Lichaamsverbetering
 • Marma massage therapie o.a. dosha’s te balanceren, agni is de spijsvertering te versterken, ama ontgifting en verminderen,  vajikarana energie te verhogen het lichaam en rasayana helpen te verjongen.
 • De theorie van de tridosha, vata, pitta en kapha
 • Werken o.a. zeven chakra’s
 • Aardingstechnieken
 • Gebruik en toepassingen van de verschillende massage oliën
 • Gehele massage gegeven van een uur
 • Indicaties & contra-indicaties
 • Behandelplan opstellen

Theorie:

 • Anatomie, fysiologie en dermatologie
 • Portfolio samenstellen
 • Productkennis en materiaalkennis o.a. Primia Cosmetics
 • Hygiëne, Arbo en Milieu
 • Communiceren en adviseren

Gratis examen bij Jolange Opleidingen.
Niet geslaagd? Geen probleem! Je kan zonder extra kosten herkansen!

Kleine groepen vanaf 4 t/m 8 cursisten!
Bij Jolange Opleidingen zijn schriftelijke opleidingen en/of instructiefilms aanwezig

Bij Jolange opleidingen heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een dag- of avondopleiding!
Je kan kiezen voor een vrije instroom. Dan bepaal je zelf jouw startdatum. Je kan ook kiezen voor een vaste startdatum. Jouw wachten wordt dan beloond met een leuke korting!

 

Dagopleiding

Avondopleiding

Duur van de opleiding:

5 weken - 1x per week

9 weken - 1x per week

Lestijden:

9.30 t/m 15.45 uur

19.00 t/m 22.00 uur

Thuisstudie theorie:

Circa 2 uur per week

Circa 2 uur per week

Thuisstudie praktijk:

Circa 6 uur per week

Circa 6 uur per week

Startdatum:
Mogelijkheid om het gehele jaar door in te stromen op:


Maandag t/m vrijdag


Maandag of donderdag

Vaste Startdata:

Nog niet bekend

Nog niet bekend

Kosten vrije instroom:

€ 525,-

€ 525,-

Kosten vaste startdata:

-

Niveau praktijk:

Vergelijkbaar met mbo-3

Bestemd voor:

Vanaf 16 jaar - Geen vooropleiding nodig
erkend

 Wat wordt er verstaan onder de opleiding Holistische ayurvedische massage?

 • Zelfstandig werken
 • De cliënt ontvangen en adviseren
 • De massage voorbereiden
 • De holistische ayurvedische massage naar behoren uit te kunnen voeren
 • Je talenten inzetten
 • Klantgericht te handelen
 • Te plannen en organiseren
 • Hygiënisch en milieubewust te werken

1387460137796 (Kopie).jpg

Beroepsmogelijkheden

 • Starten van een eigen massage salon
 • Werken bij een massage salon
 • Werkzaamheden verrichten bij een schoonheidsinstituut

Voor wie is de opleiding Holistische ayurvedische massage?

Voor iedereen vanaf 16 jaar die zijn kennis wil verbreden.

Modellen

Tijdens deze opleiding werk je met echte modellen. Heb je geen model dan heeft Jolange Opleidingen een modellenlijst beschikbaar.

Bijzonderheden

Na de opleiding ontvang je een certificaat. Jolange Opleidingen geeft 100% certificaatgarantie. Heb je na de ayurvedische massageopleiding nog vragen over dingen die niet nog niet helemaal duidelijk zijn in de praktijk, dan kun in overleg met de docent terug komen voor een kosteloze les.

 

Aanwezig: Schriftelijke opleiding en of instructiefilm.

 

Lesdagen

Je kan bij Jolange Opleidingen zelf een voorkeursdatum en voorkeursdag aangeven.

Deze massage opleidingen starten maandelijks.

1 x per week

 • Dagopleiding iedere: maandag t/m vrijdag.
 • Avondopleiding iedere: maandag of donderdag

Gratis examen

Binnen opleidingsschool Jolange is het afleggen van een examen geheel gratis. Niet geslaagd? 
Geen enkel probleem, je kunt zonder extra kosten herkansen!

 

Oefening baart kunst – Investeer in jouw toekomst

Bij Jolange Opleidingen geniet je van een professionele opleiding/cursus, waarin jij wordt opgeleid tot een echte professional die zijn vak verstaat! Uit onze jarenlange ervaring weten wij dat dit alleen kan door een intensief lesprogramma te volgen welke gegeven wordt door een vakkundig docente. Maar alleen deze lessen volgen is niet voldoende. Om ervoor te zorgen dat jij straks echt volledig alles weet wat bij de opleiding hoort is het essentieel dat je ook thuis oefent. Zo kan je altijd om feedback vragen aan jouw docente. Dit is een essentieel onderdeel van iedere opleiding/cursus.

Om de kosten van het startpakket zo laag mogelijk te houden met behoud van kwaliteit, hebben wij met groothandel Derma Codes voor hair, beauty en wellness een samenwerking, waardoor wij jouw startpakket voor de voordeligste prijs kunnen aanbieden. Als je een startpakket afneemt bij groothandel Derma Codes krijg je bij diverse opleidingen enkele starttools gratis. Gebruik van diverse beauty apparatuur wordt voor een redelijk bedrag per dag verhuurd aan onze Jolange-cursist. Dit kunnen wij doen doordat wij speciale afspraken hebben met onze leverancier, waar jij van profiteert.

Bij Jolange Opleidingen ben je zeker van kwalitatief en persoonlijk onderwijs, dat garanderen wij jou!

Importeur & Groothandel Derma Codes in Rotterdam

Extra en vervolgopleidingen

Door het volgen van extra massage opleidingen vergroot je de kans op een baan aanzienlijk. Naast het leren van de Holistische Ayurvedische massage kun je bij ons terecht voor veel meer opleidingen op het gebied van massages. Na het volgen van een opleiding bij Jolange Opleidingen heb je tevens een goede basis om voor jezelf te beginnen. Ben je al als zelfstandige begonnen?  Verhoog dan je omzet door meerdere vaardigheden te leren. Ook hiervoor ben je bij ons op het juiste adres.

Na je opleiding holistische ayurvedische massage, kan je je nog verder specialiseren in bijvoorbeeld: 

DRUKPUNTMASSAGE MET CERTIFICAAT

Binnen Jolange Opleidingen wordt de kunst van de ayurvedische massagetherapie op unieke wijze in de les weergegeven. De basisopleiding holistische ayurvedische is kort, intensief, heel uitgebreid en qua niveau goed te volgen. Daarnaast geeft Jolange Opleidingen huiswerkopdrachten die zowel uit massage oefeningen als uit leesopdrachten bestaan.

Een ayurvedische massage regenereert en verlengt de levensduur; het draagt aan bij de bewustwording van het lichaam, verlicht de spierspanning en vergroot de sensuele uitstraling. De massage bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid, en activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop. Helpt bij klachten en vermindering oplossing zoals hoofdpijn, rugpijn, nekklachten, RSI, whiplash, spijsverteringsklachten, reuma, stress en een burn-out.

In de Charaka Samhita wordt verwezen naar de grote waarde die de ayurvedische massages verschaffen. De massage lessen die hierin worden gegeven zijn gelijk aan de originele traditie, die al duizenden jaren bestaat. Wie als eens eerder een echte ayurvedische massage heeft ondergaan, weet wat hier wordt bedoeld. Deze massagevorm is zo helend, verfrissend en energie gevend als de originele ayurvedische massage. Treurig is dat er momenteel allerlei massagevormen worden aangeboden met de naam 'Ayurvedische massage'. Grondige oliekennis is vaak afwezig, evenals inzicht in de 'marmavidya' en ook ontbreekt de 'pathya' (levenshouding) vaak bij de massage therapeut. De massage technieken lijken meer op een sportmassage, dan zoals ze eigenlijk zouden moeten zijn.

Marma's
In de opleiding zullen diverse aspecten besproken worden zoals marma’s. Ook wij krijgt elke cursist een overzicht met alle marma's, van adhipati tot en met kurcha's, van de  avarta's op het gezicht tot de hridayamarma op de borst. Elke marma-deskundige kent de impact die de bewuste marma-sturing op het zenuwstelsel kan hebben. In onze massage lessen gaan we daar zeer duidelijk op in.

Ook enthousiast geworden?

Ga dan naar de inschrijfpagina en geef jouw voorkeursdata op en schrijf je direct in!

Ik wil me nu inschrijven >
Brochure
Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies.