Dingen die je nog niet wist over de donkere huid!

dark skin

Schoonheidsspecialisten hebben genoeg kennis over de blanke huid, maar de donkere huid is voor velen nog onbekend terrein. Vitamine D-tekort, meer pigmentatie en vaker last van acne zijn bekende kenmerken. Maar wist je dat er nog veel huidkenmerken zijn die nog onbekend zijn? Lees snel verder en kom nieuwe dingen te weten over de donkere huid…


 
Vochtarm

In de koude periodes zijn we vaak met z’n allen geneigd om vette crèmes en lotions op ons gezicht te smeren. Dit is iets wat mensen met een donkere huid vooral moeten voorkomen! De crèmes en lotions bevatten vaak vaseline en paraffine die de huid volledig afsluiten. Dit resulteert in een droge (of vochtarme) huid. Toch is de donkere huid vaak vetter in de T-zone. In een vette of verstopte huid kunnen de goede ingrediënten van de verzorgingsproducten minder goed doordringen. Dit zorgt voor meer acne en dit eindigt vaak in pigmentvlekken of littekens.

 

Pigmentaandoeningen

De pigmentaandoeningen van de donkere huid zijn onder te verdelen in twee soorten: hyperpigmentatie en hypopigmentatie. Bij hyperpigmentatie wordt de huid donkerder van kleur. Dit kan komen door een ontsteking in de huid, waardoor de huid dikker wordt. Hierdoor komen er meer cellen met extra pigment bovenop elkaar te liggen en dit zorgt voor meer donkere vlekken in het gezicht. Bij hypopigmentatie is de hoeveelheid pigment in de huid flink verminderd, maar nog niet helemaal weg.

 

Behandelingen

Uiteraard kan de donkere huid wel behandeld worden met verschillende schoonheidsbehandelingen. Ook zijn er behandelingen die zeer geschikt zijn voor het verminderen van de pigmentaandoeningen, bijvoorbeeld:

1. Fractional Laser: Met de fractional laser worden er kleine gaatjes in de huid gemaakt. De fractional laser stimuleert de fibroblasten in de huid om extra collageen en elastine te maken. Hierdoor wordt de beschadigde huid direct hersteld met nieuw en sterk bindweefsel.

2. Q-Switched ND YAG Laser: Met de YAG laser kun je verschillende huidaandoeningen behandelen, waaronder pigmentvlekken. Het apparaat zendt krachtige en zeer zuivere lichtbundels uit. Tijdens deze opleiding leer je ook nog eens omgaan met de verschillende huidtypes zodat je iedereen van de juiste behandeling kunt voorzien.

Deel dit bericht: