Help! Ik heb een droge huid, wat nu?

droge huid

De conditie van de huid verandert continu. Zo kan het veranderen per jaar, per seizoen én zelfs per dag! Het kan dan ook erg lastig zijn om erachter te komen wat voor huidtype je hebt. In deze blog hebben we het over de droge huid, inclusief de beste tips en tricks om jouw droge huid te verbeteren. Lees snel verder en geniet van een gehydrateerde huid…


Hoe herken je een droge huid?

Een doffe uitstraling, schilfertjes en rode plekken zijn bekende kenmerken van een droge huid. Maar waar komt de droge huid eigenlijk vandaan? De huid bestaat uit drie verschillende lagen: de opperhuid, de lederhuid en het onderhuids bindweefsel. Als de opperhuid te weinig vetten bevat, is het lastig voor de huid om voldoende vocht vast te houden. Hierdoor kan het vochtgehalte uit balans raken en dit zorgt dus voor de droogte van de huid.

Tips tegen een droge huid

Er waait buiten en harde wind en de temperaturen zijn enorm koud. Vaak zijn wij dan geneigd om de verwarming in het huis een aantal graden hoger te zetten. Dit is nou precies één van de vele dingen die je juist niet moet doen! Maar wat helpt dan wel tegen een droge huid?

1. Eet gezond en gevarieerd. Er zijn verschillende vitamines (vitamine A, vitamine C en vitamine E) en onverzadigde vetten die kunnen helpen om het vochtbalans van je huid op peil te houden. Deze vitamines en vetten zijn terug te vinden in producten, zoals: avocados, zaden, noten en oranje of gele groenten.


2. Vermijd lange en warme douche sessies. Met een warme douche spoel je jouw natuurlijke oliën af van de huid. Dit zorgt voor een droge huid en dit willen we natuurlijk voorkomen! Probeer daarom in de toekomst te douchen met een temperatuur van 37 graden en ga voortaan 10 minuten eerder uit de douche.


3. Slaap voldoende. Een goede nachtrust is niet alleen belangrijk om de dag door te komen, maar zorgt ook voor een gezonde huid. Weinig slaap zorgt voor een verhoging van het hormoon cortisol. Door te veel van dit hormoon wordt er minder hyaluronzuur aangemaakt. De huid wordt minder gehydrateerd en dit resulteert in een droge huid. Zorg er dus voor dat je elke nacht minimaal 8 uur slaapt.

Uiteraard is het ook mogelijk om jouw huid een flinke boost te geven d.m.v. de juiste verzorgingsproducten. De verzorgingslijn Hydratense van Primia Cosmetics zorgt voor een ultra glanzende huid en enorm veel hydratatie. Wil je meer leren over de huid? Volg dan de opleiding Schoonheidsspecialist Basis bij Jolange Opleidingen.

Deel dit bericht: