De beste behandelingen tegen een sinaasappelhuid (cellulite)

cellulite

Zie jij er tijdens jouw vakantie ook tegenop om jezelf in bikini te hijsen, omdat je last hebt van cellulite? Maar liefst 98% van de Nederlandse vrouwen heeft last van een sinaasappelhuid. Niks om je voor te schamen dus! Toch kan het erg vervelend zijn als je last hebt van cellulite. Gelukkig zijn er verschillende behandelingen die zeer effectief kunnen zijn bij de putten in onze armen, benen, billen en buik.


Wat is cellulite?

Veel mensen denken dat cellulite en cellulitis hetzelfde betekent. Maar dit zijn twee compleet verschillende aandoeningen! Cellulitis is namelijk een ontsteking van de huid en onderliggende vet- en bindweefsels. Cellulitis gaat dan ook gepaard met roodheid, zwellingen en koorts. Hebben we het over die vervelende hobbels en bobbels, dan spreken we over cellulite. Deze hobbels en bobbels zijn onderhuidse bindweefselverklevingen.

Er zijn verschillende factoren die voor een putjeshuid zorgen. Zo ligt het voor een groot deel al vast in onze genen of we een sinaasappelhuid krijgen of niet. Ook hebben hormonen, afkomst en levensstijl invloed op hoeveel cellulite je krijgt. Toch zijn er steeds meer behandelingen die zeer doeltreffend kunnen zijn in de strijd tegen cellulite. Welke dat zijn, lees je hieronder!

1. Cavitatie Afslanktherapie

Bij cavitatie afslanktherapie verwijder je met behulp van geluidsgolven de vetcellen in probleemzones. Het is dus een alternatief voor liposuctie, zonder chirurgische ingreep. Ook heeft de cavitatie-machine een vacuüm-functie, die onderhuidse verklevingen los masseert. Hierdoor kan deze behandeling schitterende resultaten opleveren!

2. Bindweefsel & Cupping Massage

Van bindweefsel en cupping massages weten we al geruime tijd dat het mooie resultaten op kan leveren bij de behandeling van cellulite. De bindweefselmassage zet de huid aan tot celvernieuwing en stimuleert de aanmaak van collageen en elastine. Voor het beste resultaat combineer je de bindweefselmassage met cupping. Cupping stimuleert de doorbloeding en masseert onderhuidse verklevingen los. Hierdoor kan deze behandeling cellulite aanzienlijk verminderen!

3. Bodycontouring

Het LPG-apparaat heeft een infrarood laser en vacuümroller. De bodycontouring behandeling bestaat uit een intensieve vacuümmassage die de huid verstevigd, de doorbloeding activeert, de afvoer van lymfevocht stimuleert en verharde weefsels verzacht. Na een behandeling merk je dat de huid soepeler, gladder en gezonder is!

4. Bindweefsel- & Pincementsmassage

Ten slotte kan een bindweefsel- en pincementsmassage ook helpen bij de behandeling van een sinaasappelhuid. Deze specialistische behandeling combineert twee massagetechnieken voor het beste resultaat. Bij de bindweefselmassage worden verschillende rol- en knijptechnieken gebruikt. Hiermee verhelp je storingen in de dieper gelegen weefsels, waardoor de huid aan de oppervlakte aanzienlijk kan verbeteren. De pincementsmassage bestaat uit korte knijpbewegingen die de zenuwuiteinden prikkelen. Dit brengt de huid in balans en cellulite kan zichtbaar afnemen!

Deel dit bericht: