AROMATHERAPIE OPLEIDING MET CERTIFICAAT

Met de unieke Aromatherapie opleiding kan jij jezelf in jouw schoonheidssalon specialiseren. Met deze specialisatie kan je als zelfstandige of in massagesalons, beautycentra en wellness-instituten aromatherapie behandelingen geven.

Aromatherapie is een samentrekking van de woorden aroma en therapie en staat voor behandeling met geuren. Bij aromatherapie worden geuren ingezet vanwege hun werking op lichaam en geest. Geuren kunnen een bijzonder effect op ons hebben. Er wordt bij Aromatherapie gewerkt met essentiële oliën afkomstig van bloemen, kruiden en andere plantdelen. Dit zijn erg geconcentreerde oliën en worden toegepast bij zowel fysieke als psychische klachten. De geuren werken in op het onderbewustzijn en helpen een verstoord zenuwstelsel terug in evenwicht brengen. Een aromatherapie is toe te passen bij o.a. wondjes, slapeloosheid, gespannenheid of stress.

Inhoud opleiding Aromatherapie

Zeer praktijkgericht:

 • Huidanalyse (o.a. huidaandoeningen)
 • Behandelplan opstellen
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Huidverbetering en huidverjonging
 • Werking van etherische oliën
 • Voelen en ruiken van etherische- en basisoliën
 • Aromabehandelingen (o.a. reiniging, lysing, peeling, maskers en massage)
 • Toepassen van aroma via verstuiving (o.a. vrijmaken van de luchtwegen)
 • Massages met aroma toepassen (o.a. gewrichts- en spierproblemen)

Lichte theorie:

 • Anatomie en dermatologie
 • Product en materiaalkennis o.a. Primia Cosmetics
 • Hygiëne en Arbo 
 • Communiceren en adviseren

Gratis examen. Niet geslaagd? Geen enkel probleem, je kan zonder extra kosten herkansen!

Volg jouw opleiding bij een erkend instituut. Jolange Opleidingen is CRKBO geregistreerd.

Kleine groepen vanaf 2 t/m 8 cursisten

Aanwezig schriftelijke opleiding en of instructiefilm.

Duur van de opleiding Dag 2 weken of Avond 3 weken 1 x per week
Niveau MBO-4
Thuisstudie theorie Circa 3 uur per week 
Thuisstudie praktijk Circa 7 uur per week
Bestemd voor... Vanaf 16 jaar
Startdatum

Mogelijkheid om in te stromen op:

Dag: maandag t/m vrijdag

Avond: maandag of donderdag

Het gehele jaar door!

Tijden

Dag: 9:15 t/m 15:30 uur

Avond: 19:00 t/m 22:00 uur 

Kosten € 285,-
erkend

Omschrijving van de opleiding aromatherapie met certificaat

Aromatherapie heeft een holistische gedachtegang, dit betekent dat het invloed heeft op het lichaam, de geest, onze gedachten en emoties. Aromatherapie is een behandeling op puur natuurlijke wijze met de meest diepe werking. De heerlijke geuren van de essentiële oliën stimuleren lichaam en geest en bevorderen de genezing van verscheidene aandoeningen. Ze zorgen voor rust en balans in het lichaam. Een aromatherapie behandeling is een weldaad van de natuur en een lust voor al de zintuigen.

Tijdens de aromatherapie opleiding maak je een behandelplan in een samenspel van heerlijk geurende oliën, maskers en crèmes. De huidverzorgende producten worden klaargemaakt tijdens de gelaatsbehandeling en worden speciaal afgestemd op de cliënt waardoor elke behandeling uniek is.

Tijdens de opleiding leer je alles over de werking van geuren en wat een geur in je los kan maken. Welke aroma kun je toepassen bij bijvoorbeeld rug- of hoofdpijnklachten? Maar je leert ook wanneer je een aroma niet mag gebruiken. Je leert naast het leren kennen en inzetten van aromatherapie bij diverse massage technieken, ook een heerlijk ontspannende aromamassage te geven.

 

Wat wordt er verstaan onder aromatherapie

 • De cliënt ontvangen en adviseren
 • De  aromatherapie behandeling voor te bereiden
 • Zelfstandig een keuze maken welke producten voor de cliënt belangrijk zijn en deze aan de hand van je analyse persoonlijk voor de cliënt te maken
 • Behandelingen perfect uit te kunnen voeren
 • Klantgericht te handelen
 • Te plannen en organiseren
 • Hygiënisch en milieubewust te werken

 Beroepsmogelijkheden

 • Toevoeging voor in jouw schoonheidssalon
 • Werkzaamheden verrichten bij beauty/wellness centra

Voor wie is de aromatherapie opleiding 

Voor iedereen met een Jolange schoonheidsspecialiste certificaat en schoonheidsspecialiste niveau 3 diploma.

De specialisaties uit de voortgezette opleiding schoonheidsverzorging niveau 4 diploma zijn afzonderlijk te volgen en te behalen, zodat je je in jouw tempo, passend bij jouw situatie, kunt specialiseren. Alle examens zullen worden afgenomen door het TCI. Na het behalen van je diploma's kun je je bij de ANBOS laten registreren.

Modellen

Je dient zelf modellen mee te nemen. Jolange Opleidingen heeft eventueel een modellenlijst beschikbaar als je hier behoefte aan hebt.

Portfolio

Tijdens de opleiding krijg je allerlei opdrachten die je verzamelt in je portfolio. Het portfolio geeft uiteindelijk een prachtig beeld van je verworven competenties die je kunt gebruiken bij sollicitatiegesprekken.

Bijzonderheden

Na de opleiding ontvang je een certificaat. Jolange-opleidingen geeft 100% certificaatgarantie. Heb je na de opleiding nog vragen over dingen die niet nog niet helemaal duidelijk zijn in de praktijk, dan kun in overleg met de docent terug komen voor een kosteloze les.

Aanwezig: Schriftelijke opleiding en of instructiefilm.

Lesdagen

Je kan bij Jolange-opleidingen zelf een voorkeursdatum en voorkeurs dag aangeven.

Deze opleidingen starten maandelijks.

1 x per week

Dagopleiding: maandag, donderdag, vrijdag
Avondopleiding: maandag of donderdag

Certificaat

Wil je geen officieel examen doen en ben je niet van plan om in de toekomst alle deelcertificaten van TCI te halen om de niveau 4 opleiding te kunnen afronden, dan kan je de opleiding afsluiten met een certificaat van ons opleidingsinstituut.

Diploma

Na het behalen van alle deelcertificaten van TCI : Specialisatie Acne  Bindweefsel- & pincementmassage -Shiatsu, Ondernemersvaardigheden en Additionele of Wellness behandelingen ontvang je het voortgezette opleiding schoonheidsspecialiste niveau 4 diploma. 

Je hoeft niet voor het theorie examen geslaagd te zijn om ook het praktijk examen te mogen afleggen.

Gratis examen 

Binnen opleidingsschool Jolange is het afleggen van een examen geheel gratis. Niet geslaagd? 
Geen enkel probleem, je kan zonder extra kosten herkansen! Uitzonderingen hierop zijn het examen bij TCI.

Oefening baart kunst – Investeer in jouw toekomst

Bij Jolange-opleidingen geniet je van een professionele opleiding/cursus waarin jij wordt opgeleid tot een echte professional die zijn vak verstaat! Uit onze jarenlange ervaring weten wij dat dit alleen kan door een intensief lesprogramma te volgen welke gegeven wordt door een vakkundig docente. Maar alleen deze lessen volgen is niet voldoende. Om ervoor te zorgen dat jij straks echt volledig alles weet wat bij de opleiding hoort is het essentieel dat je ook thuis oefent. Zo kan je altijd om feedback vragen aan jouw docente. Dit is een essentieel onderdeel van iedere opleiding/cursus.

Om de kosten van het startpakket zo laag mogelijk te houden met behoud van kwaliteit, hebben wij met groothandel Derma Codes voor hair, beauty en wellness een samenwerking, waardoor wij jouw startpakket voor de voordeligste prijs kunnen aanbieden. Als je een startpakket afneemt bij groothandel Derma Codes krijg je bij diverse opleidingen enkele starttools gratis. Gebruik van diverse beauty apparatuur wordt voor een redelijk bedrag per dag verhuurd aan onze Jolange-cursist.  Dit kunnen wij doen doordat wij  speciale afspraken hebben met onze leverancier, waar jij van profiteert.

Bij Jolange-opleidingen ben je zeker van kwalitatief en persoonlijk onderwijs, dat garanderen wij jou!

Importeur & Groothandel Derma Codes in Rotterdam

Extra en vervolgopleidingen

Door het volgen van extra opleidingen vergroot je de kans op een baan aanzienlijk. Naast het leren van het verzorgen van de huid, kun je bij ons terecht voor veel meer opleidingen op het gebied van de allernieuwste methodes in de uiterlijke verzorging en beauty apparatuur. Na het volgen van een onze opleidingen heb je tevens een goede basis om voor jezelf te beginnen. Ben je al als zelfstandige begonnen?  Verhoog dan je omzet door meerdere vaardigheden te leren. Ook hiervoor ben je bij ons op het juiste adres.

Ook enthousiast geworden?

Ga dan naar de inschrijfpagina en geef jouw voorkeursdata op en schrijf je direct in!

Ik wil me nu inschrijven >
Brochure
Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies.