OPLEIDING MICRONAALDTHERAPIE MET CERTIFICAAT

Wil jij graag je klanten een alternatief bieden voor dure laserbehandelingen of chemische peelings? Dan is de opleiding Micronaaldtherapie bij Jolange Opleidingen geschikt voor jou! Tijdens deze opleiding leer je om te gaan met een dermapen, dermaroller, fractional needle, derma stamper en micro roller waarbij je diverse behandelingen zult uitvoeren. Huidproblemen, zoals: acne littekens, couperose, hyperpigmentatie, een verouderde of verslapte huid, striemen, grove poriën, zullen op effectieve wijze worden bestreden.

Onze professionele docenten staan voor je klaar om je de juiste (implantatie) technieken te leren en je leert om een behandelplan op te stellen voor zowel thuisgebruik van de derma roller als voor salonbehandelingen. Na het behalen van je certificaat kun je behandelingen aanbieden die goed te combineren zijn met de micronaaldtherapie, zoals een galvinisatie of ultrasoon kuur!

En natuurlijk word er uitvoerig de Mts dermapen, BB Glow de aller nieuwste techniek voor een stralende huid besproken. wil je alleen de opleiding BB Glow foundation & rouge volgen? Ook dat is mogelijk bij Jolange-opleidingen.

Inhoud beautyapparatuur opleiding Micronaaldtherapie en Dermaroller 

Zeer praktijkgericht:

 • Huidanalyse en aandoeningen
 • Analyse van littekens o.a. atrofische, hypertrofische, brandwonden, cellulitis, striemen en striae
 • Huidverjonging en versteviging
 • Verwijderen o.a. fijne en diepe rimpels in gezicht, hals en decolleté
 • Herstellen van afwijkingen o.a. kleur, pigment, couperose en rosacea
 • Verminderen van o.a. littekens acné, brandwonden, cellulitis, striemen en striae
 • Verfijnen o.a. grove poriën
 • Maskers en gezichtspakkingen o.a. alginaat en koelmaskers
 • Serum keuze
 • Naald keuze
 • Implantatietechniek
 • PMU naaldmodules
 • Spantechnieken
 • Behandelplan opstellen
 • Indicaties en contra-indicaties

Lichte theorie:

 • Anatomie, fysiologie en dermatologie
 • Product en materiaalkennis
 • Hygiëne, Arbo en Milieu
 • Communiceren en adviseren

Volg jouw opleiding bij een erkend opleidingsinstituut!
Dermaroller of serums kopen? Groothandel Derma Codes.
Aanwezig schriftelijke opleiding en of instructiefilm.

Bij Jolange opleidingen heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een dag- of avondopleiding!
Je kan kiezen voor een vrije instroom. Dan bepaal je zelf jouw startdatum. Je kan ook kiezen voor een vaste startdatum. Jouw wachten wordt dan beloond met een leuke korting!

 

Dagopleiding

Avondopleiding

Duur van de opleiding:

1 dag

1 avond

Lestijden:

9.00 t/m 15.00 uur

16.30 t/m 22.00 uur

Thuisstudie theorie:

Circa 3 uur

Circa 3 uur

Thuisstudie praktijk:

Circa 4 uur

Circa 4 uur

Startdatum:
Mogelijkheid om het gehele jaar door in te stromen op:


Maandag t/m vrijdag


Maandag of donderdag

Vaste Startdata:

2 juli,
3 september of 1 november

11 juli, 19 september,
4 november of 18 december

Kosten vrije instroom:

€ 375,-

€ 375,-

Kosten vaste startdata:

€ 325,-

€ 325,-

Niveau praktijk:

Vergelijkbaar met mbo-3

Bestemd voor:

Vanaf 16 jaar - Geen vooropleiding nodig

OPLEIDING MICRONAALDTHERAPIE MET CERTIFICAAT
(FRACTIONAL NEEDLE/ DERMA STAMPER/ MICRO ROLLER)

Wat wordt er verstaan onder de opleiding micronaaldtherapie? 

 • Zelfstandig werkencellulite-before-and-after.jpg
 • De cliënt ontvangen en adviseren
 • De micronaald behandeling voor te bereiden
 • Je creativiteit in te zetten
 • Klantgericht te handelen
 • Te plannen en organiseren
 • Hygiënisch en milieubewust te werken

 

Beroepsmogelijkheden

 • Starten van een eigen schoonheidssalon
 • Werken bij een schoonheidssalon
 • Werkzaamheden verrichten bij een beauty/wellness centre


Voor wie is de opleiding micronaaldtherapie?

Voor iedereen die zijn kennis wil verbreden (vanaf 16 jaar). Ook voor diegene die een eigen salon willen beginnen is deze micronaaldtherapie opleiding zeer geschikt.

 

Modellen

Je dient zelf twee modellen mee te nemen. Jolange Opleidingen heeft eventueel een modellenlijst beschikbaar als je hier behoefte aan hebt.

 

Bijzonderheden

Na de opleiding ontvang je een certificaat. Jolange Opleidingen geeft 100% certificaatgarantie. Heb je na de opleiding nog vragen over dingen die niet of nog niet helemaal duidelijk zijn in de praktijk, dan kun in overleg met de docent terug komen voor een kosteloze les.

 

Aanwezig: Schriftelijke opleiding en of instructiefilm.different dermaroller results - lips and eyes.jpg

 

Lesdagen

Je kan bij Jolange Opleidingen zelf een voorkeursdatum en voorkeursdag aangeven.

Deze opleiding start wekelijks

 • Dagopleiding: maandag t/m vrijdag
 • Avondopleiding: maandag of donderdag

 

Gratis examen

Binnen opleidingsschool Jolange is het afleggen van een examen geheel gratis. Niet geslaagd? 
Geen enkel probleem, je kunt zonder extra kosten herkansen!

 

Oefening baart kunst – Investeer in jouw toekomst

Bij Jolange Opleidingen geniet je van een professionele opleiding/cursus waarin jij wordt opgeleid tot een echte professional die zijn vak verstaat! Uit onze jarenlange ervaring weten wij dat dit alleen kan door een intensief lesprogramma te volgen welke gegeven wordt door een vakkundig docente. Maar alleen deze lessen volgen is niet voldoende. Om ervoor te zorgen dat jij straks echt volledig alles weet wat bij de opleiding hoort is het essentieel dat je ook thuis oefent. Zo kan je altijd om feedback vragen aan jouw docente. Dit is een essentieel onderdeel van iedere opleiding/cursus.

Om de kosten van het startpakket zo laag mogelijk te houden met behoud van kwaliteit, hebben wij met groothandel Derma Codes voor hair, beauty en wellness een samenwerking, waardoor wij jouw startpakket voor de voordeligste prijs kunnen aanbieden. Als je een startpakket afneemt bij groothandel Derma Codes krijg je bij diverse opleidingen enkele starttools gratis. Gebruik van diverse beauty apparatuur wordt voor een redelijk bedrag per dag verhuurd aan onze Jolange-cursist. Dit kunnen wij doen doordat wij speciale afspraken hebben met onze leverancier, waar jij van profiteert.

Bij Jolange Opleidingen ben je zeker van kwalitatief en persoonlijk onderwijs, dat garanderen wij jou!

Importeur & Groothandel Derma Codes in Rotterdam

 

Extra en vervolgopleidingen

Door het volgen van extra opleidingen vergroot je de kans op een baan aanzienlijk. Een micronaald opleiding is ook perfect om jezelf om te scholen tot schoonheidsspecialiste. Naast het leren werken met de micronaald kun je bij ons terecht voor veel meer opleidingen op het gebied van haar, wellness en beauty. Na het volgen van een van onze opleidingen heb je tevens een goede basis om voor jezelf te beginnen. Ben je al als zelfstandige begonnen? Verhoog dan je omzet door meerdere vaardigheden te leren. Ook hiervoor ben je bij ons op het juiste adres.

Na deze micronaaldtherapie opleiding kan je je nog meer specialiseren in bijv:

OMSCHRIJVING VAN DE OPLEIDING MICRONAALDTHERAPIE 

Hoe werkt microtherapie?

Er wordt met zeer fijne naaldjes over de huid gerold (microneedling). Dit stimuleert de diepere huidlagen, waardoor het de aanmaak van lichaamseigen collageen en elastine stimuleert. Daarnaast wordt de melanineproductie gestabiliseerd. 

Wat houdt een MTS of Fractional Needle behandeling in?

Het Micro Needle Therapy System concept is een medisch (FDA) geregistreerd concept afkomstig uit Amerika, waarbij gebruik wordt gemaakt van zeer fijne naaldjes van chirurgische kwaliteit waarmee diverse huid indicaties succesvol worden behandeld.

De MTS Roller maakt gebruik van 200 zeer fijne naaldjes die de huid "gecontroleerd perforeren" zonder de opperhuid te beschadigen. Dit stimuleert in de diepere huidlagen de aanmaak van lichaamseigen collageen en elastine en stabiliseert de melanine productie. Collageen is het lichaamseigen eiwit dat verantwoordelijk is voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Melanine is verantwoordelijk voor de pigmentatie van onze huid.

Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat de actieve bestanddelen in de cosmetica gedeeltelijk de huid kan binnendringen. Door de huid te perforeren, kan de opname sterk verhoogd worden. De behandelingen worden enkel uitgevoerd door erkende specialisten. Contra indicaties zijn actieve acne, ontstekingen, koortslip, schimmelinfecties en rosacea.

De Derma Roller Fractional needle zorgt voor een verhoogde productie van deze stoffen en daarom zie je al na 1 week dat de lijntjes en rimpels vervagen. De 200 naaldjes creëren duizenden micro gaatjes tot in de diepere huidlagen. Hierdoor is de effectieve opname van werkzame stoffen uit crèmes en dergelijke 100x groter dan bij normaal gebruik. Alle face & body crèmes beginnen nu pas goed te werken. De klant voelt en ziet gewoon hoe de werkstoffen in de huid worden opgenomen.

Littekens en striae: verbluffend resultaat

Behandeling van littekens en striae was tot op heden zeer moeilijk. Omdat de micro naalden van de Meso Roller aanzetten tot cel vernieuwing is dit een zeer effectieve methode. Harde littekens worden weer zacht, oneffenheden in de huid verminderen zichtbaar en kleurafwijkingen, zoals bij striae zie je verdwijnen. De behandeling is helemaal effectief wanneer tegelijkertijd Repair Serum wordt aangebracht.

Het antwoord op cellulitis

De naaldjes van het “chirurgisch staal” van de Derma Roller activeren de verbranding in de vetcellen. Samen met het Lypolyse Serum wordt het vet afgebroken. Hierdoor vermindert de cellulitis zichtbaar binnen enkele weken.

erkend

Ook enthousiast geworden?

Ga dan naar de inschrijfpagina en geef jouw voorkeursdata op en schrijf je direct in!

Ik wil me nu inschrijven >
Brochure
Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies.