Mannen- en vrouwenhuid, weet jij de verschillen?

mannenhuid blog

Was het vroeger een taboe en vonden mannen het niet ‘stoer’, steeds meer mannen weten de weg naar de schoonheidssalon te vinden. De barbershop is al jaren een place-to-be voor veel mannen, maar dat is dan ook een omgeving die echt gericht is op de man. Mannen zijn voor schoonheidssalons een doelgroep die de komende jaren zal groeien. Maar dat gebeurt niet zomaar. Je moet deze doelgroep op een andere manier benaderen. En niet alleen jouw marketingstrategie moet op mannen worden afgestemd, ook moet jij alles weten over de mannenhuid en hoe je deze op de juiste manier kan behandelen. Weet jij alle verschillen tussen de mannen- en vrouwenhuid?


Zo oneerlijk…

Het grootste verschil tussen de mannen- en vrouwenhuid, is dat de mannenhuid zo’n 25% dikker is. Nog een groot verschil is de baardgroei. Ze scheren vaak, waardoor er irritatie kan ontstaan. Door het mannelijke hormoon testosteron – van invloed op de haargroei, maar op nog veel meer – hebben mannen meerdere en grotere poriën dan vrouwen. En wist je dat mannen vaker een vette huid hebben dan vrouwen? Dat komt doordat de talgproductie hoger is. Daardoor hebben in de pubertijd meer jongere mannen dan vrouwen last van acne. En zo zijn er nog veel meer verschillen op te noemen. Een laatste interessant weetje is dat mannen een hogere collageendichtheid hebben, waardoor ze er vaak jonger uitzien en rimpels minder snel ontstaan dan bij vrouwen. ‘Zo oneerlijk’, horen we de vrouwen denken. Maar wees niet getreurd, want wanneer mannen rimpels krijgen zijn ze wel vaker een stuk dieper door de stugge structuur van het bindweefsel. 

Meer mannen in jouw salon

Wil jij meer mannen in jouw salon? Dan is het een must om je in de mannenhuid te verdiepen. Wil jij een expert worden in het behandelen van de mannenhuid? Volg dan de opleiding ‘Mannenhuid‘, een opleiding geschikt voor schoonheidsspecialisten, maar ook voor barbiers en iedereen die meer wilt weten over de mannenhuid. Ook de opleiding ‘Harsen en Waxen bij mannen’ is zeer interessant als jij meer mannen naar jouw salon wilt trekken.

Deel dit bericht: