Help! Te veel lipfillers – What to do?

lipfillers blog

Het weefsel van je lippen is niet hetzelfde als de rest van je huid. De huid op de lippen is dunner dan de huid op andere delen van het lichaam en heeft minder talg- en zweetklieren. Bovendien hebben de lippen een ander type collageen en elastine, waardoor ze meer kwetsbaar zijn voor veroudering en schade door externe factoren zoals zonlicht en roken.

Vanwege deze kenmerken kan het gebruik van fillers in de lippen uitdagender zijn dan het gebruik van fillers op andere delen van het gezicht. Het vereist een zorgvuldige en precieze injectietechniek om de lippen op een natuurlijke en evenwichtige manier te vullen, zonder dat er ongewenste bijwerkingen optreden zoals bobbels of asymmetrie.


 
Genoeg is genoeg

Het gebruik van lipfillers op de lange termijn kan leiden tot een uitgerekte huid en andere complicaties. Dit komt omdat het regelmatig injecteren van fillers in de lippen kan leiden tot overvulling en rek van de huid in het lipgebied. Als de fillers niet op de juiste manier worden ingespoten of als er te veel fillers worden gebruikt, kan de huid in het lipgebied opgerekt worden en kunnen de lippen er onnatuurlijk of abnormaal uitzien. Dit kan leiden tot een “duckface” of “fish lips” uiterlijk.

Bovendien kan overmatig gebruik van fillers in de lippen ook leiden tot andere complicaties zoals infecties, bloedingen, knobbeltjes of bobbels onder de huid, en zelfs permanente schade aan het lipweefsel. Om deze complicaties te voorkomen, is het belangrijk om met een gekwalificeerde en ervaren beauty-expert te werken die de juiste hoeveelheid fillers kan gebruiken om de lippen op een natuurlijke en evenwichtige manier te vullen. Daarnaast is het belangrijk om te weten wanneer genoeg ook genoeg is en om de lippen niet onnodig op te vullen.

 
What to do…

Als de huid in het lipgebied is uitgerekt als gevolg van fillers, zijn er verschillende opties om dit probleem aan te pakken:

Wachten:

In sommige gevallen kan het uitrekken van de huid in het lipgebied vanzelf verbeteren naarmate de fillers natuurlijk worden afgebroken en geabsorbeerd door het lichaam. Dit kan echter enige tijd duren.

Hyaluronidase:

Hyaluronidase is een enzym dat de hyaluronzuur in fillers kan afbreken. Als de fillers die zijn gebruikt hyaluronzuur bevatten, kan het injecteren van hyaluronidase in de lippen helpen om het uitgerekte effect te verminderen.

Chirurgie:

In sommige gevallen kan een operatie nodig zijn om het uitgerekte effect van fillers te corrigeren. Chirurgische opties kunnen omvatten het verwijderen van overtollige huid, het verminderen van de grootte van de lippen of het herstellen van de natuurlijke vorm en structuur van de lippen.

 
Expertise is een must!

Wanneer je overweegt om een opleiding filler te volgen bij Jolange Opleidingen, is het belangrijk om te weten dat het correct toepassen van fillers een diepgaande kennis vereist van de anatomie van het gezicht en de huid, evenals de verschillende producten die beschikbaar zijn op de markt. Door een professionele en grondige opleiding te volgen, kun je schade en huidtrauma vermijden en leer je veilig en effectief te werken met fillers om zo een natuurlijk en evenwichtig resultaat te bereiken.

Wil jij ook een expert worden op het bied van Meso behandelingen? Volg dan nu de opleiding Meso Gun Therapie bij Jolange Opleidingen. Heb je al ervaring met de Meso Gun en heb je alle basistechnieken al onder de knie? Kies dan voor de opleiding Meso Gun Masterclass !

Deel dit bericht: