Hoe wordt je professioneel tattoo artist?

tattoo-blog-foto

Droom je ervan om je creativiteit te uiten door middel van tatoeages? Ben je gepassioneerd over kunst en wil je een carrière als professioneel tattoo artiest najagen? Say no more! In deze blog nemen we je mee op een reis naar het worden van een professioneel tattoo artiest, met stappen, tips en inzichten om je te helpen je doelen te bereiken.


 
#1 Start at the basics

De basis van tatoeëren begint bij een vakkundig opleider die je alle kneepjes van het vak leert. Heb je al enige ervaring met tatoeëren of nog nooit een tattoo apparaat aangeraakt? Voor beide gevallen, en alles ertussen in, geldt dat jij welkom bent bij de opleiding Tatoeëren bij Jolange Opleidingen. Wij beginnen bij de eerste stappen. Van onze deskundige docenten leer jij superstrakke lijnen maken, maar ook Old Skool, New School, Maori en diverse andere tattoo stijlen komen aan bod. En jij gaat het allemaal leren! Let’s go and get something inked!

 

#2 Leer over veiligheid en hygiëne

Misschien niet het spannendste onderwerp, maar wel heel belangrijk! Veiligheid en hygiëne zijn van het grootste belang bij het tatoeëren, om de gezondheid van zowel de klant als jouw als artiest te beschermen. Tijdens een professionele opleiding, zoals deze bij Jolange, leer je hoe je apparatuur schoonmaakt, desinfecteert en steriliseert, zodat dat je altijd werkt met schone spullen. Safety first, altijd!

 

#3 Oefenen, oefenen en oefenen

Je weet wat ze zeggen, oefening baart kunst, toch? Blijf tijdens én na je opleidingen oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Pak een paar oefenhuiden, een doos tissues (voor als je fouten maakt) en ga los! Oefen met verschillende naalden, inkten en machines om je skills te verbeteren. Wees niet bang om te falen – zelfs de grootsten zijn klein begonnen.

 

#4 Bouw een portfolio op

Een indrukwekkend portfolio is essentieel om potentiële klanten en werkgevers te laten zien wat je in huis hebt. Begin met het tatoeëren van je vrienden, jezelf, je huisdier (oké, misschien niet je huisdier) en bouw zo een badass portfolio op. Vul je portfolio met foto’s van je beste werk, variërend van kleine designs tot grotere, meer gedetailleerde stukken. Zorg ervoor dat je portfolio diversiteit laat zien in stijlen, technieken en onderwerpen om je veelzijdigheid als tattoo artist goed te showen. Zorg ervoor dat je foto’s maakt van je beste werk en laat zien what you’ve got!

#5 Laat je certificeren

Afhankelijk van de locatie waar je werkt of gaat werken, kunnen er verschillende certificeringen en vergunningen vereist zijn om als professioneel tattoo artiest te werken. Check de lokale regels en voorschriften voor tattoo artiesten en zorg ervoor dat je alle nodige certificaten en vergunningen hebt voordat je begint met tatoeëren.

 

#6 Blijf Leren en Groeien

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends, technieken en technologieën door workshops bij te wonen, online cursussen te volgen en te netwerken met andere tattoo artists. Wil je echt een volgende stap maken en de nieuwste blending of shading technieken leren? Dan kun je kiezen voor de vervolgopleiding Tatoeëren Professional. Je leert hier het coveren en verwijderen van tattoos, hoe je verkeerde inkt of foute lijnen kunt herstellen, maar ook hoe je andere problemen en/of vragen kunt oplossen. Je hebt begeleiding van professionele docenten die de nieuwste technieken, zoals fine line art, dotting of blending beheersen, zodat jij dit ook kunt rocken!

Ink Your Future

Het pad naar een top tattoo artist is niet altijd makkelijk, maar met passie, doorzettingsvermogen en een flinke dosis attitude, kun je het zeker maken! Wij van Jolange Opleidingen zijn er voor je tijdens alle stappen, zodat jij het niet alleen hoeft te doen: we got you!

Deel dit bericht: