OPLEIDING IPL MET  CERTIFICAAT

IPL, ook wel SHR genoemd, is een van de meest gebruikte ontharingstechnieken van dit moment. Om klachten en huidbeschadigingen te voorkomen bij je klanten, is het raadzaam op deze opleiding IPL, SHR & RF  bij Jolange te volgen, zodat je goed voorbereid te werk kunt gaan binnen je kliniek! 

Voor een snelle, effectieve behandeling is het van belang dat je weet hoe IPL op de huid en haarwortel inwerkt. Je leert de verschillende huidtypen herkennen en classificeren. Daarnaast  leer om de IPL apparatuur in te stellen en de juiste parameters te gebruiken.

Wat is het verschil tussen Elos, Epilight, Quantum, Photoderm, Vasculight, Multilight en Ellipse? Dit zijn allemaal merknamen van IPL apparaten. Tijdens de opleiding krijg je de tijd om al dit soort vragen aan onze vakbekwame docenten te stellen! 

Inhoud beauty apparatuur opleiding IPL, SHR en RF

Zeer praktijkgericht:

 • Huidanalyse o.a. aandoeningen
 • Oppervlakte reiniging
 • Huidverwijdering en verjonging
 • Haarverwijdering o.a. gezicht en lichaamshaar
 • Verhelpen van o.a. huidproblemen, acne, couperose, kleine spatadertjes, pigmentvlekken, schimmelnagels en seborroe
 • Anti- aging
 • Maskers en gezichtspakkingen
 • Instellen SHR- IPL combi RF machine
 • Flitsenergie en parameters IPL
 • Behandelplan opstellen
 • Indicaties en contra-indicaties

Licht theorie:

 • Anatomie, fysiologie en dermatologie
 • Portfolio samenstellen
 • Product en materiaalkennis o.a. Primia Cosmetics
 • Hygiëne, Arbo en Milieu
 • Communiceren en adviseren

Kleine groepen vanaf 1 t/m 4 cursisten!

SHR- IPL en of RF apparaat kopen? Groothandel Derma Codes.

Volg jouw opleiding bij een erkend instituut!

Aanwezig schriftelijke opleiding en of instructiefilm.

 

Bij Jolange opleidingen heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een dag- of avondopleiding!
Je kan kiezen voor een vrije instroom. Dan bepaal je zelf jouw startdatum. Je kan ook kiezen voor een vaste startdatum. Jouw wachten wordt dan beloond met een leuke korting!

 

Dagopleiding

Avondopleiding

Duur van de opleiding:

1 dag

1 avond

Lestijden:

9.00 t/m 15.00 uur

16.30 t/m 22.00 uur

Thuisstudie theorie:

Circa 4 uur

Circa 4 uur

Thuisstudie praktijk:

Circa 8 uur

Circa 8 uur

Startdatum:
Mogelijkheid om het gehele jaar door in te stromen op:


Maandag t/m vrijdag


Maandag of donderdag

Vaste Startdata:

29 juli, 22 augustus
of 2 oktober

26 augustus,
10 oktober of 9 december

Kosten vrije instroom:

€ 375,-

€ 375,-

Kosten vaste startdata:

€ 325,-

€ 325,-

Niveau praktijk:

Vergelijkbaar met mbo-3

Bestemd voor:

Vanaf 16 jaar - Geen vooropleiding nodig

1072210_563715800337403_762672933_o (Kopie).jpg

OPLEIDING ELOS IPL & RF MET CERTIFICAAT

Welke behandelingen kan je met een IPL uitvoeren?

Donkere huid

De donkere huid was voorheen moeilijk te behandelen met IPL. Het haar ging niet weg en er was grote kans op pigmentvlekken en verbrandingen. Derma Codes Elos IPL, RF  heeft speciale ontharingstechnieken ontwikkeld voor de behandeling van ongewenst haar bij de donkere huid (type 5 en 6). Speciale saffierlenzen met afwijkende filters in combinatie met nieuw ontwikkelde software, voorkomt dat de donkere huid te veel warmte opneemt. Nu kan ook de donkere huid probleemloos worden behandeld. Jolange opleidingen behandeld in de Elos E Light RF opleiding zowel de lichte, als de donkere huid.

Couperose  

Derma Codes Elos IPL wordt ook met succes toegepast bij de behandeling van Tele’s en couperose. De Elos Rf IPL zorgt voor een coagulerend effect op de haarvaten. 

couperose.jpg

Pigmentvlekken

Ook pigmentstoornissen zijn goed te behandelen met IPL. Het verwijderen van pigmentvlekken is vakwerk! Je moet goed weten wat je aan het doen bent en tevens moet je weten welke pigmentvlekken je wel en niet (om medische redenen) mag behandelen.
Je moet ook goed onderscheid kunnen maken welke pigmentaties je om medische redenen niet mag behandelen.

Huidverjonging

Iedereen wil er jong en mooi uitzien. Daarom wordt Elos RF IPL meer en meer toegepast voor huidverjonging. Het RF systeem waarborgt dat alleen die golflengtes en de warmte van de RF de huid bereiken die de aanmaak van collageen en elastine bevorderen. Huidverjonging met Derma Codes IPL RF zal de cliënt weer een frisse, jonge en een liftende uitstraling geven en dat in een behandeling van enkele minuten, de resultaten zijn dat ook echt verbluffend.

huidverjonging.jpg

Seborroe

Seborroe is overmatige talgafscheiding door de talgklieren. Behandeling met RF E-light IPL zorgt dat de talg productie hersteld word.

Acne     

IPL Elos geeft een warmte af deze warmte zorgt dat de bacterie P. Acnes wordt bestreden. De huid zal tot rust komen en de acne aanzienlijk verminderen de rode gloed in het gezicht zal zienderogen verminderen. Het werkt wel effectief bij personen met ontstekingen diep in de huid. Snelle effectieve behandeling voor gezicht en lichaam. Bij mannen zeer geliefd met een probleemhuid op rug of billen wegens no-nonsense aanpak en snelle verbluffende resultaten

acne.jpg

Schimmelnagels

Sinds kort heeft men ontdekt dat Elos IPL en laser ook goed helpen tegen kalknagels. Kalknagels staan ook bekend onder de naam Oncychomycosis of schimmelnagels.

schimmelnagel.jpg

 

Wat wordt er verstaan onder de opleiding Elos IPL & RF?

 • Zelfstandig werken
 • De cliënt ontvangen en adviserendreamstime_l_194774761.jpg
 • De IPL behandeling voor te bereiden
 • IPL behandelingen naar behoren uit te kunnen voeren
 • Je creativiteit in te zetten
 • Klantgericht te handelen
 • Te plannen en organiseren
 • Hygiënisch en milieubewust te werken

 

Beroepsmogelijkheden

 • Starten van een schoonheidssalon
 • Werken bij een schoonheidssalon
 • Werkzaamheden verrichten bij een beauty/wellness centre


Bij aankoop van het IPL, Elos Rf apparaat bij groothandel Derma Codes is de opleiding kosteloos!


Voor wie is de opleiding ELOS IPL & RF met Certificaat?

In principe kan iedereen (vanaf 16 jaar) de opleiding IPL & RF volgen. Ook voor diegene die een eigen ontharing salon willen beginnen is deze beauty apparatuur opleiding zeer geschikt.

 

Modellen

Bij deze opleiding dien je zelf voor drie modellen te zorgen: één model met couperose, één model met lichaamsharen op bijvoorbeeld de benen, borst of rug (minimaal 2 mm lengte van de haren = ongeveer 1 à 2 dagen van te voren scheren) en één model voor huidverjonging van het gezicht.

Lukt het niet om deze modellen te vinden? Geen nood! Jolange Opleidingen heeft een modellenlijst beschikbaar.

Bijzonderheden

Na de opleiding ontvang je een certificaat. Jolange Opleidingen geeft 100% certificaatgarantie. Heb je na de opleiding nog vragen over dingen die niet nog niet helemaal duidelijk zijn in de praktijk, dan kun in overleg met de docent terug komen voor een kosteloze les.

 

Aanwezig: Schriftelijke opleiding en of instructiefilm.

  

Lesdagen

Je kan bij Jolange Opleidingen zelf een voorkeursdatum en voorkeursdag aangeven.

Deze opleiding start wekelijks

 • Dagopleiding: maandag t/m vrijdag
 • Avondopleiding: maandag of donderdag


Oefening baart kunst – Investeer in jouw toekomst

Bij Jolange-opleidingen geniet je van een professionele opleiding/cursus waarin jij wordt opgeleid tot een echte professional die zijn vak verstaat! Uit onze jarenlange ervaring weten wij dat dit alleen kan door een intensief lesprogramma te volgen welke gegeven wordt door een vakkundig docente. Maar alleen deze lessen volgen is niet voldoende. Om ervoor te zorgen dat jij straks echt volledig alles weet wat bij de opleiding hoort is het essentieel dat je ook thuis oefent. Zo kan je altijd om feedback vragen aan jouw docente. Dit is een essentieel onderdeel van iedere opleiding/cursus.

Om de kosten van het startpakket zo laag mogelijk te houden met behoud van kwaliteit, hebben wij met groothandel Derma Codes voor hair, beauty en wellness een samenwerking, waardoor wij jouw startpakket voor de voordeligste prijs kunnen aanbieden. Als je een startpakket afneemt bij groothandel Derma Codes krijg je bij diverse opleidingen enkele starttools gratis. Gebruik van diverse beauty apparatuur wordt voor een redelijk bedrag per dag verhuurd aan onze Jolange-cursist. Dit kunnen wij doen doordat wij speciale afspraken hebben met onze leverancier, waar jij van profiteert.

Bij Jolange Opleidingen ben je zeker van kwalitatief en persoonlijk onderwijs, dat garanderen wij jou!

Importeur & Groothandel Derma Codes in Rotterdam

 

Extra en vervolgopleidingen

Door het volgen van extra opleidingen vergroot je de kans op een baan aanzienlijk.  Naast het leren omgaan met een ELOS IPL & RF laser kun je bij ons terecht voor veel meer opleidingen op het gebied van haar en beauty. Na het volgen van een opleiding bij Jolange-opleidingen heb je tevens een goede basis om voor jezelf te beginnen. Ben je al als zelfstandige begonnen?  Verhoog dan je omzet door meerdere vaardigheden te leren. Ook hiervoor ben je bij ons op het juiste adres.

Na je laseropleiding kan je je nog verder specialiseren in bijvoorbeeld: 

OMSCHRIJVING VAN DE OPLEIDING ELOS IPL & RF CERTIFICAAT

IPL (intense pulsed light), VPL (variable pulsed light), FPL (fluorescent pulsed light), CPL (controlled pulsed light), UPL (ultra pulsed light), Elos (elektrisch optische synergie) SHR (super hair removal), richten zich allemaal op ontharen of huidverbetering volgens dezelfde techniek. Al deze ontharingsapparaten werken op basis van energetisch gepulseerd licht dat op de huid wordt gericht.

Bij IPL is het heel belangrijk om de juiste hoeveelheid flitsenergie aan de huid (J/cm) af te geven. De maximale flitsenergie is voor iedereen anders. Als je te weinig energie gebruikt, heeft de behandeling geen effect. Teveel energie kan de huid verbranden. IPL heeft een breed spectrum aan licht. Hierdoor heb je een grote variëteit aan mogelijke combinaties, zoals o.a huidaandoeningen en huidverjonging. Voor het behandelen met IPL is daarom grote vakkundigheid vereist!

Met IPL kunnen de volgende (probleem) gebieden worden aangepakt:

 • Ontharen
 • Huidverjonging
 • Huidproblemen
 • Acne
 • Couperose
 • Schimmelnagels
 • Seborroe
 • Pigment

Bij Jolange Opleidingen wordt er gewerkt met de IPL, SHR en RF apparaten van Derma Codes in Rotterdam.

erkend

Ook enthousiast geworden?

Ga dan naar de inschrijfpagina en geef jouw voorkeursdata op en schrijf je direct in!

Ik wil me nu inschrijven >
Brochure
Cookies helpen ons onze services te leveren. Door onze services te gebruiken, geeft u aan akkoord te gaan met ons gebruik van cookies.