Harsen en waxen voor mannen – Luxe of noodzaak?

mannen harsen en waxen - blog - foto

Making men smoother, one strip at a time. Van baardverzorging tot skincare-routines: mannen besteden meer aandacht aan hun uiterlijk dan ooit tevoren. Zo laten ook steeds meer mannen zich waxen of harsen, om verschillende redenen. Wij nemen een kijkje in de wereld van haarverwijdering bij mannen.


Harsen versus waxen?

Voordat we verder gaan, laten we het verschil tussen harsen en waxen nog even checken. Harsen wordt gedaan met een sticky substantie, die op de huid wordt aangebracht en vervolgens snel wordt verwijderd om de haartjes mee te nemen. Waxen daarentegen, wordt na het aanbrengen eerst hard voordat het wordt afgetrokken.
Allebei doen ze hetzelfde: ze rippen je haren eruit. Ouch!

Waarom?
Waarom zouden mannen überhaupt hun lichaamshaar willen waxen of harsen? Nou, laten we eens kijken:

 • Langdurige Resultaten
  Een van de grootste voordelen van waxen en harsen is dat het haar langer wegblijft dan bij scheren. Je kunt tot wel vier weken genieten van een gladde huid zonder je zorgen te maken over dagelijks scheren.
 • Minder Irritatie
  Als je het zat bent om te worstelen met scheerirritatie of ingegroeide haren, dan is waxen en harsen misschien wel de oplossing. Omdat het haar volledig uit de haarzakjes wordt verwijderd, is er zo minder kans op irritatie.
 • Gladdere Huid
  Door regelmatig te waxen of harsen wordt je huid niet alleen gladder, maar voelt deze ook zachter aan. Geen last meer van vervelende stoppeltjes die schuren!
 • Hygiëne
  Normaal gesproken verdampt zweet gewoon op je lichaam, maar niet op behaarde plekken van het lichaam. Het zweet blijft hangen in de haren en op de huid. Hierdoor wordt het een broeikas van bacteriën en ontstaat er sneller een sterke transpiratiegeur. Omdat mannen vaak meer zweten dan vrouwen, is het voor hen extra effectief om het haar op bepaalde plekken te laten verwijderen door middel van waxen of harsen.

 

Time to get smooth!

Dus, heren, als je nog niet hebt overwogen om te waxen of te harsen, is het misschien tijd om dat wel te doen. Het is niet alleen voor vrouwen – ook mannen kunnen profiteren van een gladde en verzorgde huid. Dus waar wacht je nog op? Time to get smooth!

 

Opleiding Waxen en Harsen bij Mannen

Een mannenhuid heeft vaak meer haarvaatjes en zenuwuiteinden, waardoor de doorbloeding sterker is. Bovendien is de mannenhuid dikker, gevoeliger en meestal ook vetter, waardoor deze mannenhuid een andere ontharingstechniek nodig heeft dan bij een vrouwenhuid. Dat leer je bij Jolange Opleidingen, bij de opleiding Waxen & Harsen bij mannen. Hier ga je aan de slag met het harsen en waxen van nekharen, de baardlijncontouren, neusharen, wenkbrauwen en oorharen. And that’s not everything! Rugharen, borstharen leer jij in no time te verwijderen. Wil je ook het intieme gedeelte met  Boyziliaan wax leren ontharen? Ook dit is mogelijk bij Jolange Opleidingen! Een mannenhuid heeft vaak meer haarvaatjes en zenuwuiteinden, waardoor de doorbloeding sterker is. Bovendien is de mannenhuid dikker, gevoeliger en meestal ook vetter, waardoor deze mannenhuid een andere ontharingstechniek nodig heeft dan bij een vrouwenhuid. Dat leer je bij Jolange Opleidingen, bij de opleiding Waxen & Harsen bij mannen. Hier ga je aan de slag met het harsen en waxen van nekharen, de baardlijncontouren, neusharen, wenkbrauwen en oorharen. And that’s not everything! Rugharen, borstharen leer jij in no time te verwijderen. Wil je ook het intieme gedeelte met  Boyziliaan wax leren ontharen? Ook dit is mogelijk bij Jolange Opleidingen!

Deel dit bericht: