Jouw eigen wenkbrauwen thuis verven!

wenkbrauwen verven

In deze tijd blijven we allemaal zoveel mogelijk thuis. Dit betekent dat we meer tijd hebben voor onze uiterlijke verzorging. Heb jij altijd al eens zelf jouw wenkbrauwen willen verven? Met de tips van Jolange Opleidingen en de wenkbrauw verfset van Derma Codes wordt dit voor iedereen een eitje! Lees gauw verder…


 
Welke kleur kies jij?

Allereerst is het belangrijk om te kijken welke kleur bij jou past. De wenkbrauwverf bestaat uit drie standaardkleuren: lichtbruin, natuurbruin en zwart. Heb je blonde lokken op je hoofd? Dan raden wij een kleurkeuze aan tussen lichtbruin en natuurbruin. Bij een donkere haarkleur kan je beter kiezen voor natuurbruin en dit kan eventueel in combinatie met een beetje zwart. Uiteindelijk gaat het erom dat je een mooi geheel krijgt tussen de natuurlijke haarkleur, de huid en de ogen.

Beginnen met verven

De wenkbrauw verfset bestaat uit verschillende applicatiebenodigdheden, o.a. een penseel, een wenkbrauwborsteltje en een wattenschijfje. Daarnaast zit er ook waterstofperoxide en een beschermingscrème in. Maar hoe gebruik je alles om de wenkbrauwen te verven? Dat lees je allemaal in onderstaand stappenplan:

1. Maak de wenkbrauwen schoon met warm water en een wattenschijfje. Zorg dat de wenkbrauwen daarna weer droog zijn voordat je begint met verven.

2. Breng de beschermingscrème aan rond de wenkbrauwen. Hierdoor trekt de verf niet gelijk in de huid en kan je later makkelijker corrigeren.

3. Mix de wimperverf met 10 druppels waterstofperoxide op het palette. Meng dit vervolgens goed met de applicator.

4. Gebruik het penseel om de verf aan te brengen op de wenkbrauwen. Doe dit eerst tegen de haargroei in en daarna met de haargroei mee. Volg hierbij de vorm van de wenkbrauwen. Laat de wenkbrauwverf 5 à 10 minuten inwerken.

5. Na het inwerken verwijder je de verf met een wattenschijfje. Als bijna alle verf verwijderd is reinig je na met een vochtig wattenschijfje. Breng de wenkbrauwen in model met het borsteltje.

Opleiding volgen

Tijdens de opleiding Wimpers & Wenkbrauwen verven, epileren en harsen leer je alle ins en outs van de wenkbrauwen. Zo leer je o.a. kleurkeuzes maken bij verschillende klanten en verkeerd geëpileerde wenkbrauwen corrigeren. De perfecte opleiding om een échte wenkbrauwspecialist te worden. Schrijf je gauw in bij Jolange Opleidingen!

Deel dit bericht: