Balayage vs. Ombré – Wat is het verschil?

ombre vs balayage- blog- foto

Good hair days start with great colour. Heb je gehoord van de haarkleurtechnieken balayage en ombré en vraag je je af wat het verschil eigenlijk is? We got you! Of je nu een doorgewinterde professional bent of net je eerste stappen zet in de wereld van het haar kleuren: het begrijpen van het verschil tussen deze twee technieken is essentieel om de perfecte look te vinden.


 
Balayage

Balayage betekent eigenlijk ‘vegen’ en dat is precies wat er gebeurt bij deze techniek. Bij balayage wordt de kleur met de hand op het haar aangebracht, wat zorgt voor subtiele highlights die doen denken aan sunkissed lokken na een dagje strand. Het leuke is dat de kleur bovenop je haar wordt aangebracht, wat een mega natuurlijk effect geeft. Deze techniek maakt dat er minder snel uitgroei zichtbaar is en daarom hoef je deze ook minder frequent bij te houden. Hoe fijn is dat?!
Dus, als je die sunkissed look wil zonder dat je meteen een mega uitgroei hebt, dan is balayage echt perfect voor jou!

 

Ombré

Ombré daarentegen is meer een go big or go home-stijl. Het is gedurfd, opvallend en perfect voor iedereen die graag wat extra edge aan hun look toevoegt. Ombré betekent in het Frans ‘schaduw’ en het is een trendy effect waarbij je haar twee kleuren heeft: donker aan de wortels en lichter naar de punten toe. Het bovenste deel blijft meestal je natuurlijke haarkleur, terwijl de onderkant wordt opgelicht met een ontkleuringsmiddel. Kenmerkend is dat de overgang tussen deze kleuren lekker duidelijk zichtbaar is. Maar wacht, er is meer! Je kunt ook namelijk ook allerlei kleurcombinaties proberen met tinten als blauw, roze of paars. Hoe cool is dat?!

 

Welke kies jij?

Dus, welke stijl spreekt jou het meeste aan? Ga je voor de laid-back chic van balayage of voor de boldness van ombré? Ze bieden allebei eindeloze mogelijkheden voor het creëren van prachtige haarlooks die je persoonlijkheid en stijl weerspiegelen. Met de juiste kleurtechniek kun je jouw haar transformeren tot een piece of art!

 

Haarkleuringstechnieken leren

Wil je leren hoe je zelf een prachtige balayage of ombré kunt creëren? Bij Jolange Opleidingen dompelen we je onder in de wondere wereld van haarkleuringen. Onze trendy hair colour docenten nemen je mee in eindeloze mogelijkheden om te spelen met haarkleurcombinaties. Neem die extra stap en volg de opleiding Haarkleuringstechnieken.

Get ready om naar the next level te gaan!

Deel dit bericht: