Diploma’s, certificaten en erkenning

Is het diploma dat ik behaal bij Jolange Opleidingen erkend in Nederland en België?

Jolange Opleidingen staat geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). In het Register Instellingen staan onderwijsinstellingen ingeschreven die voldoen aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Het verschil zit hem in de onderstaande uitleg over het branche- en vakdiploma.

Uitleg branchediploma:
Erkend door de brancheverenigingen.

Uitleg vakdiploma:
Heeft geen officiële erkenning omdat geen vereniging of brancheorganisatie deze taak op zich neemt.

Om in het kwaliteitsregister te worden vermeld, ben je verplicht om het branchediploma te halen. Om het branchediploma te behalen dien je een examen af te leggen bij het examineringsbureau TCI of KWC-UV. Dit geldt alleen voor schoonheidsspecialisten en (medisch) pedicures.

Nederlandse cursisten kunnen zich als zelfstandige met een branchediploma aansluiten bij ANBOS (schoonheidsspecialist) of ProVoet (pedicure). Hierdoor kunnen behandelingen (gedeeltelijk) vergoed worden door de zorgverzekering.

Alle diploma’s die je in Nederland behaalt zijn automatisch ook erkend in België. Voor kappers, schoonheidsspecialisten en pedicures geldt dat, wanneer zij als zelfstandige aan het werk willen, zij een vestigingsattest moeten halen via de Centrale Examencommissie Brussel.

Deel dit bericht:

Meer hulp nodig?

Stuur ons een e-mail via ons contactformulier. Je krijgt zo snel mogelijk een antwoord van ons terug. Wij zijn ook op werkdagen tussen 9:00 en 17:00 uur telefonisch bereikbaar op 010 - 47 37 084